De top 5 beste campingtafels

Tijdens het kamperen op de camping is een stevige campingtafel onmisbaar. Deze biedt een stevige ondergrond voor een bord of mok, voor het spelen van een spelletje, het uitleggen van de kaart, enzovoorts. In je zoektocht naar de beste campingtafel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ik heb ze hieronder voor je op een rij gezet. Inclusief de 5 beste campingtafels.

Op zoek naar de beste campingtafel?

In dit artikel zet ik de beste campingtafels voor je op een rijtje. Verderop op de pagina vind je meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf kunt vergelijken.

Om jou goed en betrouwbaar advies te kunnen geven, heb ik het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

5

Bezochte webshops

Icon verzamelde reviews

334

Verzamelde opmerkingen

Icon bestede uren

5

Bestede uren

Icon bekeken producten

11

Onderzochte producten

Top 5 beste campingtafels

Met de eerder beschreven punten in je achterhoofd, kunnen we een top 5 van de beste campingtafels van dit moment samenstellen. Deze koopgids kan je inspiratie geven, wanneer je op zoek bent naar een geschikte campingtafel voor jouw gezin.

De Bo Camp campingtafel is een middelgrote tafel met een breedte van 45 centimeter en een lengte van 60 centimeter. Je kunt dit model campingtafel ook kopen met een breedte van 34 of 60 centimeter. Het model heeft een gewicht van 2,8 kilogram, waardoor je deze eenvoudig meeneemt op vakantie. Groot voordeel van deze Bo Camp campingtafel zijn de afneembare poten. Zo kun je de campingtafel heel compact in elkaar klappen.

Ook handig zijn de stelschroeven van deze campingtafel. Hiermee kun je de poten op precies de juiste hoogte instellen, passend bij de ondergrond waarop je de tafel gebruikt. De kans is groot dat de ondergrond nooit volledig egaal is.

VoordelenNadelen
Licht en compact, gemakkelijk mee te nemenNiet verstelbaar in hoogte
Inklapbaar, bespaart ruimteMinder geschikt voor ruig terrein
Stevig en stabielGeen opbergvakken voor spullen
Makkelijk schoon te maken

Deze opvouwbare kampeertafel van Quechua biedt een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Het model is geschikt voor gezinnen van vier tot zes personen. Kampeer je met z’n tweeën? In dat geval is deze campingtafel aan de grote kant. Het model heeft een lengte van 120 centimeter en is 60 centimeter breed. Ten opzichte van de Bo Camp campingtafel kun je dit model minder compact in elkaar vouwen; een hoogte van 7,0 centimeter tegenover 3,5 centimeter.

Een ander nadeel aan deze Quechua opvouwbare kampeertafel is het gewicht. De tafel weegt 5,7 kilogram, wat relatief zwaar is in vergelijking met andere modellen. Het gewicht valt te verklaren door het materiaal waarvan de campingtafel gemaakt is: staal. Het staal maakt de campingtafel tot een heel stevig model. Het meenemen van de tafel wordt makkelijker gemaakt door de draaggrepen aan de tafel.

VoordelenNadelen
Gemakkelijk opvouwbaar en compactNiet geschikt voor zware objecten
Geschikt voor maximaal 6 personenGeen verstelbare pootjes
Licht van gewicht (5,7 kg)Geen draagtas meegeleverd
Stabiele constructie

Een derde optie is de Mobevent pro vouwtafel voor tijdens het kamperen. Dit model is nog groter dan de eerder beschreven kampeertafels. Dit model heeft een lengte van 180 centimeter en een breedte van 74 centimeter. De poten van deze vouwtafel zijn heel eenvoudig uit te klappen. Door zijn formaat gebruik je deze ERRO vouwtafel niet alleen op de camping, maar bijvoorbeeld ook tijdens een feestje in de tuin.

Doordat voor deze kampeertafel gebruik gemaakt is van een combinatie van aluminium en kunststof is het model ondanks zijn formaat relatief licht. Ook handig zijn de handvaten aan de tafel, welke het heel eenvoudig maken om de tafel mee te nemen. Onder de poten bevinden zich rubberen dopjes, welke bescherming bieden tegen een harde oneffen ondergrond.

VoordelenNadelen
Inklapbaar en gemakkelijk op te bergenDe tafel kan wiebelen bij oneven ondergronden
Materiaal is duurzaam en gemakkelijk schoon te makenDe tafel kan maximaal 30 kilogram dragen
Licht van gewicht en dus makkelijk te dragenPrijs is relatief hoog in vergelijking met andere campingtafels
Koffervorm met draaggreep

Wil je niet alleen een kampeertafel, maar ook een aantal zitplekken? Kies in dat geval voor deze Quechua opvouwbare campingtafel met vier krukjes. De tafel biedt ruimte aan vier tot zes personen en heeft een formaat van 120 bij 60 centimeter. Groot voordeel aan deze opvouwbare campingtafel van Quechua is de mogelijkheid deze compact op te vouwen tot een hoogte van 10 centimeter. Dit is inclusief de vier krukjes, welke onder het tafelblad passen. Zo neem je de set in een keer mee!

Het geheel van de kampeertafel met krukjes heeft een gewicht van 8,7 kilogram. Dit is in vergelijking met andere campingtafels aan de zware kant. Het voordeel van dit model is wel dat deze uitgevoerd is met twee draaggrepen. Zo neem je de tafel makkelijker mee!

VoordelenNadelen
Compact en opvouwbaar voor makkelijke opslagTafel is niet in hoogte verstelbaar
Lichtgewicht en gemakkelijk te vervoerenMatige kwaliteit van de krukjes
Inclusief 4 krukjes voor extra zitplekkenan wiebelen op ongelijke ondergrond
Eenvoudig op te zetten en af te breken

De Bo Camp Premium campingtafel is een van de meest compacte modellen vouwtafels uit deze top 5 met beste campingtafels. Het model heeft een formaat van 90 bij 60 centimeter, wat de tafel geschikt maakt voor twee tot vier personen. Handig aan deze kampeertafel is het net wat zich onder het tafelblad bevindt. Gebruik deze ruimte voor een krant, tijdschrift of bijvoorbeeld boek!

Je kunt de Bo Camp Premium campingtafel inklappen tot een koffer, waarna je deze eenvoudig meeneemt. Het model weegt 5,5 kilogram, wat de kampeertafel niet tot het lichtste model uit dit overzicht maakt. Net als bij het andere model van Bo Camp is ook deze vouwtafel voorzien van poten die op verschillende hoogtes kunnen worden ingesteld. Het maakt dat de tafel op nagenoeg iedere ondergrond stabiel blijft staan. Tevens is het tafelblad van deze campingtafel hittebestendig. Het voorkomt dat deze heel heet wordt gedurende de dag.

VoordelenNadelen
Licht van gewichtTafelblad kan krassen krijgen
In hoogte verstelbaarNiet geschikt voor zware voorwerpen
Stabiel dankzij verstevigingsstangMinder geschikt voor mensen met lengte meer dan 1.80m.
Andere tafels kunnen aan elkaar gekoppeld worden

Op zoek naar de beste campingtafel

Campingtafels zijn er in tal van verschillende maten en modellen. Belangrijk hierbij is dat de campingtafel stevig staat, dat deze weinig ruimte inneemt in je bagage en dat deze groot genoeg is om hier met meerdere mensen aan te kunnen zitten. Gebruik je de campingtafel in een vouwwagen of bijvoorbeeld een caravan, dan wil je deze aan het eind van de avond makkelijk in kunnen vouwen om op de plek van de campingtafel bijvoorbeeld een bed op te bouwen. Het is vervelend als het lang duurt, voordat de campingtafel ingeklapt is. Denk aan modellen die met een schroef vast moeten worden gezet.

Onderstaand bespreken we de belangrijkste factoren om op te letten bij de aankoop van een campingtafel. Aan welke van deze factoren had jij al gedacht toen je op zoek ging naar een geschikt model?

Formaat van de campingtafel

Het belangrijkste aspect bij de aankoop van een campingtafel is het formaat hiervan. Je wilt dat de campingtafel groot genoeg is om hier met je gezin aan te kunnen eten, zonder dat deze onnodig veel ruimte inneemt in je auto of caravan. Compacte modellen voor twee tot vier personen hebben een formaat van circa 90 bij 60 centimeter. Modellen voor vier tot zes personen zijn al snel 120 bij 60 centimeter.

Tip: kijk ook naar de hoogte van het model, nadat je deze hebt ingeklapt! Dit loopt uiteen van circa 3,5 centimeter tot meer dan 10 centimeter. Het scheelt enorm bij het inpakken van de bagage.

beste campingtafel

Wijze van inklappen

Veel campingtafel kunnen worden ingeklapt tot een koffer. Deze koffer is vervolgens voorzien van een of meerdere draaggrepen. Het maakt dat je de campingtafel eenvoudig meeneemt naar je vakantiebestemming. Er zijn ook campingtafel waarbij je eerst de poten los moet halen. Dit is niet altijd wenselijk, als je de tafel snel in en uit elkaar wilt kunnen vouwen.

Gebruikte materialen voor de campingtafel

Kijk ook naar de materialen die gebruikt zijn voor de productie van de campingtafel. Je wilt dat de tafel zo licht mogelijk is, maar tegelijkertijd stevig op z’n plek blijft staan! Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van aluminium met kunststof. Het frame en de poten zijn hierbij van aluminium gemaakt, terwijl het tafelblad van kunststof is. Kunststof en aluminium zijn hele lichte materialen die daarbij lang meegaan.

Steviger is een campingtafel van staal. Het nadeel van staal is echter dat dit materiaal relatief veel weegt. Geen probleem wanneer je met de auto op vakantie gaat, maar minder prettig wanneer je de campingtafel een eind moet dragen.

Picknickset met campingtafel

Je kunt kiezen voor een losse campingtafel voor tijdens het kamperen. Er zijn echter ook modellen die gecombineerd worden met losse krukjes. Evenals dat je voor een picknicktafel zou kunnen kiezen. Je kent wellicht de picknicktafel van kunststof met vier zitplekken. Deze picknicktafel kan ingeklapt worden tot een compacte koffer, wat het heel eenvoudig maakt om deze mee te nemen tijdens het kamperen. Een ideale oplossing, wanneer je geen losse stoelen mee wilt nemen!

Instellen van de poten

Het is prettig wanneer je de poten van een campingtafel op iedere gewenste hoogte in kunt stellen. Vaak is de ondergrond op een camping oneffen, wat het lastig maakt om de campingtafel niet te laten wiebelen. Het wiebelen van de campingtafel zou ertoe kunnen leiden dat er een glas omvalt, dat een kaars omvalt in de avond, enzovoorts. Er zijn campingtafels waarbij gewerkt wordt met stelschroeven. Zo kun je de poten afstellen op de ondergrond!

Tip: let ook op de onderzijde van de poten van de campingtafel. Bij kwalitatief goede modellen zijn de poten voorzien van een rubberen dopje. Het voorkomt dat de poten al snel slijten.

Conclusie: wat is de beste campingtafel?

In dit artikel hebben we verschillende campingtafels op een rijtje gezet. Evenals dat we ingingen op de verschillende factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een campingtafel. Over het algemeen komen de Bo Camp campingtafels het beste tot hun recht tijdens het kamperen. De poten kunnen op exact de juiste hoogte worden ingesteld en beide modellen uit het overzicht op deze pagina zijn licht van gewicht. Het maakt dat ze makkelijk mee te nemen zijn.

Ook het vermelden waard is de set van Quechua, waarbij je naast een campingtafel ook vier handige krukjes hebt. De set is relatief licht en neem je eenvoudig mee, doordat de krukjes onder het tafelblad ingepakt kunnen worden!

Hoe hoog is een campingtafel?

Met een hoogte van 59 centimeter heb je een volwaardige campingtafel waar je met een normale campingstoel aan kunt zitten.

Wat weegt een campingtafel?

Over het algemeen weegt een standaard campingtafel tussen de 2 en 5 kilogram. Dit gewicht kan variëren afhankelijk van het materiaal waarvan de tafel is gemaakt en de grootte ervan.

Wat is een fijne campingtafel?

Wen fijne campingtafel is stabiel, heeft het juiste formaat en materiaal, en is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Bekijk hier de 5 beste campingtafels.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *