De 5 beste camping koelboxen

Verschillende apparaten zijn onmisbaar tijdens een kampeervakantie! Een van de apparaten die wij als eerste inpakken, is de camping koelbox. Met een camping koelbox zit ik nooit meer zonder een verfrissend drankje in Spanje of Frankrijk. Bovendien kun je de beste camping koelbox makkelijk meenemen naar het strand, of bijvoorbeeld in de auto op weg naar een wandelroute in de buurt. Zo heb je na de wandeling meteen een gekoeld drankje! Op deze pagina kun je meer lezen over de verschillen tussen camping koelboxen.

In dit artikel zet ik de beste camping koelboxen voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jou een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

8

Bezochte webshops

Icon verzamelde reviews

875

Verzamelde opmerkingen

Icon bestede uren

5

Bestede uren

Icon bekeken producten

11

Onderzochte producten

Top 5 beste camping koelboxen 

Onderstaand vind je de vijf beste camping koelboxen op een rijtje. Het zijn de beste modellen van dit moment. Niet alleen duurzaam, maar ook handzaam en bijvoorbeeld licht van gewicht. Het maakt het meenemen van deze koelboxen heel eenvoudig!

De Travellife TL45 Thermo-Elektrische koelbox is een handzaam model koelbox, welke geleverd wordt in verschillende formaten. Kies tussen een koelbox met een inhoud van 25, 32 en 40 liter. Groot voordeel van dit model is het feit dat de koelbox aan de onderzijde over wieltjes beschikt. Aan de voorzijde bevindt zich een handvat, waardoor je de koelbox eenvoudig achter je aan kunt slepen. 

Je kunt de Travellife TL45 Thermo-Elektrische koelbox aansluiten op de netstroom op de camping, maar middels de carplug ook in de auto koud houden. Deze carplug wordt standaard met de koelbox meegeleverd. Een derde voordeel die de Travellife TL45 Thermo-Elektrische koelbox biedt, is het feit dat deze dranken zowel kan koelen als warm kan houden. Handig, wanneer je tijdens een winterse wandeling een kopje koffie of thee mee wilt nemen. 

VoordelenNadelen 
Aan te sluiten op het netstroom en via de carplug in de autoHet snoer van deze camping koelbox had iets langer gemogen.
Eenvoudig achter je aan te trekken dankzij de wieltjesRelatief zware koelbox voor op de camping (7.7 kilogram)
Geschikt om te koelen en dranken warm te houden 

Een goed alternatief voor de Travellife TL45 Thermo-Elektrische koelbox is de Campingaz Powerbox Plus Thermo-Elektrische koelbox. Dit model wordt eveneens in drie varianten aangeboden, namelijk met een inhoud van 24, 28 of 36 liter. Die 36 liter is fors kleiner dan het grootste model van de Travellife TL45 Thermo-Elektrische koelbox. Zeker wanneer je de camping koelbox ook gebruik om etenswaren op de camping zelf koel te houden, kan dit een nadeel zijn.

Het model beschikt niet over wieltjes, maar heeft wel een compact handvat waaraan je deze koelbox voor op de camping mee kunt nemen. Het model is gemaakt van kunststof en daardoor relatief licht van gewicht (5.2 kilogram). Je kunt de Campingaz Powerbox Plus Thermo-Elektrische koelbox zowel aan het netstroom als in de auto aansluiten. Let op, de aansluiting voor netstroom wordt niet standaard meegeleverd.  

VoordelenNadelen 
Aan te sluiten op het netstroom en via de carplug in de autoGeleverd zonder aansluiting voor het netstroom (230V), deze moet los aangeschaft worden
Licht van gewicht (5.5 kilogram) en daardoor makkelijk met je mee te dragenModel heeft geen wieltjes, waardoor deze niet geschikt is om lange stukken te versjouwen
Voorzien van een efficiënte laag met isolerend PU schuim 

De Mobicool MB40 Hybrid koelbox is een grote camping koelbox, waarin je alle etenswaren goed houdt bij je tent. Het is een relatief duur model koelbox, maar biedt het voordeel dat je hier ook bevroren producten in kunt bewaren. Het model kan de producten in de koelbox koelen tot 20 graden onder de omgevingstemperatuur. Nadeel van deze koelbox is wel, dat deze erg zwaar is in vergelijking met andere modellen. De koelbox heeft een gewicht van maar liefst 10 kilogram. 

Net als de andere modellen uit deze top 5 met beste camping koelboxen is ook de Mobicool MB40 Hybrid koelbox op te laden via zowel het netstroom als in de auto. De pluggen om de camping koelbox aan te kunnen sluiten worden met het product meegeleverd. Let op, alleen op netstroom is het mogelijk om de ingevroren producten goed te houden. Eenmaal aangesloten op netstroom kan de koelbox de temperatuur verlagen tot 15 graden Celcius onder nul. 

VoordelenNadelen 
Mogelijkheid om producten ingevroren te bewarenRelatief duur in vergelijking met andere camping koelboxen
Bij gebruik netstroom temperaturen tot -15 graden CelsiusDeze koelbox is aan de zware kant met een gewicht van 10 kilogram
Pluggen voor aansluiting op netstroom en de auto meegeleverd 

De Mobicool MT48W koelbox is qua functionaliteit en prijs duidelijk het kleinere broertje van de Mobicool MB40 Hybrid koelbox. Zo is het met dit model niet mogelijk om producten ingevroren te bewaren bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Deze koelbox is het overwegen waard, dankzij zijn grote inhoud. Het model biedt ruimte voor 48 liter aan producten. Het maakt deze koelbox de grootste uit dit lijstje! Ideaal, wanneer je de koelbox voornamelijk op een vaste plek bij je tent gebruikt. 

Een ander voordeel van deze koelbox is de combinatie van het handvat aan de voorzijde en de wieltjes aan de onderzijde. De combinatie maakt dat je de koelbox heel eenvoudig kunt verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat de wieltjes op een oneffen ondergrond vaak minder goed functioneren. 

Je kunt de koelbox aansluiten op zowel de auto, als netstroom. Het nadeel wat opgaat voor de Mobicool MB40 Hybrid koelbox geldt ook voor dit model: de koelbox is aan de zware kant met 10.3 kilogram. 

VoordelenNadelen 
Aan te sluiten op het netstroom en via de carplug in de autoOmvormer voor 230V-aansluiting wordt niet standaard meegeleverd
Eenvoudig achter je aan te trekken dankzij de wieltjesRelatief zware koelbox om mee te nemen naar het strand (10.3 kilogram)
Geschikt om te koelen en dranken warm te houden 

De Campingaz Powerfreeze is een camping koelbox, die doet wat je van een dergelijk apparaat mag verwachten. Dat alles voor een scherpe prijs! Het model heeft een inhoud van 25 liter, wat de koelbox voornamelijk geschikt maakt voor outdoor activiteiten. Denk aan een dagje strand, een dagje wandelen in het bos, enzovoorts. Gebruik je de koelbox ook om andere etenswaren goed te houden op de camping, dan is deze camping koelbox aan de kleine kant. 

Het model kan middels een adapter aangesloten worden op netstroom. Je kunt het eten en drinken in de koelbox ook koud houden, door deze aan te sluiten op de stroomvoorziening in je auto. De koelbox maakt het mogelijk om een temperatuur tot 20 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur te behalen. Hiermee komt de Campingaz Powerfreeze overeen met de andere modellen uit deze lijst. 

Voordeel van het model is het geluidsniveau, deze ligt op 39 dB. Het maakt de Campingaz Powerfreeze tot een zeer stille koelbox.  

VoordelenNadelen 
Dankzij de speciale binnenzijde houdt het model geen geurtjes vastAan de kleine kant voor het gebruik bij je tent op de camping (25 liter)
Model is aan te sluiten op zowel netstroom (met adapter) als een autoGeen mogelijkheid om dranken warm te houden
Camping koelbox maakt relatief weinig geluid (39 dB) 

Beste camping koelbox zoeken 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste camping koelbox zal je al snel merken dat de koelboxen in tal van verschillende uitvoeringen worden aangeboden. Het is niet altijd direct duidelijk, welke van deze koelboxen het beste aansluit op jouw wensen. Kies je bijvoorbeeld voor een relatief grote camping koelbox, of wil je een compact model om deze eenvoudig mee te kunnen nemen naar het strand of bos in de buurt? Onderstaand vind je verschillende factoren, die je helpen om de diverse koelboxen voor kamperen met elkaar te kunnen vergelijken. 

Inhoud van de koelbox voor op de camping 

Allereerst is het belangrijk om naar de inhoud van een camping koelbox te kijken. Een inhoud van 25 liter is een minimum, wanneer je een aantal flessen drinken en bijvoorbeeld een broodje ham goed wilt houden op warme dagen. Gebruik je de koelbox bij je tent, dan is een groter model aan te raden. Kies bijvoorbeeld voor een koelbox met een inhoud van 40 tot 45 liter. Het is een heel gangbaar model koelbox. 

Tip: let niet alleen op de inhoud, maar ook op de afmetingen. Je wilt er zeker van zijn dat een plastic fles rechtop in de koelbox kan staan. 

Aansluiting om de koelbox te laten koelen 

Naast de inhoud van de koelbox speelt ook de aansluiting hiervan een rol. Kun je de koelbox alleen gebruiken in combinatie met netstroom? Of andersom, alleen in de auto? Je wilt de koelbox het liefst aan kunnen sluiten op beide energiebronnen. Zou je de koelbox op de camping in de auto laten staan, dan zal de accu binnen een paar uur leeg zijn. Dit voorkom je door de camping koelbox aan te sluiten op netstroom. Bij sommige koelboxen heb je een losse adapter nodig om dit mogelijk te maken. Let er ook op dat je bij verschillende campings weer andere stekkers moet gebruiken. Bekijk op deze pagina welke campingstekker je nodig hebt.

Koelen en dranken warm houden 

Een derde factor is de functionaliteit van de koelbox voor kamperen. De meeste koelboxen bieden je de mogelijkheid om etenswaren en dranken te koelen tot temperaturen van circa 20 graden Celsius beneden de omgevingstemperatuur. Dit betekent dat de temperatuur aan de binnenzijde van de koelbox op warme dagen tussen de 10 en 15 graden Celsius ligt. Let erop, dit is hoger dan de temperatuur in de koelkast thuis! Hier ligt de temperatuur vaak tussen de 3 en 5 graden Celsius. 

Sommige koelboxen voor op de camping zijn niet alleen in staat om etenswaren en dranken te koelen. Zij kunnen de etenswaren ook ingevroren houden! Het is bij sommige koelboxen mogelijk om de temperatuur tot 15 graden Celsius onder het nulpunt te laten dalen. Ideaal, wanneer je vlees goed wilt houden op de camping. 

Een derde optie is een koelbox die niet alleen koelt, maar dranken ook warm kan houden. Er zijn modellen die dranken tot 65 graden Celsius boven de omgevingstemperatuur kunnen verwarmen. Het maakt dat je de koelbox niet alleen in de zomer kunt gebruiken, maar ook in de winter. Neem de koelbox mee tijdens een wandeling in de sneeuw! 

Beste camping koelbox

Gewicht van de koelbox 

Het meenemen van een koelbox is niet altijd even gemakkelijk. Houd rekening met het gewicht van de koelbox. Hoewel het gewicht mogelijk laag lijkt, zal dit al snel toenemen als je de koelbox vult. Lichte modellen hebben een gewicht van 5 tot 7.5 kilogram. De zwaardere varianten hebben een gewicht tussen de 7.5 en 10 kilogram. Hierbij wordt uitgegaan van een inhoud rond de 40 liter. Kleinere modellen zullen logischerwijs minder wegen. 

Om ook deze zwaardere modellen met je mee te kunnen dragen, is het prettig wanneer de koelbox een stevig handvat heeft. Nog fijner is een koelbox met wieltjes! Er zijn diverse modellen die over zowel een handvat, als wieltjes beschikken. Let op, de wieltjes zijn niet altijd even goed bestand tegen een oneffen ondergrond. Het maakt dat het soms lastig is om de koelbox met wieltjes over de camping of het strand te verrijden. 

Geluidsniveau van de koelbox 

Niet onbelangrijk; het geluidsniveau van de koelbox. Er kan een fors verschil zitten in het geluidsniveau. Waar dit op het strand of bijvoorbeeld in het bos niet direct voor problemen zal zorgen, is het vervelend als je op een camping slecht slaapt door het zoemende geluid van je camping koelbox. Er zijn modellen met een geluidsniveau van rond de 40 dB. Ter vergelijking, een hele stille wasmachine heeft een geluidsniveau van circa 70-71 dB en een koelkast van 38-39 dB. 

Conclusie: wat is de beste camping koelbox? 

In dit artikel beschreven we verschillende factoren, op basis waarvan de diverse camping koelboxen met elkaar vergeleken kunnen worden. Uit de top 5 beste camping koelbox blijkt dat er behoorlijke verschillen kunnen zitten tussen de modellen. Denk aan verschillen in de inhoud, verschillen in het geboden comfort en gewicht en verschillen in de functionaliteit. De Mobicool MB40 Hybrid koelbox is een camping koelbox die alles kan, koelen en producten invriezen. Perfect, wanneer je bijvoorbeeld veel vleeswaren in de koelbox wilt bewaren. Nadeel is de hoge prijs van dit model. 

Goedkoper is de Travellife TL45 Thermo-Elektrische koelbox. Dit model kan etenswaren niet ingevroren bewaren, maar biedt wel het voordeel dat deze ook een verwarmingsfunctie heeft. Handig, want zo kun je de koelbox het hele jaar door gebruiken! Voor welke camping koelbox kies jij? 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *