De 5 beste camping kachels

Aangezien veel mensen er voor kiezen om het hele jaar door te kamperen, is het ook belangrijk dat je je caravan of vouwwagen goed warm kunt houden. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om in de kou te zitten. Je gaat immers op vakantie en wilt comfortabel kunnen overnachten en leven.

Hiervoor kun je het beste een kachel aanschaffen die perfect is om mee te nemen tijdens het kamperen. Zo’n kachel kun je bijvoorbeeld in de voortent of in de caravan zelf zetten. Het is maar net waar je deze neer wilt zetten en hoe groot deze moet zijn om de ruimte goed te kunnen verwarmen. Zelfs tijdens het winter kamperen.

Kampeerkachel top 5

2 type camping kachels om mee te nemen met kamperen

Er zijn 2 typen camping kachels:

  • Gaskachel
  • Elektrische kachel

Gaskachels zijn perfect voor gebruik op de camping.

Het grootste voordeel van dit type kachel is namelijk dat je geen elektriciteit nodig hebt. Je hoeft dus geen rekening te houden met het stroomverbruik van de kachel. Bovendien warmt een gaskachel snel op en kan deze ook grote ruimtes verwarmen.

Het nadeel is dat ze veel ruimte innemen, onder andere door de gasfles die je moet plaatsen. Daarnaast kan zo’n kachel alleen gebruikt worden in een goed geventileerde ruimte. Vanwege de hoge temperatuur van een gaskachel is het belangrijk om kinderen en huisdieren uit de buurt te houden.

Een goedkope campingkachel om lekker warm te blijven. Als je een kachel wilt en hier niet te veel geld aan wilt besteden, is de Gimeg Eurostraler op een statief erg geschikt. Dit is een eenvoudige gaskachel en toch relatief compact. Hierdoor neemt hij niet veel ruimte in beslag. De eurostraler is beveiligd met thermische en aanraakbeveiliging. Voor dit type gaskachel heb je een aansteker nodig om hem aan te steken. Deze Gimeg gaskachel weegt slechts 2 kg, dus hij is makkelijk mee te nemen. Het statief is bovendien zeer stevig, waardoor deze kachel uitermate geschikt is om te kamperen. De kachel is een goedkope manier om warm te blijven tijdens het kamperen.

VoordelenNadelen
Krachtige verwarmingHoge energiekosten
Verstelbare warmtehoekBeperkte mobiliteit
Vast statiefNiet geschikt voor binnen

Handige gaskachel om warm te kamperen. Voor een kachel die naast handig ook nog relatief mooi is, is de MacGyver kachel een goede keuze. Deze kachel heeft een handig opbergvak voor de gasfles, waardoor deze niet meer zichtbaar is. De kachel is automatisch te ontsteken en is in te stellen op 5 verschillende warmtestanden. De kachel weegt 2400 gram en is daardoor prima mee te nemen. Met een 4,2/5 uit 39 reviews is dit een mooi camping kachel met goede reviews.

VoordelenNadelen
Draagbaar en compactVerbruik van brandstof
Efficiënte verwarmingNiet geschikt voor binnenshuis
Eenvoudige ontstekingAfhankelijk van brandstofvoorraad

Elektrische kachels voor kleinere ruimtes. Elektrische kachels zijn ook een goede manier om je warm te houden tijdens het kamperen. Dit soort kachels zijn vaak compact en daardoor ook makkelijk te vervoeren. Je steekt de stekker in het stopcontact en voilà je hebt warmte! Dit type kachels zijn perfect voor kleinere ruimtes. Een prima elektrische kachel is de Tristar keramische kachel. De kachel heeft 3 warmtestanden en is beveiligd met omval- en oververhittingsbeveiliging. Door het relatieve klein formaat is deze kachel lekker handzaam. Dit is prima als je een goedkope verwarming wilt voor het kamperen.

VoordelenNadelen
Drie verwarmingsstandenBedrade stroomvoorziening
VentilatorfunctieGeluidsniveau
OmvalbeveiligingAlleen geschikt voor binnen

Goed, compact en betaalbaar: alles wat je van een kampeerkachel verwacht. Een van de meest compacte elektrische kachels is de Eurom SF1525 kachel. Deze is makkelijk te verplaatsen omdat deze een handvat heeft. De kachel biedt je 3 verschillende standen, waarvan er 2 voor het verwarmen zijn en 1 voor het verkoelen is. De Eurom kachel heeft een ventilator ingebouwd waardoor de warmte nog beter verspreid wordt over een ruimte. De kachel is verder ook uitgerust met een thermostaat. Deze zorgt ervoor dat de kachel uitspringt wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Met 1.6 kg is dit een lichte kachel die heel makkelijk mee te nemen is tijdens je kampeertrip. 

VoordelenNadelen
Krachtige verwarmingBedrade stroomvoorziening
Regelbare thermostaatGeluidsniveau
VentilatorfunctieAlleen geschikt voor binnen
Ventilatorfunctie

Goede en betaalbare camping kachel die ook nog lichtgewicht is, Een andere goede kachel van hetzelfde merk is de Eurom Safe-T-Heater 1500. Deze kachel heeft 3 warmtestanden en kan ook dankzij de ventilator warmte goed over een vertrek verdelen. De Eurom Safe-T-Heater 1500 is voorzien van omval- en oververhittingsbeveiliging waardoor deze heel veilig is om te gebruiken. Met 1.66 kg is dit een prima kachel om mee te nemen om vakantie tijdens het kamperen. 

VoordelenNadelen
Compact en draagbaarGeluidsniveau
Krachtige verwarmingBeperkte mobiliteit
Ventilatorfunctie

Conclusie

Na grondige analyse van de beste camping kachels kan geconcludeerd worden dat de beste campingkachel de Tristar KA-5038 Elektrische Kachel  is. De Tristar KA-5287 blinkt uit in zowel verwarmingscapaciteit als draagbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor kampeerders. Voor wie op zoek is naar betrouwbare en efficiënte verwarming in de buitenlucht, is de Tristar KA-5287 de aanbevolen keuze op basis van de beschikbare informatie.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *