Amazfit T-Rex 2 smartwatch review

Een goed horloge is onmisbaar voor avonturiers! Gebruik het horloge om je hartslag in de gaten te houden, de temperatuur te volgen en bijvoorbeeld vast te stellen op welk moment de zon onder zal gaan. Het is relevante informatie, wanneer je voor het donker uit het bos wilt zijn of je kamp wilt hebben opgezet.

Een zeer geschikt horloge voor avonturiers is de Amazfit T-Rex 2, ken jij deze al? Ik heb het horloge uitgebreid getest en deel in deze Amazfit T-Rex 2 smartwatch review mijn ervaringen met je. Naast het feit dat het horloge een buitengewoon stoer design heeft, beschikt het horloge over alle functies die je nodig hebt tijdens jouw outdoor activiteiten.

Amazfit T-Rex 2: mijn eerste indruk van het horloge 

Voor de aanschaf van de Amazfit T-Rex 2 smartwatch heb ik verschillende horloges met elkaar vergeleken. Zo heb ik ook de vergelijking gemaakt met mijn oude Xiaomi Amazfit Stratos. Hieronder de video:

Een aantal zaken die direct opvielen bij dit model: het stoere design, de grote diversiteit aan functies en de schappelijke prijs waartegen de smartwatch aangeboden wordt. Het horloge is relatief goedkoop waarmee de smartwatch veel goedkoper is dan modellen van merken als Apple en Samsung. Ook de smartwatches van bijvoorbeeld Garmin en Polar, twee populaire merken onder sporters en liefhebbers van outdoor activiteiten, kosten al snel meer. 

Ook opvallend aan het horloge is het gegeven dat deze niet werkt op basis van een US controlled OS, maar een eigen OS kent: Zepp OS. Tot nu toe ben ik zeer te spreken over de connectie tussen de Zepp App op mijn telefoon en het horloge. De connectie is stabiel en makkelijk op te zetten. Daarbij kun je via de app op je smartphone verschillende watchfaces selecteren. Zo kun je het horloge qua design aanpassen naar jouw smaak. De Zepp App gebruik je ook voor het updaten van het horloge naar de laatste firmware. Dit is vergelijkbaar met de wijze waarop je andere smartwatches gebruikt. 

Amazfit T-Rex 2: design & build

Zoals reeds genoemd heeft de Amazfit T-Rex 2 smartwatch een bijzonder stoer design, welke robuust overkomt en past bij de activiteiten waarbij men dit horloge draagt. Denk aan een wandeling in de natuur, wildkamperen of een tocht op de mountainbike.

Het horloge moet bestand zijn tegen een stootje; de Amazfit T-Rex 2 is dat. Je kunt de smartwatch het hele jaar door dragen, binnen en buiten Nederland. Het horloge is namelijk bestand tegen temperaturen tussen de 30 en 40 graden Celsius onder nul en tegen een temperatuur tot 70 graden Celsius boven nul. Handig, wanneer je het horloge ook tijdens je wintersportvakantie mee wilt nemen naar de Zwitserse- of Oostenrijkse bergpassen.

De stevigheid van deze smartwatch zit ook in het feit, dat je deze in het water kunt blijven dragen. Het horloge heeft een waterdichtheid van 10 ATM. Concreet betekent dit dat je het horloge kunt blijven dragen bij de meeste watersporten. Denk aan zwemmen, snorkelen en zeilen. 

Het scherm van de Amazfit T-Rex 2 betreft een 1,39 inch HD AMOLED-scherm, welke beschikt over always-on functionaliteit. Dit betekent dat je niet eerst op het scherm hoeft te tikken om te activeren. De resolutie van de Amazfit T-Rex 2 is verhoogd ten opzichte van zijn voorganger: 454 x 454 pixels. Het maakt de data op het scherm scherper en daarmee beter leesbaar. 

De Amazfit T-Rex 2 wordt in drie verschillende modellen verkocht. Je hebt hierbij de keuze uit de varianten Black & Gold, Ember Black en Wild Green. De verwachting is dat hier nog een vierde model aan toe wordt gevoegd op termijn. Zelf vind ik de Ember Black Amazfit T-Rex 2 smartwatch erg mooi. Wat is jouw favoriete kleur? 

Amazfit T-Rex 2: battery life 

Niet alleen moet het horloge bestand zijn tegen een stootje. Je wilt er ook zeker van zijn dat je de Amazfit T-Rex 2 de hele dag kunt dragen, zonder deze tussentijds op te moeten laden. In het geval van wildkamperen moet het horloge zelfs meerdere dagen meegaan.

De accu aan boord van het horloge beschikt over 500 mAh. Onder optimale omstandigheden zal het horloge tot maar liefst 24 dagen mee moeten kunnen gaan op één volle accu. Concreet betekent dit dat je een aantal van de functies waarover de Amazfit T-Rex 2 smartwatch beschikt uit moet schakelen. Dat is zonde, want zo kun je het horloge niet optimaal gebruiken. In de praktijk zal om deze reden blijken dat het horloge vaker moet worden opgeladen. Het opladen van het Amazfit T-Rex 2 horloge gaat snel. Over het algemeen duurt het niet langer dan een á twee uur om het horloge volledig op te laden. 

Mijn ervaring is dat de batterij van de Amazfit T-Rex 2 smartwatch bij een intensief gebruik van de verschillende functies op het horloge in ieder geval een week mee zal gaan. Ik gebruik de GPS-functie bij outdoor activiteiten, laat mijn stress level meten en gebruik de stappenteller om bij te houden of ik al voldoende bewogen heb gedurende de dag. Ook handig vind ik het feit, dat het horloge mijn slaap meet. Vaak ervaar je aan het begin van de dag een heel uitgerust of juist sterk vermoeid gevoel. Met de data van de Amazfit T-Rex 2 smartwatch kun je dit gevoel verklaren. 

Amazfit T-Rex 2: functies 

Reeds werden al een aantal functies van de Amazfit T-Rex 2 smartwatch genoemd. Er is nog veel meer! Opvallend aan de Amazfit T-Rex 2 is bijvoorbeeld het grote aantal sportmodi waarover dit model smartwatch beschikt. In totaal zijn het er meer dan 150, waaronder vissen, golfen en surfen.

Op dit punt wijkt de Amazfit T-Rex 2 af van veel andere sporthorloges, welke vaak voornamelijk gericht zijn op hardlopen, fietsen en zwemmen. Vergelijkbaar met andere sporthorloges houdt ook de Amazfit T-Rex 2 je gezondheid tijdens outdoor activiteiten in de gaten. Dit doet het horloge op basis van haar eigen BioTracker, gebaseerd op zes fotodiodes. BioTracker is een functionaliteit die voortdurend data ophaalt over onder meer je hartslag, de concentratie zuurstof in je bloed, je ademhaling en je stressniveau. 

Op het moment dat je vermoeid raakt, biedt het horloge je de mogelijkheid de snelste route terug naar je startpunt te bepalen. Deze functionaliteit komt ook van pas, wanneer je dreigt te verdwalen in de natuur. Het navigeren gebeurt real-time; een los apparaat voor de navigatie tijdens outdoor activiteiten is met de Amazfit T-Rex 2 niet langer benodigd. Ook handig is de mogelijkheid om vooraf een route op het horloge in te laden, welke je vervolgens tijdens je outdoor activiteiten kunt activeren. Onderweg houdt het horloge je afgelegde pad bij, zodat je deze later nog eens terug kunt kijken. 

Amazfit T-Rex 2: voordelen 

In je zoektocht naar een geschikt horloge voor outdoor activiteiten zullen er een aantal factoren zijn, waarop je extra let. Denk bijvoorbeeld aan de batterijduur van het horloge, de sterkte van het GPS-signaal in het bos of bijvoorbeeld hoger in de bergen en de robuustheid van het horloge. Mocht je regelmatig beekjes of rivieren passeren, dan speelt ook de waterdichtheid van het horloge een belangrijke rol in de beslissing die je maakt. Het zijn punten waarop de Amazfit T-Rex 2 uitblinkt. 

Accuduur van de Amazfit T-Rex 2

De batterij van de Amazfit T-Rex 2 gaat naar eigen zeggen zo’n 24 dagen mee, zonder deze tussendoor op te moeten laten. In de praktijk zal blijken dat dit aantal alleen bij optimale omstandigheden gehaald wordt. Toch valt over de accuduur van de Amazfit T-Rex 2 niet te klagen.

Het horloge is zeker een week te gebruiken, waarbij je intensief gebruik maakt van de verschillende functies waarover deze beschikt. Dat zal voor de meeste mensen meer dan voldoende zijn. Immers, vaak kampeer je niet langer dan een paar dagen in het wild. Ga je voor een meerdaagse wandeling, dan heb je onderweg in trekkershutten vaak de mogelijkheid je horloge tussendoor op te laden. Al is dat bij de Amazfit T-Rex 2 dus niet noodzakelijk. 

Dual-band GPS-positionering 

Een ander belangrijk voordeel van de Amazfit T-Rex 2 is de dual-band GPS-positionering waarover deze beschikt. Zeker in de bossen, maar ook hoger in de bergen wil je een goede GPS-bepaling hebben om makkelijk terug te kunnen keren naar het startpunt van de route. Dat gaat overigens heel eenvoudig met de Amazfit T-Rex 2, door de functie die automatisch de kortste route terug voor je bepaalt.

Dankzij de dual-band GPS-positionering krijg je een heel nauwkeurig beeld van je positie. Deze GPS-positionering werkt op basis van verschillende netwerken, zodat je vrijwel overal een goede GPS-bepaling hebt. Er wordt onder meer gewerkt met het Europese Galileo-netwerk, het Russische GLONASS-netwerk en het Japanse QZSS-netwerk

Handig is ook de mogelijkheid om vooraf routes op de Amazfit T-Rex 2 smartwatch te importeren. Op deze manier is een los navigatieapparaat niet langer noodzakelijk. 

Extreem stevige en robuuste constructie 

Een derde reden om voor de Amazfit T-Rex 2 smartwatch te kiezen is de robuuste behuizing hiervan. Het horloge voelt niet alleen stevig aan, maar is dat ook! Je kunt het horloge zowel op het droge, als in het water gebruiken doordat deze over een waterdichtheid van 10 ATM beschikt. Het maakt de Amazfit T-Rex 2 smartwatch ook geschikt voor het merendeel van de activiteiten in het water. Denk aan zwemmen, snorkelen en surfen. 

Bang voor beschadigingen aan je Amazfit T-Rex 2 horloge hoef je dankzij de robuuste behuizing en het sterke AMOLED-scherm niet te zijn. Vanzelfsprekend is enige voorzichtigheid geboden, wanneer je bijvoorbeeld langs een rotswand loopt. 

Scherpe prijs voor dit horloge 

Tot slot is de scherpe prijs van de Amazfit T-Rex 2 smartwatch het noemen waard. De afgelopen jaren zijn er steeds meer slimme horloges op de markt gekomen. Niet alleen van populaire merken als Samsung en Apple, maar bijvoorbeeld ook van sportmerken als Garmin en Polar. Deze horloges bieden een vergelijkbare functionaliteit als de Amazfit T-Rex 2 smartwatch, met het belangrijke verschil dat ze al snel aanzienlijk duurder zijn. Dat geldt in het bijzonder voor de horloges van de eerste drie merken.

Modellen van Polar zijn iets goedkoper dan de horloges van bijvoorbeeld Garmin, maar nog altijd duurder dan de Amazfit T-Rex 2. Hierbij moet worden opgemerkt dat de horloges van Apple, Samsung en Garmin door hun elegante design geschikter zijn voor een alledaags gebruik, dan de Amazfit T-Rex 2 met zijn stoere, robuuste design. 

Amazfit T-Rex 2: nadelen 

Heeft de Amazfit T-Rex 2 smartwatch uitsluitend voordelen ten opzichte van zijn concurrenten in de markt? Nee, het horloge kent ook een aantal punten waarop andere modellen beter scoren. Om een voorbeeld te noemen: je kunt geen inkomende berichten op je smartphone beantwoorden via de Amazfit T-Rex 2 smartwatch. Veel van zijn concurrenten bieden deze mogelijkheid wel. Daarnaast beschikt de Amazfit T-Rex 2 niet over een NFC-chip. Afrekenen met het horloge is daardoor niet mogelijk. 

Het is de vraag in hoeverre deze nadelen een liefhebber van outdoor activiteiten belemmeren. Immers, in de natuur wil je voornamelijk aandacht hebben voor je omgeving en niet voor de berichten die binnenkomen op je telefoon. Het kunnen afrekenen met je horloge is een leuke extra, maar absoluut niet noodzakelijk. Je hebt immers ook je telefoon en wellicht pinpas op zak.   

Een nadeel specifiek voor de gebruikers van de AirPods van Apple is het ontbreken van de mogelijkheid om deze aan je horloge te koppelen. Wanneer je muziek luistert tijdens outdoor activiteiten is het zodoende niet mogelijk om naar een volgend nummer te gaan vanaf je horloge. Dit is overigens wel mogelijk, wanneer je voor de oordopjes van Amazfit zelf kiest. Opvallend is dat het wel mogelijk is om het horloge te gebruiken voor het bedienen van Home Connect-apparaten en bijvoorbeeld je GoPro. Je dient hier een app voor te downloaden op je horloge, dit doe je via de Zepp App op je telefoon. 

Amazfit T-Rex 2 kopen 

Er zijn momenteel verschillende webshops waar de Amazfit T-Rex 2 smartwatch aangeboden wordt. Bekijk hieronder de aanbieders waar de Amazfit T-Rex 2 voor de laagste prijs wordt verkocht. Vaak heb je het Amazfit T-Rex 2 horloge de volgende dag al in huis, wanneer je deze bij onderstaande webshops aanschaft. 

Duurzaamheids tijdlijn

Via onze unieke duurzaamheid tijdlijn die visualiseert hoe lang producten meegaan en hoe ze gedurende hun levensduur worden gebruikt. Deze tijdlijn biedt inzicht in de duurzaamheid en levensduur van dit product, van het moment van aanschaf tot het einde van zijn bruikbaarheid. Je kan zien hoe de kwaliteit van het product zich handhaaft tijdens verschillende gebruiksfases. Dit initiatief benadrukt onze inzet voor duurzaamheid en helpt jou als consument bewustere keuzes te maken bij het selecteren van producten die niet alleen lang meegaan, maar ook milieuvriendelijk zijn.

28 februari 2024

1,5 jaar in gebruik

– mijn dagelijkse horloge
– alles duidelijk af te lezen
– koppelen met app gaat soms lastig
– nog steeds lange batterijduur

23 juli 2023

1 jaar in gebruik

– bijna iedere dag aan
– Ontzettend lange batterijduur
– nog geen krasje te zien
– ook met slapen om

27 juli 2022

Aanschaf Amazfit T-REX 2

Eerste indruk:
– ziet er heel stevig out
– niet al te groot
– vrij licht van gewicht

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *