Beste apps voor wandelen

Bij een outdoor activiteit zoals wandelen is je mobiele telefoon misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan je smartphone goed van pas komen wanneer je er één of mindere dagen op uit trekt voor het maken van een mooie tocht.

Er bestaan verschillende wandel apps waarmee je inspiratie kunt opdoen voor je volgende tocht, precies je route op een kaart kunt zien, je stappen kunt tellen, extra informatie krijgt over het gebied waar doorheen je wandelt en nog veel meer. In dit artikel lees je alles over de zes beste wandel apps.

Wandelzapp

Score: 3,1 (72 in totaal)

Playstore: download wandelzapp
Appstore: 
downloade wandelzapp

Wandelzapp

Als je gaat wandelen is het natuurlijk handig van de voren al een route uit te stippelen. Dit kan heel handig met de wandel app van Wandelzapp. Met deze app kun je kiezen uit ruim 1000 verschillende wandelingen in heel Nederland. Een geschikte route vinden is heel simpel. Met behulp van de filter in de zoekoptie kun je precies aangeven wat je belangrijk vindt.

Zo geef je de ideale afstand aan, of de startplaats bereikbaar moet zijn voor het openbaar vervoer en of er bijvoorbeeld honden toegestaan zijn. Wanneer je een wandeling hebt uitgekozen, zul je zien dat je er veel informatie bij krijgt. Zo zie je op je smartphone onder andere je route op een kaart uitgetekend staan en zie je waar jij je precies op die kaart bevindt. Verder krijg je de routebeschrijving, extra informatie over de omgeving en foto’s.

Houdt er wel rekening mee dat je alleen de eerste wandeling gratis krijgt. Als je een tweede wandeling wilt downloaden, betaal je 1,79 euro. Het is mogelijk een jaarabonnement af te sluiten. Dit is vooral handig als je veel wandelt of in ieder geval iedere maand er op uit gaat. Je betaalt dan 12,99 per jaar.


Natuur Routes (GESTOPT)

Score: 2,4 (3.464 in totaal)


playstore: 
Helaas is deze app gestopt
appstore: 
Helaas is deze app gestopt

Natuurroutes App

Update, deze app is gestopt. Lees er meer over op natuurmonumenten.

Deze wandel app is van de vereniging Natuurmonumenten, wat natuurgebieden en landschappen beschermt. Alle 300 routes die op Natuur Routes staan, lopen door deze natuurgebieden. Ook in deze app kun je gemakkelijk zoeken op type route en startpunt. Ook zijn er zowel routes voor gezinnen met kinderen als lange afstanden.

Met de optie uitgebreid zoeken filter je gemakkelijk op bijvoorbeeld rolstoelvriendelijke routes, thema’s en restaurants die je onderweg kunt vinden. Elke route heeft ook een beoordeling van wandelaars.

Ook krijg je bij iedere route een kaart met daarop het uitgetekende pad en informatiepunten. Daarnaast zijn er routes beschikbaar waarbij je audioverhalen van boswachters kunt luisteren. Een zeer gebruiksvriendelijke app wanneer je graag voor de natuurgebieden van Natuurmonumenten wandelt. Deze app is gratis.


Installeer naast de wandelapp ook eens obsidentify. Met deze app kun je alle mooie planten, insecten en vlinder scannen en herkennen.

Beleefroutes (GESTOPT)

Score: 2,6 (68 in totaal)


playstore: 
BeleefRoutes is helaas gestopt
appstore: 
BeleefRoutes is helaas gestopt

Beleefroutes

Update: Helaas is de app van Beleefroutes gestopt.

Een wandel app met veel leuke extra’s is BeleefRoutes. Als je een wandeling download kun je onderweg rekenen op weetjes, extra informatie en geschiedenis over de natuur die je onderweg tegenkomt, anekdotes en zelfs spelletjes of een quiz.

Vaak zitten daar ook foto’s of korte video’s bij. Zodra je in de app de route start, krijg je via gps bij ieder informatiepunt een melding. Wandelen wordt op deze manier dus erg interactief en persoonlijk. Er staan honderden verschillende routes op, waarvan de meerderheid gratis te downloaden is. De app is niet meer te downloaden.


Wandelen

Score: 3,3 (354 in totaal)


playstore: 
download Wandelen
appstore: 
download Wandelen

Wandelen App

Je hoeft natuurlijk niet altijd in een natuurgebied te wandelen. Mooie historische stadswandelingen vallen ook onder de sport. Op de wandel app Wandelen kun je zowel routes vinden in de natuur als in de stad. Met de filter kun je precies aangeven waar je naar op zoek bent. Wil je er lang op uit of juist alleen een fijne zondagmiddag wandeling? Wil je je hond meenemen tijdens het wandelen of wil je het startpunt dicht bij huis?

Op een simpele manier vind je de geschikte route. De gratis versie van de app biedt honderden verschillende wandelingen. Wel is het mogelijk tegen betaling aanvullende thema’s en provincies bij te kopen. De kosten daarvoor zijn vanaf 99 cent.


Maps.me

Score: 4,6 (1.101.458 in totaal)

playstore: download Maps.me
appstore: 
download Maps.me

Maps

Als je over de grens gaat wandelen is dit een handige wandel app. Je kunt er gedetailleerde offline kaarten mee downloaden van over de hele wereld. De kaarten download je dus van te voren, zodat je ze tijdens het wandelen kunt gebruiken op plekken waar geen bereik is.

Het is ook mogelijk zelf een route uit te stippelen, dus de app is ideaal voor mensen die avontuur zoeken, maar wel behoefte hebben aan een duidelijke kaart zodat ze niet verdwalen.


Klompenpaden app

Score: 3,4 (167 in totaal)

playstore: download Klomenpaden app
appstore: 
download Klompenpaden app

Klompenpaden App

Speciale wandelroutes die over landgoederen, boerenland en herstelde historische paden lopen. Dat zijn de Klompenpaden. Ze zijn te vinden in Utrecht en Gelderland. Op de wandel app Klompenpaden zijn er al meer dan 100 van deze wandelroutes te vinden.

Alle routes zijn te filteren op afstand en plaats. De afstanden variëren van 3,5 tot 17 kilometer. Elke route bevat veel extra informatie en een kaart met route en informatiepunten. Daartoe behoren onder andere teksten, foto’s video’s.


Een eervolle vermelding gaat naar de Polarsteps app Dit is een populaire Nederlandse app voor het tracken van je reis.

Nu is het aan jou

Welke app mag er volgens jou niet ontbreken in deze lijst van beste wandel apps? Laat het hieronder in de reacties weten en ik zal deze gaan toevoegen en reviewen.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "Beste apps voor wandelen"

 1. annie annie schreef:

  Hoi
  Erouter app, doet het ook niet meer, gestopt Waarom?
  Wat is een goede gratis app, voor wandelen,hardlopen?bvdanny

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   Dat durf ik helaas niet te zeggen. Wat ik wel kan zien is dat het bedrijf erachter: Imagine Run B.v. failliet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *