Wie aan outdoor denkt, denkt vaak al snel aan onder meer Decathlon. Het is een van de populairste outdoor winkels met een breed aanbod aan outdoor producten. Niet alleen het brede assortiment maakt deze winkel geliefd onder consumenten; producten zijn daarbij van hoge kwaliteit en vooral betaalbaar.

In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende Decathlon slaapzakken. Wat is hierin de beste keuze? Welke soorten slaapzakken van Decathlon vallen van elkaar te onderscheiden? Hoe goed is de beste Decathlon slaapzaak kwalitatief gezien, ten opzichte van de slaapzakken van andere outdoor winkels? Enzovoorts.

Top 3 beste Decathlon slaapzakken 

Wanneer je op korte termijn de beste Decathlon slaapzak aan wilt schaffen, zou je naar de modellen uit onderstaande top 3 kunnen kijken. Deze modellen zijn geselecteerd op basis van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, hun prijs-/kwaliteitverhouding, de toepasbaarheid ervan en de ervaringen van andere gebruikers. De beste Decathlon slaapzakken zijn in willekeurige volgorde aan deze top 3 toegevoegd; gebruik de Simond slaapzakken bij extreme omstandigheden en de Quechua Arpenaz bij bijvoorbeeld het kamperen.

  1. Quechua 2-in-1 Sleepin Bed MH500 – Beste overal Decathlon slaapzak
  2. Quechua Arpenaz  – Beste slaapzak voor kamperen en hiken
  3. Simond slaapzakken – Beste slaapzak voor extreme omstandigheden

Beste overal Decathlon slaapzak

De Quechua 2-in-1 Sleepin Bed MH500 slaapzak zie ik als de beste overal optie van Decathlon. Het is een heel voordelig geprijsde slaapzak, welke compact en gebruiksvriendelijk is. Belangrijk voordeel van deze Decathlon slaapzak is het gegeven, dat het model uitgevoerd is met een matras. Je hebt geen pomp nodig om het matras te kunnen gebruiken. Ideaal, wanneer de beschikbare ruimte voor je slaapzak beperkt is. 

Je kunt deze Decathlon slaapzak gebruiken bij temperaturen rond de 15 graden Celsius. Het gebruik ervan bij een temperatuur onder de 12 graden Celsius wordt afgeraden; je kan het in dat geval al snel te koud krijgen. De slaapzak heeft een gewicht van 2,2 kilogram. 

Slaapzak voor kamperen en hiken 

Tijdens je verblijf op de camping of bij het hiken in de natuur, biedt de Quechua Arpenaz Decathlon slaapzaak uitkomst. Deze slaapzak houdt je langer warm dan het eerste model uit deze top 3 met beste Decathlon slaapzakken. Je kunt de slaapzak gebruiken bij een buitentemperatuur van zo’n 10 graden Celsius, met een minimum van 3 graden Celsius. Ideaal voor kampeervakanties vanaf de lente tot en met de herfst. 

Het model weegt 2,15 kilogram en is eenvoudig mee te nemen in een bijgeleverd zakje. Je kunt de slaapzak na gebruik wassen in de wasmachine om deze fris en schoon te houden. Het biologisch katoen waarvan de slaapzak gemaakt is, voelt prettig aan de huid; het gaat irritaties in de nacht tegen. Handig aan deze Quechua Arpenaz slaapzak is de mogelijkheid deze vast te ritsen aan een tweede slaapzak. Ideaal, wanneer je samen met je partner onder één dekbed wilt slapen. 

Slaapzak voor extreme omstandigheden 

Wil je in de wintermaanden buiten kunnen overnachten, of heb je een vakantie naar een zeer koud oord op de planning staan? Kies in dat geval voor de Simond slaapzakken van Decathlon. Deze slaapzakken zijn gevuld met dons van eenden en veren, wat je lichaam zelfs bij een buitentemperatuur van 31 graden Celsius onder nul op temperatuur houdt. De slaapzak wordt echter voornamelijk aangeraden voor gebieden waar het ’s nachts niet kouder is dan 11 graden Celsius onder het vriespunt. 

In vergelijking met de eerder genoemde modellen Decathlon slaapzakken in dit overzicht, biedt een slaapzak van Simond het voordeel dat je ook je hoofd en nek in kunt pakken tijdens de nacht. Dit is zeker in koude gebieden essentieel, daar een groot deel van je lichaamswarmte je lichaam via het hoofd verlaat. Een ander voordeel van deze slaapzak is het uiterst lichte gewicht ervan: 505 gram bij het M-model en 640 gram voor het XL-model. Hiermee is de slaapzak veel lichter dan de andere modellen, welke allebei meer dan twee kilogram wegen. 

