Beste camperplaats van Nederland

Nederlandse kampeerders bepalen zelf wat de beste camperplaats van Nederland is. Dit doen zij door op hun favoriet voor de ACSI Awards te stemmen, welke sinds 2022 jaarlijks worden uitgereikt. Niet alleen voor de beste camperplaats, maar ook voor de beste campings in Nederland. Heb jij je stem uitgebracht dit jaar? Doordat de winnaars gebaseerd worden op duizenden stemmen van echte kampeerders, worden de awards gezien als een van de meest prestigieuze prijzen binnen de Europese campingwereld. In dit artikel vertel ik je meer over de winnaar van dit jaar. 

Vakantiepark Delftse Hout | Beste camperplaats van Nederland 

Dit jaar werd Vakantiepark Delftse Hout uitgeroepen tot de “Beste camperplaats van Nederland”. Zoals de naam wellicht al deed vermoeden; het vakantiepark is gelegen in Delft, wat verklaart waarom de camping zichzelf rekent tot de stadscampings. Bang voor de drukte van de stad hoef je op deze camperplaats echter niet te zijn. Het vakantiepark is aan de rand van de stad gelegen, in een fraai natuurgebied: Delftse Hout. Je kunt er wandelen, fietsen en verschillende activiteiten op een centrale plas ondernemen. Op warme zomerdagen trekt een groot aantal mensen uit Delft richting de Delftse Hout om er tot rust te komen en af te koelen. 

Beste camperplaats

Naast de camper- en kampeerplekken op Vakantie Delftse Hout, biedt de camping meerdere huuraccommodaties. Het is een gezellige, levendige familiecamping met voldoende mogelijkheden om je als gezin te vermaken. Zo kunnen kinderen terecht in de speeltuin of op een van de sportvelden. In het hoogseizoen wordt er een animatieprogramma geboden. Terwijl je kinderen zich uitleven met nieuwe vriendjes en vriendinnen, heb jij de tijd om in alle rust te genieten van een mooi boek of tijdschrift. 

Niet alleen het park Delftse Hout bereik je te voet. Ook het centrum is op loopafstand gelegen van het vakantiepark. Houd er rekening mee dat je zo’n twintig minuten onderweg zal zijn; het is 1,7 kilometer lopen naar het centrum van Delft. 

Speciale camperplaatsen op vakantiepark Delftse Hout 

Vakantiepark Delftse Hout biedt camperaars aparte camperplaatsen, welke van de kampeerplekken verschillen op het punt dat deze camperplaatsen verhard zijn. Het maakt de camping ook in het najaar, wanneer het af en toe flink kan regenen, een geschikte plek om te overnachten. Bang dat de camper wegzakt in de onverharde ondergrond hoef je niet te zijn met deze camperplaatsen. Daarbij zijn de camperplaatsen voorzien van een watertap en een losse afvoer voor vuil water. 

Voorzieningen op het vakantiepark 

Zwem je liever in een zwembad, dan in het open meer wat je in de Delftse Hout vindt? Het vakantiepark heeft een eigen verwarmd buitenzwembad met een oppervlakte van circa 91 vierkante meter. Er worden niet alleen faciliteiten geboden voor oudere kinderen; er is ook een kinderbad voor baby’s en peuters op de camping. Doordat het zwembad in de buurt van het familieveld gelegen is, hoeven kinderen nooit lang te lopen. Naast een eigen verwarmd buitenzwembad beschikt Vakantiepark Delftse Hout over een kleinschalig restaurant. Handig, wanneer je een avond geen zin hebt om zelf te koken. Liever iets ophalen om bij je eigen camper of tent te eten? Dit kan in de snackbar op het recreatiepark. 

In de ochtend kun je verse broodjes ophalen bij de bakkerij op het vakantiepark. Leuk feitje over de bakkerij: broden op biologische wijze gebakken. In de campingwinkel kun je terecht voor verschillende andere producten. Zeker in het hoogseizoen is het assortiment van deze campingwinkel uitgebreid; in het laagseizoen vind je er minder producten. 

Gekozen door Europese kampeerders 

Zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald, worden jaarlijks ASCI Awards uitgereikt. De winnaar hiervan wordt bepaald op basis van stemmen van Europese kampeerders. Prijzen worden per land uitgereikt, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen verschillende soorten awards. Denk aan de prijs voor de “Beste camping van Nederland”, de “Beste fiets- en wandelcamping van Nederland” en de “Beste camperplaats van Nederland”. Door voor een vakantie op één van de in de prijzen gevallen campings te kiezen, weet je nagenoeg zeker dat je een fijne tijd zal hebben. 

Beste camperplaats van Nederland – FAQ

Heb je een vraag over de beste camperplaats van Nederland? Laat deze achter in de reacties onderaan dit artikel. De antwoorden op de vragen die het meest gesteld zijn, vind je hieronder.

Waar kan je overnachten met een camper in Nederland?

Nederland kent een groot aantal camperplaatsen, waar je kunt overnachten met een camper. Vaak hebben deze camperplaatsen een afvoer, een waterpunt en een verharde ondergrond.

Wat is de beste app voor campers?

Met een app voor camperaars vind je snel en gemakkelijk een geschikte camperplaats in Nederland, maar ook elders in Europa. De beste app voor campers is op dit moment Camperplaats (iOS) en Campercontact (Android).

Wat kost een camperplaats in Nederland?

Afhankelijk van de camping waar je verblijft ben je gemiddeld tussen de 15 en 40 euro per nacht kwijt, wanneer je met twee personen reist. Soms komen hier de kosten voor elektriciteit nog bij. Er zijn ook gratis camperplaatsen in Nederland.

Waar kun je met de camper aan het water staan?

Er zijn verschillende camperplaatsen in Nederland, waar je overnacht aan het water. Denk aan plekken in Noord- en Zuid-Holland of in Zeeland. Ook zijn er meerdere vakantieparken met een eigen plas.

Dennis-Nancy

Dennis en Nancy zijn ervaren reizigers die met hun enthousiasme voor campers een missie hebben: het delen van de ongelooflijke ervaring van avontuurlijk reizen met een camper. Op hun YouTube-kanaal nemen ze je mee op korte weekendtrips. Met hun authentieke en spontane presentatiestijl voor de camera zorgen Dennis en Nancy ervoor dat kijkers zich verbonden voelen met hun bijzondere wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *