Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Daar zit je weer in het zonnetje op je balkon. Overal ruik je de heerlijke geur van BBQ, maar zelf eentje aansteken is helaas geen optie. Of toch wel?

Wat als ik je vertel dat er een BBQ bestaat die geen rook produceert, de smaak van echt houtskool geeft en super snel klaar is voor actie. To good to be true? Dat dacht ik ook. Lees snel door voor mijn complete BBQ2GO review.

8.3
totale score
7.5

Prijs

8.0

Functionaliteit

8.5

Gebruiksvriendelijkheid

9.0

Design

Mijn BBQ2GO review

Laat ik openen met een simpel woord; “geweldig”.
Wat heeft dit product mij verbaasd. Weer een BBQ met veel beloftes was mijn eerste gedachten. Een mix van elektro, brandgel en houtskool? Wat moet ik mij daarbij voorstellen. Laat ik dat even kort voor je beantwoorden. Vele avonden plezier in het park, op je boot, op je balkon of op het strand.

De BBQ wordt verwarmd door een mix van een powerbank/ batterijen, brandgel en houtskool. Wat in mijn beleving een enorm uniek concept is. Een concept dat mij zeker niet teleurgesteld heeft. Juist het tegenovergestelde: ik heb de BBQ op meerdere locaties getest en wat de ondergrond of locatie ook was, de BBQ liet mij niet in de steek.

BBQ2GO ervaring

Ik neem jullie mee in mijn ervaring met de BBQ2GO. Startende met mijn positieve bevindingen, want dat zijn er nogal een flink aantal. Allereerst vind ik dat de BBQ2GO wordt geleverd in een bijzonder handig pakket.

De zwarte draagtas is simpel en doet zijn taak prima. De BBQ zelf heeft een bijzonder fijn design met zijn brede basis en compacte vorm. De brede basis zorgt voor enorm veel stabiliteit en gemak. Ook op onstuimige ondergrond als modder, gras en zand. Door het design van de BBQ is hij handig mee te nemen en heeft hij veel oppervlakte om vlees en groenten te bakken.

Gebruiksgemak

Het opbouwen is een fluitje van een cent als je na de eerste keer eenmaal weet waar alles hoort. Hierna is het gebruiksgemak geweldig en is de BBQ binnen no time warm. De ventilator en brandgel jagen de brikketen in snel tempo aan en het eerste worstje ligt binnen enkele minuten te bakken. In vergelijking met een volledige houtskool gevulde BBQ start de BBQ2GO dus sneller op.

Daarnaast ga je zuiniger om met je brandstof. Om goed te kunnen grillen gebruikte ik maar een 6-tal brikketten, dat is natuurlijk helemaal niks. De hoeveelheid rook die van de BBQ afkomt is weinig tot niks, met uitzondering van de eerste keer (anti aanbak laag). En ook tijdens het grillen is er weinig rook te bespeuren, dit te danken aan het feit dat het vet valt in een bak met water. Een waanzinnig goede oplossing!

Klassieke BBQ smaak

Ikzelf ben enorm fan van de klassieke BBQ smaak, dat heerlijke gerookte smaakje is voor mij een must. Ook dit biedt de BBQ2go door het gebruik van een aantal brikketen. Daarnaast ben je niet afhankelijk bent van een stroompunt door de aansluiting voor een powerbank of batterijen. Je bent dus vrij om te barbecueën waar je wilt. Ideaal voor op reis, ergens in het park of zoals ik lekker op je balkon.

Zolang je er niet al je vlees tegelijk op wilt gooien kun je tot ongeveer 6 personen van een lekkere grill snacken. Genoeg capaciteit dus voor een knusse avond. Ook over de duur waarin je de BBQ kunt gebruiken valt niet te twisten.

Tip: Fan van barbeques? Bekijk dan ook eens onze camping bbq koopgids. Met de 6 beste camping BBQs van dit jaar.

Elke keer was de BBQ na 2 uur intensief gebruik nog steeds warm. Hiermee heb ik de BBQ zelf uitgeschakeld als ik klaar was. Wat de maximaal tijdscapaciteit betreft: deze heb ik nog niet bereikt!

Een van de redenen dat ik de BBQ durf te gebruiken op alle ondergronden is het feit dat de onderkant en zijkant absoluut niet warm worden. Zo laat je geen vervelende brandvlekken achter in het gras bijvoorbeeld. Voor mij de ideale uitvinding om zonder kopzorgen te kunnen genieten op het balkon.

Als laatste biedt de BBQ2GO veel extra’s zoals de Grillete/bakplaat optie, een rack met deksel en de pizzasteen. Genoeg om jezelf tal van avonden te vermaken.

bbq2go-header

Aandachtspuntjes BBQ2GO

Dan zijn we aangekomen bij de aandachtspuntjes om rekening mee te houden bij het aankopen van de BBQ2GO. Mocht je een lange afstandswandeling maken, veel moeten verplaatsen te voet of met de fiets, dan is de BBQ2GO niet voor jou weggelegd. Zijn formaat is niet zodanig compact dat hij makkelijk meegaat in je rugtas of fietstassen.

Daarnaast heb je stiekem veel verschillende soorten materiaal nodig om de bbq te verwarmen. Dit kan uiteraard vervelend zijn mocht je ergens op reis of vakantie gaan waar de middelen wat beperkter zijn.

Ook zou ik je de eerste keer adviseren om de BBQ2GO thuis te gebruiken of ergens waar een beetje rookvorming geen kwaad kan. Bij mij persoonlijke dampte de eerste gebruik de BBQ2GO toch nog wel behoorlijk. Echter was dit bij gebruik ook redelijk snel weer weg.

Laatste puntje van aandacht. Mocht je veel accessoire willen meenemen leent zicht de draagtas hier wat minder voor. Zo gaat de deksel niet makkelijk mee en zou ik de draagtas niet te zwaar beladen.

Paar gebruikers tips uit eigen ervaring

Al met al een geweldige BBQ met vele kwaliteiten waar de minpunten worden weggespoeld door pluspunten. Ik kan niks anders dan lof en eer uitspreken over het product en waar deze voor gemaakt is. Design, gebruikersgemak en een top ervaring. Wat mij betreft drie keer een dikke vette ja.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!