Toen we te horen kregen dat de 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar werd afgelast vonden we dat op z’n zachts gezegd niet prettig. En ik denk dat jullie dat ook vonden. Natuurlijk kunnen we het begrijpen en door de hele cornacrisis zijn er nog steeds veel dingen onduidelijk.

Natuurlijk hadden wij ons inschrijfgeld van 100 euro al betaald, echter door het meedenken van partners, leveranciers en sponsoren van de Nijmeegse Vierdaagse hebben we €62,50 terug gekregen. Maar dan nog zal er een leeg gat zijn dit jaar van dinsdag 21 juli tot vrijdag 24 juli. Maar wacht, er is een alternatief!

DE ALTERNATIEVE VIERDAAGSE 2021

De Alternatieve Vierdaagse van 2021 wordt gehouden van 20 t/m 23 juli 2021, de dagen waarop normaal gesproken De Vierdaagse Nijmegen plaats zou vinden.

Je kunt kiezen om de officiële Vierdaagse afstand 30, 40 of 50 km per dag te wandelen. Net als in 2020 is er in 2021 speciaal voor de Alternatieve Vierdaagse zijn ook de opties 5, 10 en 20 km toegevoegd. Doordat er geen route uitgezet is, om drukte te vermijden, kun je je eigen route uitstippelen en gaan lopen. Door de speciale wandel.nl app wordt dan bijgehouden hoeveel kilometer je per dag gelopen hebt.

DE ALTERNATIEVE VIERDAAGSE 2020

De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en DPG media organiseren op 21-24 juli de Alternatieve Vierdaagse. Zo willen de bedrijven een passend alternatief bieden voor de Vierdaagse van 2020.

Je kunt kiezen om de officiële Vierdaagse afstand 30, 40 of 50 km per dag te wandelen. Speciaal voor de Alternatieve Vierdaagse zijn ook de opties 10 en 20 km toegevoegd. Het Algemeen Dagblad, de regionale dagbladen en Qmusic gaan dit evenement volgen en verslaan op zowel radio als in de krant.

Het mooie van deze alternatieve vierdaagse is dat iedereen mee kan doen. Doordat er geen route uitgezet is, om drukte te vermijden, kun je je eigen route uitstippelen en gaan lopen. Door de speciale wandel.nl app wordt dan bijgehouden hoeveel kilometer je per dag gelopen hebt.

 INSCHRIJVEN ALTERNATIEVE VIERDAAGSE

Deelname aan de alternatieve vierdaagse is gratis. Om je in te schrijven bij de alternatieve vierdaagse dien je naar een speciale pagina te gaan. Via wandel.nl kun je je aanmelden voor de alternatieve wandelvierdaagse. Om drukte te vermijden, wordt er dit jaar niet gelopen over het officiële parcours in Nijmegen maar wandel je via een zelfgekozen route. En dit kan in en door het hele land.

Schrijf je dan ook vandaag nog gratis in en doe mee met de Alternatieve Vierdaagse van 20 tot en met 23 juli 2021. Na je inschrijving ontvang je meer informatie via de mail over jouw deelname en over de nieuwe wandel.nl app.

WANDEL.NL APP

Als je geregistreerd bent kijg je enkele dagen voordat de alternatieve vierdaagse begint via de mail een link om de app te downloaden. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. De wandel.nl app is niet alleen je startbewijs maar ook om je gewandelde kilometers te registreren.

Je hebt dus een smartphone nodig met een GPS ontvanger. Met deze app kun je je eigen alternatieve vierdaagse routes uitzetten. Je kunt via de app eerst een route uitzetten en die daarna ‘tracken’. Je kunt ook een offline/eigen route wandelen en alleen ‘tracken’. Alleen bij de start en het einde heb je een internet verbinding nodig. Volgens de site van wandel.nl faciliteert de app naast routes ook met allerlei relevante informatie en leuke filmpjes, gratis podcasts, playlists en nog veel meer. Voor nu is het wachten op de link om de app te kunnen downloaden. Zodra deze beschikbaar is zullen we deze hier plaatsen.

Update 17-07-2020: De app is hier te downloaden:
– Google PlayStoreWandel.nl App
– Apple PlayStoreWandel.nl App

UNIEK AANDENKEN

Wandel.nl heeft via hun instagram account aangegeven dat er een speciaal aandenken gemaakt wordt voor de alternatieve ‘Vierdaagse 2020’.

Oorspronkelijke deelnemers aan de Vierdaagse Nijmegen ontvangen dit aandenken gratis. Nieuwe deelnemers die de Alternatieve Vierdaagse voltooien, kunnen dit bijzondere aandenken uiteraard ook ontvangen, weliswaar tegen een betaling van € 8,95.

Hiernaast zie je een foto van de medaille die wandel.nl heeft gedeeld. Wil jij deze ook? Neem dan deel aan de alternatieve vierdaagse.

Aandenken Alternatieve Vierdaagse
Aandenken Alternatieve Vierdaagse

OVERIGE INFORMATIE

Hou je altijd de dan geldende RIVM richtlijnen in acht. Daarnaast dien je er ook rekening mee te houden dat er géén verzorgingsposten onderweg zijn. Zorg voor een opgeladen mobiel met eventueel een powerbank.
De starttijden kan je zelf bepalen, hou natuurlijk wel rekening met het aantal kilometers en met de weersomstandigheden.

WIE DOET ER MEE?

Wij zijn benieuwd wie er allemaal meedoet met de alternatieve wandelvierdaagse. Laat een reactie hieronder achter met eventueel je instagram account zodat we je kunnen volgen! Via de hashtag #alternatieve4daagse kunnen we je volgen. Volg ons ook op instagram voor het laatst nieuws!

© header image hansenn/depositphotos.com