Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Gebruik hieronder de postcode checker voor alle caches die een postcode hebben. Je krijgt de straat, plaats, postcode en coördinaten terug van deze postcode.

met dank aan pro6pp

Wat betekent een postcode in Nederland?

Een postcode, ook wel bekend als postnummer, wordt aan een adres toegevoegd om het sorteren van de post automatisch te vergemakkelijken. In Nederland bestaat een postcode uit 4 cijfers, gevolgd door en 2 letters.

Hoe is de opbouw van de postcode in Nederland?

Nederlandse postcodes bestaan uit vier cijfers gevolgd door twee letters. De eerste twee cijfers geven vaak de regio aan, en de laatste twee cijfers de wijk. De twee letters duiden de straat en soms een deel van een straat aan. Dit systeem maakt het mogelijk om adressen zeer specifiek te lokaliseren.

De postcodes in Nederland zijn geografisch ingedeeld, beginnend bij 1000 in Amsterdam tot 9999 in het noordoosten van het land. Deze indeling helpt bij het efficiënt sorteren en bezorgen van post.

Hoeveel verschillende postcodes zijn er in Nederland?

Er zijn momenteel 467.395 verschillende postcodes in Nederland, waarvan 8.629 bij postbussen horen. Totaal zijn er 474.787 postcode- en straatcombinaties mogelijk.

bron: postcodebijadres.nl

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!