5 toffe trails om op je wishlist te zetten

De West Highland Way is een fantastische lange-afstandswandeling voor beginners: niet te lang, je komt nog regelmatig in de bewoonde wereld, hij is goed aangegeven en het terrein is niet te moeilijk. Perfect dus voor een eerste keer! En ook heel geschikt om verslaafd te raken aan dat heerlijke gevoel van vrijheid, niemand die iets van je moet, alleen maar eat sleep hike repeat.

Dus nu je de West Highland Way hebt uitgelopen, wat is dan je volgende stap? Wat is de volgende hike die je gaat plannen? Deze vijf zijn heel geschikt voor na de West Highland Way!

Great Glen Way

Dit is eigenlijk het vervolg op de West Highland Way. Waar de WHW eindigt in Fort William, is dat het startpunt voor de Great Glen Way, die eindigt in Inverness. Hij is iets korter dan de WHW, maar rustiger en je komt minder vaak in de bewoonde wereld. Omdat ze zo mooi op elkaar aansluiten, zijn er ook mensen die de West Highland Way en Great Glen Way in één keer achter elkaar lopen.

Hier vind je meer informatie over de Great Glen Way.

Pennine Way

De Pennine Way loopt 431 kilometer van Edale in het Peak District naar Kirk Yetholm aan de Schotse Grens. Bijna drie keer zo lang als de West Highland Way, maar totally worth it: de trail is eigenlijk een aaneenrijging van nationale parken, natuurgebieden en areas of outstanding natural beauty.

Mocht 431 kilometer je te lang zijn, dan kun je ook alvast even proeven door een dagtocht te maken van Edale naar Kinder Scout. Pas op: je wilt dan alsnog de hele Pennine Way lopen. Ik heb je gewaarschuwd. Lees ook zeker even het artikel van Richard: Pennine Way Guide dan heb je alle informatie die je moet weten. (dit artikel is wel in het Engels).

Hier vind je meer informatie over de Pennine Way.

toffe trails om op je wishlist te zetten

Hadrian’s Wall Path

Deze loopt dwars door Engeland, van Bownes-on-Solway aan de westkust naar Wallsend aan de oostkust. Het pad loopt langs de muur die keizer Hadrianus in de tijd van de Romeinse bezetting heeft gebouwd als verdedigingslinie tegen de woeste barbaren uit het noorden. Je loopt dus eigenlijk de hele wandeling langs oude ruïnes van de muur en Romeinse forten en nederzettingen.

Hier vind je meer informatie over Hadrian’s Wall Path.

Wicklow Way

Net buiten de UK maar niet minder mooi: De Wicklow Way in Ierland. Van vergelijkbare lengte als de West Highland Way, en ook hier kom je vaak genoeg eventjes door de bewoonde wereld, waardoor je geen leipe hoeveelheden eten en drinken mee hoeft te sjouwen. Traditioneel loop je hem van Dublin naar het zuiden, maar het is ook heel goed mogelijk (en voor de beenspieren misschien wel fijner) om hem van zuid naar noord te lopen en lekker te eindigen in Dublin.

Hier vind je meer informatie over de Wicklow Way.

Pembrokeshire Coast Path

Ook aan de langere kant met 299 kilometer, maar je loopt dan wel één van de meest legendarische kustwandelingen die je kunt verzinnen. Tussen de kliffen en stranden door vind je ook hier genoeg dorpen om van je lange-afstandswandeling geen survivaltocht te maken. Vergeet niet om je fototoestel mee te nemen, want deze trail is ontzettend fotogeniek.

Meet informatie over het Pembrokeshire Coast Path vind je hier.

Zijn er nog andere routes die jij gelopen hebt die ook de moeite waard zijn om te vermelden? Laat het dan zeker hieronder weten, dan gaan we ze toevoegen aan onze lijst.

Charlie

Hoi! Ik ben Charlotte, woonachtig in Twente en zelfbenoemde Hobbit. Ik houd van wandelen en kamperen, het liefst in ons eigen kikkerlandje of in de UK. Op mijn eigen blog CherryCharlie.nl schrijf ik over outdoor en duurzaamheid. Daarnaast creëer ik als freelance schrijver ook in opdracht content over deze onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *