Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Op zoek naar leuke cadeaus voor mountainbikers? In dit artikel help ik je op weg door vijf would-haves voor mountainbikers op een rijtje te zetten. Het liefst geef je een cadeau wat betaalbaar is, wat direct gebruikt kan worden en dus niet hoeft te worden geruild en dat leuk is om te hebben. Denk aan een gadget die je wellicht niet direct voor jezelf koopt, maar die het mountainbiken wel leuker maakt. 

Top 5: cadeaus voor mountainbikers 

Hieronder vind je mijn top 5 cadeaus voor mountainbikers. Aan welke van deze mountainbike cadeaus heb jij al eens gedacht? 

Kies voor deze waterdichte telefoonhouder, inclusief stuurtas. Deze telefoonhouder is geschikt voor smartphones met een scherm van maximaal 6.8 inch. Met deze stuurtas hoef je onderweg nooit meer te stoppen om de route te zoeken; je toont de kaart op het scherm van je telefoon zonder bang te hoeven zijn dat deze valt. In de stuurtas zelf heb je voldoende ruimte voor wat voeding onderwerp, voor een binnenband of bijvoorbeeld je portemonnee. 

VoordelenNadelen 
Ruime stuurtas, plek voor voeding en bijvoorbeeld een binnenband. Fietstas als geheel is relatief groot; niet iedere mountainbiker vindt dat mooi. 
Universele telefoonhouder; geschikt voor toestellen met een scherm van maximaal 6.8 inch.  
Volledig waterdicht; telefoon blijft te bedienen via touchscreen.  

Er is ontzettend veel geschreven over mountainbiken als sport en het leven als mountainbiker. Kies bijvoorbeeld voor een routegids, waarin uiteenlopende routes in de verschillende regio’s binnen en buiten Nederland opgenomen zijn. Onder meer de ANWB heeft een dergelijk boek uitgebracht. Nadeel hiervan is wel, dat veel routes ook online kunnen worden opgezocht. Het maakt dat een boek mogelijk al snel in de kast verdwijnt. Voor een beginnende mountainbiker kan een boek over de aanschaf van een fiets, het onderhouden daarvan en bijvoorbeeld de verschillen tussen materialen interessant zijn. 

VoordelenNadelen 
Informatief boek als startgids voor een beginnende mountainbiker.Sommige boeken zullen al snel in de kast verdwijnen en nooit meer gelezen worden. 
Bied inspiratie met routes in het buitenland; men hoeft geen laptop of tablet mee te nemen. Een telefoon is minder goed leesbaar dan een routeboek.  

Sommige mountainbikers en wielrenners vinden het niets; anderen vinden het een onmisbare accessoire op de fiets: een fietsbel. Tot welke groep behoor jij? Een goede middenweg is deze Knog Oi Classic fietsbel, welke bijzonder stijlvol vormgegeven is. De fietsbel valt rondom het stuur van de mountainbike, waarmee deze nauwelijks opvalt. Met een fietsbel vergroot je de veiligheid onderweg en irriteer je jezelf minder snel aan andere weggebruikers. Je kunt hen ruim voor het passeren waarschuwen. 

VoordelenNadelen 
Het maakt het mountainbiken veiliger, wanneer je andere weggebruikers ruim voor het passeren kunt waarschuwen. Sommige mountainbikers zullen (onverstandig) zeggen dat een fietsbel niet op een mountainbike of racefiets hoort. 
Zeer slank design, waardoor de fietsbel nauwelijks opvalt op de mountainbike. 
Large model, bedoeld voor een wat dikker stuur.   

Niets is vervelender dan oordopjes die uit je oren vallen tijdens een ronde hardlopen of fietsen. Met de Shokz OpenMove voorkom je dit. De oordoppen zijn zo ontworpen, dat deze ook tijdens het sporten goed in je oren blijven zitten. Het model wordt in verschillende kleuren aangeboden. Je verbindt de oordoppen via bluetooth met je telefoon, om je favoriete muziek af te kunnen spelen onderweg. Daarbij biedt dit model het voordeel dat je omgevingsgeluid blijft horen. Het helpt onveilige situaties tegen te gaan onderweg. 

VoordelenNadelen 
Je blijft omgevingsgeluiden horen bij het gebruik van de Shokz OpenMove. Dit specifieke model van Shokz heeft geen snellaadfunctie.
Oordoppen die ook tijdens het sporten in je oren blijven zitten.  
Eenvoudig met je telefoon te verbinden via bluetooth. 

Krijg je onderweg te maken met een lekke band? Met de elektrische fietsbanden pomp van Coolado pomp je de nieuwe binnenband snel en gemakkelijk op. Het model heeft een slank design, waardoor je deze eenvoudig met je meeneemt. Daarbij kun je de elektrische fietsbanden pomp niet alleen gebruiken voor het oppompen van de banden van een mountainbike; gebruik deze ook voor andersoortige banden. Het model is voorzien van een digitale drukmeter.

VoordelenNadelen 
Uitgevoerd met een drukmeter; breng de mountainbike band op precies de juiste hoeveelheid barAfhankelijk van een gevulde accu om de pomp te kunnen gebruiken. 
Slank design, waardoor je de elektrische fietsbanden pomp eenvoudig meeneemt. Veel mountainbikers zullen al een fietspomp voor hun fiets hebben. 
Ook te gebruiken voor het oppompen van andere banden. 

Tip: combineer een mountainbike cadeau uit onderstaande top 5 met de uitnodiging om een dag samen te gaan fietsen. Zo zie je direct hoe jouw cadeau van pas komt! 

Waar moet je op letten bij mountainbike cadeaus? 

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt mountainbike cadeau zijn er verschillende factoren om op te letten. 

cadeaus voor mountainbikers

Conclusie: leukste cadeaus voor mountainbikers 

Het overzicht op deze pagina heeft je laten zien dat cadeaus voor mountainbikers in tal van verschillende soorten en binnen diverse prijscategorieën worden aangeboden. Bepaal voor jezelf hoeveel je uit wilt geven aan het cadeau, om vervolgens te kiezen tussen een praktische en informatieve optie. In het eerste geval is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en formaat hiervan. 

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!