Kwaliteit van een Decathlon slaapzak 

Over het algemeen kan gesteld worden dat de kwaliteit van Decathlon slaapzakken goed is; je kunt de slaapzakken vergelijken met modellen van andere bekende merken als Bo-Camp en Ayacucho. Leg je de beste Decathlon slaapzakken echter naast die van absolute A-merken als The North Face of Exped, dan is er wel degelijk een verschil in kwaliteit op te merken. Gek is dat niet, daar de slaapzakken van Decathlon aanzienlijk goedkoper zijn dan de modellen van dergelijke A-merken. Het verschil in kwaliteit zit in dit geval voornamelijk in de stiksels, de ritsen en bijvoorbeeld de vulling van de slaapzak. 

Veel liefhebbers van outdoor activiteiten zullen voldoende hebben aan een Decathlon slaapzak, waar zij jaren plezier van hebben. De beste Decathlon slaapzakken blijven ook wanneer je deze periodiek wast lang mooi. 

Beste Decathlon slaapzak voor mijn outdoor activiteiten 

Het aanbod aan Decathlon slaapzakken is groot, wat het vaak niet eenvoudig maakt hierin tot een weloverwogen keuze te komen. Gebruik de top 3 beste Decathlon slaapzakken uit dit artikel ter inspiratie. Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een slaapzak is het allereerst zaak om voor jezelf te bepalen, in welke situaties je de slaapzak verwacht te gebruiken. De ene slaapzak is specifiek bedoeld voor extreme omstandigheden, terwijl andere modellen geschikt zijn voor een generiek gebruik op de camping of bijvoorbeeld bij het kamperen in het wild. Het beoogde gebruik van de slaapzak is bepalend voor het model en het materiaal waarvan deze gemaakt zou moeten zijn. 

Onderscheid wordt gemaakt tussen een dekenslaapzak en een mummy slaapzak. In extreme omstandigheden heb je baat bij een mummy slaapzak; deze modellen dekken niet alleen je lichaam tot en met je schouder af, maar ook je hoofd. 

Slaapzakken van katoen, polyester en nylon

Naast het verschil tussen een dekenslaapzak en een mummy slaapzak, heb je de keuze uit Decathlon slaapzakken van verschillende materialen. Onderscheid wordt gemaakt tussen katoen, polyester en nylon. Voordeel van katoenen slaapzakken is het gegeven, dat deze prettig aanvoelen aan de huid en zweet opnemen. Nadeel ervan is dat ze als gevolg daarvan wat sneller vies zijn, langzaam drogen en relatief zwaar zijn. 

Het alternatief voor katoen zijn slaapzakken van polyester en nylon. Deze nemen geen zweet op, maar zijn wel waterafstotend, sneldrogend en licht van gewicht. Daarbij valt een polyester of nylon slaapzak tot een zeer compact pakketje op te vouwen. Het maakt dat deze slaapzakken eenvoudig mee te nemen zijn.

Conclusie: wat is de beste Decathlon slaapzak? 

In dit artikel heb ik verschillende van de beste Decathlon slaapzakken voor je op een rijtje gezet. Zoek je naar een allround model? Kies in dat geval voor de Quechua 2-in-1 Sleepin Bed MH500 of de Quechua Arpenaz . Beide modellen zijn geschikt voor het gebruik op de camping in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Trek je in het hoogseizoen naar Scandinavië? Ook daar komen deze slaapzakken tot hun recht. 

Voor het kamperen in extreme omstandigheden bij temperaturen ver beneden het vriespunt heb je een aan deze slaapzakken niet voldoende. Kies voor de Simond slaapzakken bij Decathlon, welke je ook bij 10 of 15 graden onder nul bescherming bieden tegen de kou. 

Het moge duidelijk zijn, dat wat voor jou de beste Decathlon slaapzak is sterk afhangt van het beoogde gebruik ervan. Start daarom met het bepalen van de situaties waarin je de slaapzak meeneemt, kies vervolgens tussen katoen en polyester of nylon en tot slot tussen een dekenslaapzak en een mummy slaapzak. Deze drie stappen helpen je tot een weloverwogen keuze te komen.