Beste Decathlon slaapzak

Wie aan outdoor denkt, denkt vaak al snel aan Decathlon. Het is een van de populairste outdoorwinkels met een breed aanbod aan outdoorproducten. Niet alleen het brede assortiment maakt deze winkel geliefd onder consumenten; de producten zijn ook van hoge kwaliteit en vooral betaalbaar.

In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende slaapzakken van Decathlon. Wat is hierin de beste keuze? Welke soorten slaapzakken zijn er bij Decathlon te onderscheiden? Hoe goed is de beste slaapzak van Decathlon in vergelijking met de slaapzakken van andere outdoor winkels.

Op zoek naar de beste Decathlon slaapzakken?

In dit artikel zet ik de beste Decathlon slaapzakken voor je op een rijtje. Verderop op de pagina vind je meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf kunt vergelijken.

Om jouw goed en betrouwbaar advies te kunnen geven, heb ik het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

1

Bezochte webwinkel

Icon verzamelde reviews

323

Verzamelde reviews

Icon bestede uren

3.2

Bestede uren

Icon bekeken producten

8

Onderzochte producten

De onderstaande top 3 toont je de beste Decathlon slaapzakken van dit moment, verdeeld over verschillende categorieën.

Top 3 beste Decathlon slaapzakken 

Wanneer je op korte termijn de beste Decathlon slaapzak aan wilt schaffen, zou je naar de modellen uit onderstaande top 3 kunnen kijken. Deze modellen zijn geselecteerd op basis van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, hun prijs-/kwaliteitverhouding, de toepasbaarheid ervan en de ervaringen van andere gebruikers. De beste Decathlon slaapzakken zijn in willekeurige volgorde aan deze top 3 toegevoegd; gebruik de Simond slaapzakken bij extreme omstandigheden en de Quechua Arpenaz bij bijvoorbeeld het kamperen.

  1. Quechua 2-in-1 Sleepin Bed MH500 – Beste overal Decathlon slaapzak
  2. Quechua Arpenaz  – Beste slaapzak voor kamperen en hiken
  3. Simond slaapzakken – Beste slaapzak voor extreme omstandigheden

Beste overal Decathlon slaapzak

De Quechua 2-in-1 Sleepin Bed MH500 slaapzak zie ik als de beste overal optie van Decathlon. Het is een heel voordelig geprijsde slaapzak, welke compact en gebruiksvriendelijk is. Belangrijk voordeel van deze Decathlon slaapzak is het gegeven, dat het model uitgevoerd is met een matras. Je hebt geen pomp nodig om het matras te kunnen gebruiken. Ideaal, wanneer de beschikbare ruimte voor je slaapzak beperkt is. 

Je kunt deze Decathlon slaapzak gebruiken bij temperaturen rond de 15 graden Celsius. Het gebruik ervan bij een temperatuur onder de 12 graden Celsius wordt afgeraden; je kan het in dat geval al snel te koud krijgen. De slaapzak heeft een gewicht van 2,2 kilogram. 

VoordelenNadelen
matras met geïntegreerde slaapzakdikte van het luchtbed
een pomp is niet nodig
slaapt lekker

Kampeer slaapzak

Tijdens je verblijf op de camping of bij het hiken in de natuur, biedt de Quechua Arpenaz Decathlon slaapzaak uitkomst. Deze slaapzak houdt je langer warm dan het eerste model uit deze top 3 met beste Decathlon slaapzakken. Je kunt de slaapzak gebruiken bij een buitentemperatuur van zo’n 10 graden Celsius, met een minimum van 3 graden Celsius. Ideaal voor kampeervakanties vanaf de lente tot en met de herfst. 

Het model weegt 2,15 kilogram en is eenvoudig mee te nemen in een bijgeleverd zakje. Je kunt de slaapzak na gebruik wassen in de wasmachine om deze fris en schoon te houden. Het biologisch katoen waarvan de slaapzak gemaakt is, voelt prettig aan de huid; het gaat irritaties in de nacht tegen. Handig aan deze Quechua Arpenaz slaapzak is de mogelijkheid deze vast te ritsen aan een tweede slaapzak. Ideaal, wanneer je samen met je partner onder één dekbed wilt slapen. 

VoordelenNadelen
geeft voldoende warmtedikte van het luchtbed
is ruim genoeg voor een volwassene
slaapt lekker

Slaapzak voor extreme omstandigheden 

Wil je in de wintermaanden buiten kunnen overnachten, of heb je een vakantie naar een zeer koud oord op de planning staan? Kies in dat geval voor de Simond slaapzakken van Decathlon. Deze slaapzakken zijn gevuld met dons van eenden en veren, wat je lichaam zelfs bij een buitentemperatuur van 31 graden Celsius onder nul op temperatuur houdt. De slaapzak wordt echter voornamelijk aangeraden voor gebieden waar het ’s nachts niet kouder is dan 11 graden Celsius onder het vriespunt. 

In vergelijking met de eerder genoemde Decathlon slaapzakken in dit overzicht, biedt een slaapzak van Simond het voordeel dat je ook je hoofd en nek in kunt pakken tijdens de nacht. Dit is zeker in koude gebieden essentieel, daar een groot deel van je lichaamswarmte je lichaam via het hoofd verlaat. Een ander voordeel van deze slaapzak is het uiterst lichte gewicht ervan: 505 gram bij het M-model en 640 gram voor het XL-model. Hiermee is de slaapzak veel lichter dan de andere modellen, welke allebei meer dan twee kilogram wegen. 

VoordelenNadelen
mummiemodelvoor temperaturen tussen -5 en -11°C
incl. netje voor langdurige opslagVoor een beginner
slaapt lekker hoor

Kwaliteit van een Decathlon slaapzak 

Over het algemeen kan gesteld worden dat de kwaliteit van Decathlon slaapzakken goed is; je kunt de slaapzakken vergelijken met modellen van andere bekende merken als Bo-Camp en Ayacucho. Leg je de beste Decathlon slaapzakken echter naast die van absolute A-merken als The North Face of Exped, dan is er wel degelijk een verschil in kwaliteit op te merken. Gek is dat niet, daar de slaapzakken van Decathlon aanzienlijk goedkoper zijn dan de modellen van dergelijke A-merken. Het verschil in kwaliteit zit in dit geval voornamelijk in de stiksels, de ritsen en bijvoorbeeld de vulling van de slaapzak. 

Veel liefhebbers van outdoor activiteiten zullen voldoende hebben aan een Decathlon slaapzak, waar zij jaren plezier van hebben. De beste Decathlon slaapzakken blijven ook wanneer je deze periodiek wast lang mooi. 

Tip: Neem ook meteen een lakenzak mee. Die zijn veel makkelijker schoon te maken dan een slaapzak.

Beste Decathlon slaapzak voor mijn outdoor activiteiten 

Het aanbod aan Decathlon slaapzakken is groot, wat het vaak niet eenvoudig maakt hierin tot een weloverwogen keuze te komen. Gebruik de top 3 beste Decathlon slaapzakken uit dit artikel ter inspiratie. Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een slaapzak is het allereerst zaak om voor jezelf te bepalen, in welke situaties je de slaapzak verwacht te gebruiken. De ene slaapzak is specifiek bedoeld voor extreme omstandigheden, terwijl andere modellen geschikt zijn voor een generiek gebruik op de camping of bijvoorbeeld bij het kamperen in het wild. Het beoogde gebruik van de slaapzak is bepalend voor het model en het materiaal waarvan deze gemaakt zou moeten zijn. 

Onderscheid wordt gemaakt tussen een deken slaapzak en een mummy slaapzak. In extreme omstandigheden heb je baat bij een mummy slaapzak; deze modellen dekken niet alleen je lichaam tot en met je schouder af, maar ook je hoofd. 

Slaapzakken van katoen, polyester en nylon

Naast het verschil tussen een dekenslaapzak en een mummy slaapzak, heb je de keuze uit Decathlon slaapzakken van verschillende materialen. Onderscheid wordt gemaakt tussen katoen, polyester en nylon. Voordeel van katoenen slaapzakken is het gegeven, dat deze prettig aanvoelen aan de huid en zweet opnemen. Nadeel ervan is dat ze als gevolg daarvan wat sneller vies zijn, langzaam drogen en relatief zwaar zijn. 

Het alternatief voor katoen zijn slaapzakken van polyester en nylon. Deze nemen geen zweet op, maar zijn wel waterafstotend, sneldrogend en licht van gewicht. Daarbij valt een polyester of nylon slaapzak tot een zeer compact pakketje op te vouwen. Het maakt dat deze slaapzakken eenvoudig mee te nemen zijn.

Conclusie: wat is de beste Decathlon slaapzak? 

In dit artikel heb ik een aantal van de beste Decathlon slaapzakken voor jou op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar een allround model, dan kun je het beste kiezen voor de Quechua 2-in-1 Sleepin Bed MH500 of de Quechua Arpenaz. Beide modellen zijn geschikt voor gebruik op de camping in landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Maar ook als je in het hoogseizoen naar Scandinavië gaat, komen deze slaapzakken tot hun recht.

Als je gaat kamperen onder extreme omstandigheden bij temperaturen ver beneden het vriespunt, dan zijn deze slaapzakken niet voldoende. Kies dan voor de Simond slaapzakken van Decathlon, die jou bescherming bieden tegen de kou bij -10 of zelfs -15 graden Celsius.

Het is duidelijk dat de beste Decathlon slaapzak voor jou afhankelijk is van het beoogde gebruik ervan. Begin dus met bepalen in welke situaties je de slaapzak gaat gebruiken. Kies vervolgens tussen katoen, polyester of nylon en ten slotte tussen een dekenslaapzak en een mummy slaapzak. Deze drie stappen helpen je om een weloverwogen keuze te maken.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *