Een autovakantie naar Frankrijk is natuurlijk heel erg leuk, maar toch zijn er een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden. Een boete heb je namelijk zo en ook kun je in benarde situaties terechtkomen als je niet oppast. Frankrijk is natuurlijk een heel mooi land waar elk jaar weer vele Nederlanders met hun auto naartoe trekken. Het is een groot land en elke regio heeft wel wat anders te bieden aan jou als vakantieganger. De autoreis is vaak lang, maar het uiteindelijk wel waard. Het scheelt dat de Franse wegen over het algemeen goed zijn en je overal makkelijk kunt komen. Het wegennetwerk is goed en dat maakt de reis een stuk aangenamer. Lees hier tips voor je autovakantie naar Frankrijk.

Let op voor oplichters

Een van de belangrijkste dingen waar je goed op moet letten in Frankrijk is als je aan de kant gezet wordt door de politie. Let erop dat dit wel echte agenten zijn en geen oplichters. In de afgelopen jaren zijn er heel veel toeristen bestolen door dit soort nepagenten. Ze rijden dan vaak met zwaailichten en sirenes en willen je laten stoppen op de vluchtstrook. Als je dan stopt, wordt de hele auto doorzocht voor waardevolle spullen welke ze je gewoon afnemen. De oplichters zijn te herkennen aan hun auto’s en de kleding die ze aan hebben. De auto’s hebben namelijk geen embleem en de nepagenten hebben geen uniform aan. Daarnaast laat de Franse politie je nooit op de vluchtstrook stoppen in verband met het gevaar.

Een gevarendriehoek en veiligheidshesje

Een andere tip is dat je moet zorgen dat je een gevarendriehoek in je auto hebt. Deze is namelijk verplicht voor je autovakantie in Frankrijk. Als je deze niet in je auto hebt, kun je een fikse boete verwachten. Je moet namelijk als je pech krijgt deze kunnen plaatsen. Een andere tip is dat je een veiligheidshesje in je auto moet hebben liggen. Jijzelf en je passagiers moeten allen een veiligheidshesje aan. Deze mag je niet in de kofferbak leggen, maar moet op een plek in de auto liggen waar je er goed bij kunt. Wanneer je pech onderweg hebt of een ongeluk gehad hebt, moet je zo’n hesje aandoen als je uitstapt. Heb je deze niet bij je, kun je ook in dit geval een boete verwachten.

Pech Onderweg Frankrijk

Regel een milieusticker

Als je van plan bent naar de grotere steden te reizen in Frankrijk tijdens je autovakantie, zul je er aan moeten denken dat je niet overal zomaar in mag. Je zult hiervoor namelijk een milieusticker aan moeten vragen. De steden werken met zones en bij elke zone hoort een bepaalde kleur milieusticker. Zo’n sticker kost je een keer €5 à €10, waar de boete €70 en een rijverbod is. Zorg dus dat je ruim op tijd een milieusticker regelt voor je auto. Dit is helemaal niet duur en kan je een hoop gedoe voorkomen als je op autovakantie naar Frankrijk gaat. Je kunt de sticker gewoon online aanvragen via de website van de Franse overheid. De sticker is in 6 verschillende kleuren te verkrijgen is afhangend van je auto.

Niet met slippers achter het stuur

Verder is het in Frankrijk niet toegestaan om met slippers achter het stuur te zitten. Draag dus absoluut geen slippers als je achter het stuur kruipt. De slippers kunnen ergens achter blijven haken of van de pedalen glijden waardoor je gevaarlijke situaties krijgt. Je brengt dan niet alleen jezelf en je inzittenden in gevaar, ook je medeweggebruikers kun je in gevaar brengen door dit te doen. Als je aangehouden wordt tijdens je autovakantie Frankrijk met slippers aan achter het stuur, dan zul je een boete krijgen. De boete is €90 en dit is gewoon jammer geld. Wees dus niet eigenwijs door met slippers te gaan rijden, doe gewoon goede schoenen aan als je in Frankrijk achter het stuur kruipt en voorkom problemen.

Oortjes en flitsmeister

Als het op elektronica in de auto aankomt zijn er 2 dingen waar je rekening mee moet houden tijdens je autovakantie naar Frankrijk. In het land is het ten eerste niet toegestaan om met oortjes in te rijden. Je mag dus geen koptelefoon of oortjes in doen om bijvoorbeeld naar muziek te luisteren of te bellen. Zowel voor bestuurders van auto’s als motoren en fietsen geldt de regel. Een boete is al gauw €135. Ten tweede mag je in het land geen flitsmeister of andere flits detectieapparatuur in je auto hebben. Je mag niets hebben dat je waarschuwt voor eventuele flitspalen. Als je dit wel hebt, zul je alles moeten verwijderen voor je autovakantie. De boete wanneer je zo’n systeem hebt, is maar liefst rond de €1500.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons ook op sociale media!