Aangezien veel mensen er voor kiezen om het hele jaar door te kamperen, zal het ook belangrijk zijn dat je je caravan of vouwwagen goed warm kunt houden. In de kou zitten, is natuurlijk nooit de bedoeling. Je gaat toch op vakantie en wilt daarbij wel comfortabel kunnen overnachten en leven.

Hiervoor kun je het beste een kachel aanschaffen die perfect is om mee te nemen tijdens het kamperen. Zo’n kachel kun je dan bijvoorbeeld in de voortent of in de caravan zelf zetten. Het is maar net waar je deze neer wilt zetten en hoe groot deze moet zijn om de ruimte goed te kunnen verwarmen.

Kampeerkachels top 5

2 type camping kachels om mee te nemen met kamperen

Er zijn 2 type kachels. Je kunt kiezen voor een gaskachel of een elektrische kachel. Gaskachels zijn perfect om te gebruiken op de camping.

Het grootste voordeel aan dit type kachel is namelijk dat je er geen elektriciteit voor nodig bent. Je hoeft dus geen rekening te houden met de hoeveelheid elektriciteit je kachel verbruikt. Ook is een gaskachel snel opgewarmd en kunnen deze ook nog eens best grote vertrekken verwarmen.

Het nadeel is wel dat ze veel ruimte nodig zijn. Dit is onder meer door de gasfles die je erbij moet plaatsen. Daarnaast kan zo’n kachel alleen in een ruimte gebruikt worden waar er een goede ventilatie is. Doordat een gaskachel erg heet wordt, is het belangrijk om kinderen en huisdieren erbij uit de buurt te houden.

Een goedkope camping kachel om je lekker warm te houden

Als je een kachel wilt en je hier niet al te veel geld aan uit wilt geven is een Gimeg Eurostraler op een statief heel goed. Dit is een eenvoudige gaskachel en is toch relatief compact. Deze neemt dus niet heel veel ruimte in. Zo’n eurostraler is beveiligd door middel van thermische- en een aanraakbeveiliging. Bij dit type gaskachel ben je een aansteker nodig om deze aan te maken. Deze Gimeg gaskachel is met 2 kg prima mee te nemen. Het statief is daarnaast zeer stevig en maakt dat dit een zeer geschikte kachel is om mee te nemen met kamperen. De kachel is een goedkope manier om je warm te houden tijdens het kamperen.

Handige gaskachel om warm te kamperen

Voor een kachel die naast handig ook nog relatief mooi is, is de MacGyver kachel een goede keuze. Deze kachel heeft een handig opbergvak voor de gasfles, waardoor deze niet meer zichtbaar is. De kachel is automatisch te ontsteken en is in te stellen op 5 verschillende warmtestanden. De kachel weegt 2400 gram en is daardoor prima mee te nemen. Met een 4,2/5 uit 39 reviews is dit een mooi camping kachel met goede reviews.

Elektrische kachels voor kleinere ruimtes

Elektrische kachels zijn ook een goede manier om je warm te houden tijdens het kamperen. Dit soort kachels zijn vaak compact en daardoor ook makkelijk te vervoeren. Je steekt de stekker in het stopcontact en voilà je hebt warmte! Dit type kachels zijn perfect voor kleinere ruimtes. Een prima elektrische kachel is de Tristar Keramische kachel. De kachel heeft 3 warmtestanden en is beveiligd met omval- en oververhittingsbeveiliging. Door het relatieve klein formaat is deze kachel lekker handzaam. Dit is prima als je een goedkope verwarming wilt voor het kamperen.

Goed, compact en betaalbaar: alles wat je van een kampeer kachel verwacht

Een van de meest compacte elektrische kachels is de Eurom SF1525 kachel. Deze is makkelijk te verplaatsen omdat deze ene handvat heeft. De kachel biedt je 3 verschillende standen, waarvan er 2 voor het verwarmen zijn en 1 voor het verkoelen is. De Eurom kachel heeft een ventilator ingebouwd waardoor de warmte nog beter verspreid wordt over een ruimte. De kachel is verder ook uitgerust met een thermostaat. Deze zorgt ervoor dat de kachel uitspringt wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Met 1.6 kg is dit een lichte kachel die heel makkelijk mee te nemen is tijdens je kampeertrip. 

Goede en betaalbare camping kachel die ook nog lichtgewicht is

Een andere goede kachel van hetzelfde merk is de Eurom Safe-T-Heater 1500. Deze kachel heeft 3 warmtestanden en kan ook dankzij de ventilator warmte goed over een vertrek verdelen. De Eurom Safe-T-Heater 1500 is voorzien van omval- en oververhittingsbeveiliging waardoor deze heel veilig is om te gebruiken. Met 1.66 kg is dit een prima kachel om mee te nemen om vakantie tijdens het kamperen.