De top 5 Decathlon rugzakken voor elk budget

Geniet je ook zo van een wandeling in het voorjaar of de zomer, het liefst dwars door de bergen, landerijen of bossen? Bereid je goed voor op zo’n wandeling, door altijd een wandelrugzak mee te nemen. Het biedt je ruimte voor een bidon, voor wat eten en bijvoorbeeld voor je telefoon. Ook een losse accu, een multitool en bijvoorbeeld een zaklamp komen van pas onderweg. Voor de meeste wandelingen, ook de wandelingen van een dag, heb je aan een Decathlon rugzak van 20 liter voldoende.

Voordeel daarvan is dat je de Decathlon rugzak ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld je laptop mee te nemen naar het werk. De beste Decathlon wandelrugzakken bieden je hierbij meer comfort dan een klassieke rugzak. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een wandelrugzak beter ventileert en over verticale pads beschikt. 

Doordat het aanbod aan rugzakken groot is bij Decathlon, kan het best lastig zijn om tot een weloverwogen keuze te komen. Waarop moet je letten bij de aanschaf van de beste Decathlon rugzak, passend bij jouw wensen? In dit artikel help ik je op weg! 

Om jou een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven heb ik het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

1

Bekeken webshop

Icon verzamelde reviews

474

Gelezen reviews

Icon bestede uren

3.5

Bestede uren

Icon bekeken producten

23

Onderzochte producten

Top 5 beste Decathlon rugzak

Onderstaand overzicht toont je de top 5 beste Decathlon rugzakken van dit moment. De rugzakken zijn verdeeld over verschillende categorieën en in willekeurige volgorde opgenomen in dit overzicht. Om tot deze top 5 te komen heb ik gekeken naar de specificaties van de diverse Decathlon wandelrugzakken en de ervaringen van andere gebruikers. Het biedt je inspiratie, wanneer je zelf naar de beste Decathlon rugzak zoekt. 

Voordelige keuze 

De NH Arpenaz 100 wandelrugzak van 20 liter is de voordeligste keuze, met een prijs van iets meer dan 10 euro. Het model biedt dankzij de twee pads op de rug, de schouderriemen met schuimvulling en de duimlussen veel comfort onderweg. De pads op de rugzijde van deze tas dragen daarnaast bij aan de ventilatie. Daarbij is de tas met een gewicht van nog geen halve kilo (470 gr) zeer licht. De rugzak beschikt over vijf zakken, waarvan twee bedoeld zijn voor het meenemen van een drinkfles en twee voorzien zijn van een rits. Ook goed om te weten: de NH Arpenaz 100 wandelrugzak van Decathlon wordt geleverd met 10 jaar garantie. 

VoordelenNadelen
Ruime inhoud van 20 literbeperkte verstelbaarheid van de schouderbanden
Comfortabel en verstelbaar draagsysteemGeen specifieke vakken voor een waterzak
Verschillende compartimenten en zakken
Sterk en duurzaam materiaal

Producteigenschappen:

 • Inhoud: 20 liter
 • Gewicht: 470 g
 • Afmetingen: 47 x 25 x 14 cm
 • Opbergruimte: 1 vak | 5 zakken: 2 met rits, 2 voor drinkfles, 1 tussenschot (15″-laptop)
 • Garantie: 10 jaar

Beste prijs/kwaliteit

De Solognac Xtralight groene wandelrugzak heeft een inhoud van 20 liter (Decathlon rugzak 20 l) en een gewicht van 700 gram. Het model is voorzien van verschillende binnen- en zijzakken, waarin je voldoende ruimte hebt voor wat eten, een drinkfles en gadgets. Handig aan dit model wandelrugzak is de mogelijkheid om de inhoud ervan uit te breiden met X-Access zakjes. Deze maak je vast aan de riempjes van de tas. Zo pas je het volume ervan aan op de lengte van de wandeling of bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het model is waterafstotend; het neemt geen vocht op en biedt bescherming tegen lichte regen. Bij zware buien kan het gebruik van een losse regenhoes verstandig zijn. 

VoordelenNadelen
Lichtgewicht en compact ontwerpGeen specifieke vakken voor een waterzak
Ruime inhoud van 20 literbeperkte ventilatie
Duurzaam materiaal
Verschillende compartimenten en zakken

Producteigenschappen:

 • Inhoud: 20 liter
 • Gewicht: 700 g
 • Afmetingen: 48 x 27 x 13 cm
 • Opbergruimte: 1 hoofdcompartiment met rits, 2 zijzakken, 2 binnenzakken,1 weitas in netstof
 • Garantie: 2 jaar

Beste rugzak voor fotograaf

Met een inhoud van 30 liter is de Decathlon rugzak quechua NH Explorer 900 Focus de ideale wandelrugzak voor een fotograaf. De tas biedt voldoende ruimte voor een camera, wat drinken en je boterhammen. Daarbij is deze Decathlon rugzak 30l zo ingedeeld dat je camera optimaal beschermd wordt onderweg. Neem je de camera niet mee? Je kunt het cameravak van 10 liter uit de rugzak wegnemen. Met de verschillende scheidingswanden zorg je dat je boterhammen niet in de buurt van bijvoorbeeld je lenzen komen. Net als de eerder genoemde modellen beschikt ook de Quechua NH Explorer 900 Focus wandelrugzak over een dikke padding, wat bijdraagt aan het comfort en de ventilerende werking van de tas. 

VoordelenNadelen
Speciaal cameravakGeen specifieke vakken voor een waterzak
Ruime inhoud van 30 literBeperkte verstelbaarheid van de schouderbanden
Verschillende compartimenten en zakken
inclusief regenhoes

Producteigenschappen:

 • Inhoud: 30 liter
 • Gewicht: 1,65 kg
 • Afmetingen: 50 x 28 x 23 cm
 • Opbergruimte: 14 zakken, 6 met rits, drinkfleshouder | 2 extra houders voor statief, plaid
 • Garantie: 10 jaar

Beste EDC rugzak

Een goede middenweg tussen de Quechua NH Explorer 900 Focus van 30 liter en bijvoorbeeld de compacte Solognac Xtralight wandelrugzak is de Quechua NH Escape 500 rugzak met een inhoud van 23 liter. Het model is wat zwaarder dan de andere modellen uit dit overzicht, maar met een gewicht van 900 gram nog altijd zeer licht. De dikke pads op de rug en schouders helpen te voorkomen dat je onderweg hinder ondervindt van de wandelrugzak. Handig aan deze EDC-rugzak zijn een geheim vakje voor bijvoorbeeld contanten, een kabeldoorvoer en een riem voor een koffer. Je kunt in deze tas een laptop met een formaat van 15” meenemen. 

VoordelenNadelen
Inhoud van 23 literGeen specifieke vakken voor een waterzak
Comfortabel en verstelbaar draagsysteemSchouderbanden kunnen gaan draaien
Verschillende compartimenten en zakken
Sterk en duurzaam materiaal

Producteigenschappen:

 • Inhoud: 23 liter
 • Gewicht: 900 gram
 • Afmetingen: 46 x 28 x 22 cm
 • Opbergruimte: 3 hoofdvakken | 14 bijvakken: 6 met rits, 2 flessenhouders van 0,8L, 1 vak voor een 15″-laptop
 • Garantie: 10 jaar

Beste opvouwbare & waterdichte rugzak

Met de Forclaz Travel van 20 liter voorkom je dat je bezittingen onderweg nat worden, wanneer je tijdens een wandeling verrast wordt door een regenbui. Dit model tas is gemaakt van een waterdichte stof (2.000 Schmerber) en beschikt daarbij over afgedichte naden. Ook fijn aan de Forclaz Travel is de diefstalveilige afsluiting. Zo gebruik je de tas niet alleen tijdens een wandeling in het bos, maar bijvoorbeeld ook bij een bezoek aan een stad. Je vouwt de rugzak gemakkelijk op tot een compact formaat en neemt deze met een gewicht van slechts 145 gram overal mee naar toe. 

VoordelenNadelen
Opvouwbaar ontwerpGeen specifieke vakken voor een waterzak
Waterdicht materiaal (2000 Schmerber)Mogelijk beperkte ondersteuning voor zware ladingen
Lichtgewicht en draagbaarBeperkte kleurkeuze
Roll-top sluiting 

Producteigenschappen:

 • Inhoud: 20 liter
 • Gewicht: 145 gram
 • Afmetingen: Opgevouwen meet de rugzak 20 x 15 x 3 cm
 • Opbergruimte: 1 hoofdvak | 2 zijvakken
 • Garantie: 2 jaar

Verschil tussen MH en NH Decathlon wandelrugzakken 

Wellicht viel het je al op, dat in het overzicht van de beste Decathlon rugzakken uitsluitend NH-modellen genoemd zijn. Een blik op het gehele assortiment rugzakken van Decathlon toont dat er ook MH-varianten zijn. Wat is het verschil tussen beide modellen? NH staat voor Nature Hike, terwijl MH een afkorting is van Mountain Hike. MH wandelrugzakken van Decathlon zijn voornamelijk bedoeld voor de langere, zwaardere trektochten in de bergen. Je kunt het vergelijken met backpacks. Voor een wandeling door het bos of bijvoorbeeld een lichte bergwandeling heb je een dergelijke tas niet nodig, een NH wandelrugzak volstaat in zo’n geval. 

Beste Decathlon wandelrugzak

Uiterlijke verschillen tussen NH- en MH rugzakken 

Er zijn een aantal uiterlijke kenmerken op basis waarvan de NH- en MH rugzakken van elkaar verschillen. Zo zijn alle MH rugzakken van een heupgordel voorzien, om je extra stabiliteit te bieden onderweg. Zeker bij wandelrugzakken met een inhoud van meer dan 40 liter is dit wenselijk. De NH rugzakken van Decathlon zijn zelden voorzien van zo’n heupgordel. Anders is dit bij de borstband, die zowel op NH- als MH rugzakken zit. 

Een MH rugzak is vaak uitgevoerd met een rits aan de voorkant, wat het model tas snel toegankelijk maakt in het geval van bijvoorbeeld een ongeval onderweg. In het geval van NH wandelrugzakken staat het gebruiksgemak voorop; deze tassen zijn vaak uitgevoerd met een lange rits over de volledige zij- en bovenkant. 

Conclusie: de beste Decathlon rugzak 

In dit artikel toonde ik je een overzicht van de beste Decathlon rugzakken voor wandelaars. Wat hierin voor jou de beste keuze is, hangt af van het beoogde gebruik van de rugzak. Neem je de rugzak alleen mee bij wandelingen van een paar uur tot maximaal een dag? In dat geval volstaat een NH wandelrugzak met een inhoud van 20 liter. Mocht je de rugzak ook als een laptoptas willen gebruiken, dan is een NH rugzak met een inhoud van 30 liter de beste keuze. 

Mensen die voor meerdaagse trektochten door de bergen kiezen doen er verstandig aan om voor een MH wandelrugzak te kiezen; deze biedt in dat geval een groter comfort en meer ruimte voor je spullen. 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *