5 Alternatieven voor Airbnb

Je hebt vast wel een keer gehoord van het principe AIRBNB. Het is eigenlijk een verblijfplaats waar je tijdens bijvoorbeeld een vakantie gebruik van maakt en welke door een particulier aangeboden wordt. AIRBNB was een uitkomst, want hier betaal je vaak veel minder voor dan een hotel of bed&breakfast.

Over de hele wereld zijn AIRBNB locaties te vinden en het is echt razend populair geworden. Naast AIRBNB zijn er nog wel een aantal soortgelijke websites waar je veilig mooie accommodaties kunt huren. Het aanbod is groot en zo is er altijd wel een locatie of accommodatie die helemaal aansluit bij jouw droom- of wandelvakantie.

INTERHOME.NL

Interhome.nl voor een fijne woning in Europa en daarbuiten
Ook Interhome.nl is een overzichtelijke website waar je goed terecht kunt voor de mooiste vakantieverblijven. Of je nu een accommodatie zoekt in Europa of daarbuiten, Interhome.be heeft vakantiehuizen in Spanje, Griekenland, Portugal en Italië, maar ook Oman en Mauritius behoren tot de locaties waar Interhome.be accommodaties van in het aanbod heeft.

Interhome - alternatief voor airbnb

Je kunt bij Interhome aankloppen voor vakantiebestemmingen van verschillende soorten budgetten. Of je nu voor een gezellige romantische trip gaat met je geliefde of met het hele gezin op vakantie wilt, Interhome.be heeft zoveel te bieden dat er altijd wel wat moois tussen zit. Voor een fijne vakantiewoning kun je absoluut bij ze aankloppen.

WIMDU

Met Wimdu toegang tot ruim aanbod aan vakantiebestemmingen
Een van de websites die het meest op AIRBNB lijkt is Wimdu. Dit is een Duitse firma die vooral vakantiebestemmingen en accommodaties aanbiedt in Europa. Tegenwoordig zijn er bijna 350.000 mensen die er vakantiehuizen opgezet hebben en zo’n 2.5 miljoen mensen die al gebruik maken van de prachtige accommodaties.

Wimdu

Of je nu een zeer ruime vakantievilla zoekt of een mooi klein appartementje midden in de stad, bij Wimdu heb je toegang tot een zeer ruim aanbod aan leuke vakantieplekjes. Als je je huis op Wimdu wilt zetten, kost je dat in principe in eerste instantie niets. Zodra iemand de accommodatie boekt, komt daar echter 3 procent servicekosten overheen en 15 procent van de opbrengst moet ook afgedragen worden aan Wimdu.

HOMEAWAY

Voor een ruim en divers aanbod is Vrbo de website voor jou
HomeAway is nu Vrbo en nog zo’n alternatief voor AIRBNB en begint steeds meer een opmars te maken. Het aanbod is zeer ruim en ook divers. Onder Vrbo hangen een 20-tal websites die allemaal verblijfplaatsen aanbieden. Deze websites samen hebben rond de miljoen verschillende accommodaties te bieden en ook weer hele andere dan de concurrent.

Homeaway

Het voordeel met HomeAway is dat je er een abonnement af kunt sluiten. Je betaalt een standaard tarief als verhuurder en zo wordt je advertentie op alle websites getoond. Als gebruiker is het heel eenvoudig een leuke verblijfplaats bij HomeAway te vinden via de app. Je kunt de accommodaties zo bekijken en ook reageren. De prijs staat er ook direct bij zodat je weet waar je aan toe bent.

FLIPKEY

Voor een betrouwbare site moet je bij FlipKey zijn
Als je een zeer groot aanbod aan verschillende steden over de hele wereld tot je beschikking wilt hebben, dan is FlipKey misschien wel een site voor jou. Deze accommodatie verhuurder is van TripAdvisor en is een zeer betrouwbare site voor al je outdoor reizen.

Flipkey

Je kunt bij FlipKey verblijfplaatsen vinden in meer dan 1100 steden en elke aanbieder die op de site komt te staan, wordt door TripAdvisor nagecheckt. Zo weet je zeker als je voor FlipKey kiest, dat je echt een betrouwbare aanbieder kiest. Het grote voordeel is ook dat de site van FlipKey gekoppeld is aan TripAdvisor en je dus alle reviews kunt bekijken alvorens je overgaat tot het boeken.

LAST MINUTE VAKANTIEHUIZEN

Door de scherpe lastminute-aanbiedingen van onze partner hoeft een vakantie helemaal niet duur te zijn. Sommige kortingen kunnen namelijk oplopen tot zelfs 50 procent. Bekijk alle last minutes hier en boek direct.

BOOKING.COM

Booking.com niet alleen voor hotels
Je hebt vast wel een keer gebruik gemaakt van de diensten van Booking.com. Je kon hier altijd als hotelzoeker alle hotels voor een scherpe prijs vinden en nu hebben ze het aanbod uitgebreid met een groot scala aan kamers, huizen en appartementen, net zoals op AIRBNB.

Booking - alternatief voor airbnb

Het handige aan Booking.com is dat je alles heel eenvoudig kunt vergelijken, dus hotels, appartementen en villa’s en ook de gehele boeking via de site kunt laten lopen. Je kunt Booking.com zowel online via de webpagina als via de app gebruiken. Het is mogelijk om via Booking.com te boeken, te betalen en in te checken. Zo neemt Booking.com je heel veel werk uit handen en hoef je niet zelf het contact met de eigenaar te onderhouden.

Waar heb jij jouw laatste vakantie geboekt? Of heb jij nog tips voor ons voor een mooi alternatief voor Airbnb laat het dan hieronder in de reacties weten. Ik ben benieuwd.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *