5x leuke buitensporten die je kunt gaan doen

Ben jij een echt buitenmens? Grote kans dat je buitensporten dan ook heerlijk vindt om tedoen. Of het nu mooi weer is of wat slechter: jou maakt het niet zo veel uit. Maar wat zijnnou leuke buitensporten om te gaan doen? De mogelijkheden zijn hier natuurlijk eindeloos,want er zijn genoeg sporten die je buiten kunt beoefenen. Wij zetten een aantal leuke voorje op een rijtje!

Airsoft

Misschien heb je er nog niet vaak van gehoord, maar het is zeker iets waar je over na kunt denken. Zeker als jij bijvoorbeeld lasergamen of paintballen enorm leuk vindt, kun je airsoft overwegen. Maar wat is dit dan voor sport? Bij airsoft is het de bedoeling dat je kogels afvuurt om je vijanden uit te schakelen. Dit gebeurt met plastic balletjes. Je speelt bij airsoft met airsoft wapens. Dit zijn replica’s van echte vuurwapens, waardoor het enorm realistisch lijkt. Airsoft kun je zowel binnen als buiten spelen, maar buiten is deze sport wel het meest populair. Om airsoft te kunnen spelen, is het verplicht om minimaal 18 jaar te zijn. Ook dien je lid te zijn van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en een VOG aan te kunnen vragen. Helemaal gek van dit soort sporten en games? Dan zou je ook eens kunnenkijken naar het kopen van krale luchtbuksen. Let hierbij echter wel altijd goed op de regelgeving, want het is belangrijk dat je jezelf altijd aan de juiste regels houdt.

Voetbal

Tja, deze kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Een van de populairste buitensporten is uiteraard voetbal. Als jij goed bent in balsporten én graag in de buitenlucht aan het bewegen wilt zijn, kun je hier dus zeker over nadenken. Een paar keer in de week lekker buiten trainen en wellicht nog wedstrijden spelen als je hier interesse in hebt. Voetbal kan een zeer leuke sport zijn om buiten te beoefenen.

Tennis

Een andere zeer geliefde buitensport, is uiteraard tennis. Niet alleen vinden heel veel mensen dit ontzettend leuk om te doen, ook is deze sport zeer effectief. Je traint met deze sport namelijk je hele lichaam. Veel spiergroepen worden bij tennissen aan het werk gezet, waardoor het een effectieve sport is. Je kunt natuurlijk zowel binnen als buiten tennissen, maar als het prima weer is kan het in de buitenlucht natuurlijk echt heerlijk zijn. Of je nu op een laag niveau een balletje wilt overslaan of echt competitie wilt pelen: met deze sport is het allemaal mogelijk.

Padel

Een sport die ook veel in de buitenlucht wordt beoefend is padel. Deze sport is in de afgelopen jaren echt enorm populair geworden en dat is natuurlijk niet zomaar zo. Padel is zeer leuk om te doen. Padel is eigenlijk een mix van squash en tennis. Je speelt het met vier spelers. Het is de bedoeling hierbij dat je de bal tegen de wanden, de vloer en over het net speelt in een hoge snelheid. De bal mag, net als bij tennis, één keer het oppervlakte ruimte voordat hij naar de overkant moet. Aan jou en je teamgenoot de taak om je tegenstanders te verslaan. Deze sport is enorm dynamisch en uitdagend en ook zeker de moeite om te overwegen als jij het lekker vindt om buiten te bewegen.

Hardlopen

Deze kan uiteraard ook niet in dit rijtje ontbreken. Vind jij het heerlijk om sportief bezig te zijn in de buitenlucht? Dan kan hardlopen natuurlijk ook de ideale sport voor jou zijn. Lekker op je eigen tempo en je kunt gaan hardlopen waar je maar wilt. Of je het nu doet in de buurt van je huis of in een compleet andere omgeving: hierbij zijn genoeg mogelijkheden. Veel mensen zijn dol op hardlopen en doen het dus graag. Als jij een echt buitenmens bent, kan dit dus ook zeker een leuke buitensport zijn voor jou!

Uiteraard zijn er nog veel meer buitensporten die je kunt beoefenen, dit zijn slechts wat voorbeelden. Als jij dus graag buiten bent en sporten belangrijk vindt, is het voor jou een goed idee om buiten aan de slag te gaan. Je zult hier dan ook vast veel plezier in hebben, voor welke sport je ook kiest!

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *