Top 5 beste drinkflessen met een rietje

Snel een slok drinken tijdens een wandeling of fietstocht; een drinkfles met rietje ondersteunt je hierin. Vaak is een dergelijke drinkfles veel meer dan een handige bidon of drinkfles met een rietje aan het tuitje. Zo kun je de drinkfles gebruiken voor het koel of juist warm houden van dranken.

Handig, wanneer je op een warme zomerdag koud water bij je wil hebben. In de winter geniet je tijdens een wandeling door het bos van een kop warme thee of koffie.

In dit artikel zet ik de beste drinkflessen met een rietje voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jouw een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

6

Bekeken webshops

Icon verzamelde reviews

183

Gelezen reviews

Icon bestede uren

5.5

Bestede uren

Icon bekeken producten

13

Onderzochte producten

Beste drinkfles met rietje top 5 

Onderstaand overzicht toont de top 5 beste drinkflessen met een rietje. Het aanbod aan drinkflessen met rietje valt over verschillende categorieën te verdelen, zoals ik hieronder gedaan heb. Denk aan het verschil tussen de beste duurzame fles met een rietje en de drinkfles met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Het maakt dat de drinkflessen met rietje in willekeurige volgorde aan deze top 5 zijn toegevoegd. 

  1. Wattamula Design eco RVS drinkfles – Beste duurzame fles
  2. VANN drinkfles met rietje – Steun de Plastic Soup Foundation
  3. Quechua drinkfles 900Voordelige keuze
  4. Kambukka Lagoon drinkfles – Beste prijs/kwaliteit
  5. Lacardia Nederlandse motivatie drinkfles – Voor meer motivatie

Beste duurzame drinkfles met rietje

De Wattamula Design eco rvs drinkfles is de beste duurzame drinkfles met rietje. Deze drinkfles heeft een isolerende werking, waardoor een gekoelde drank tot 24 uur koud blijft. Een warme drank houd je in deze drinkfles zo’n 12 uur warm. De hoge kwaliteit van het 18/8 rvs maakt dat de waterfles een lange tijd mee zal gaan; de drinkfles is bestand tegen een stootje. Het model is BPA- en lekvrij. 

De drinkfles wordt geleverd met twee losse doppen; een volledig gesloten rvs dop en een dop met geïntegreerd rietje. Daarbij beschikt de drinkfles over een karabijnhaak, waarmee je deze drinkfles eenvoudig aan een tas of bijvoorbeeld haakje van je broekriem ophangt.

VoordelenNadelen
Extra dop met rietjehoudt niet zo lang warm
Duurzame keuze
Makkelijk te open en af te sluiten

Isolerende drinkfles met rietje

Door voor de VANN drinkfles met rietje te kiezen, steun je de Plastic Soup Foundation. Zo profiteer niet alleen jij van deze drinkfles; maar ook het milieu. Deze isolerende drinkfles houdt gekoelde dranken zo’n 24 uur koud en warme dranken circa 12 uur warm. Het model is verkrijgbaar in verschillende formaten. Kies voor een inhoud van 500 ml, 1 liter of 2 liter. Ik heb zelf de 1 liter VANN bottle getest. Deze neem ik dan ook iedere dag mee om genoeg water te drinken. Deze flessen zijn gemaakt van rvs en volledig BPA- en lekvrij. 

VoordelenNadelen
Je steunt de Plastic Soup FoundationKan niet in de vaatwasser
Te personaliseren2 liter variant is vrij groot om vast te houden
Stevige drinkfles met rietje (en 3 andere doppen)
Geen smaak van de fles aan het water

Voordelige keuze

Op zoek naar een goedkope drinkfles met rietje? Kijk in dat geval eens naar de Quechua drinkfles 900. Dit model is in vergelijking met voorgaande modellen aanzienlijk goedkoper. Net als de VANN drinkfles met rietje, draagt ook dit model van Quechua bij aan een beter milieu. Deze drinkfles is gemaakt van gerecycled aluminium. 

Het aluminium van deze drinkfles is minder stevig dan het RVS van de reeds beschreven modellen. Daarnaast heeft aluminium in tegenstelling tot RVS geen isolerende werking; een koele drank blijft dus niet koud in deze fles. Je zou de Quechua drinkfles 900 kunnen combineren met een isolatiehoes, wanneer je deze behoefte wel hebt tijdens outdoor activiteiten. 

VoordelenNadelen
Goedkope drinkflesblijft niet zo lang warm en koud
Makkelijk met 1 hand te openen
Gemaakt van aluminium

Beste prijs/kwaliteit drinkfles met rietje

Qua prijsstelling ligt de Kambukka Lagoon drinkfles met een inhoud van 750 milliliter tussen de variant van Quechua en bijvoorbeeld de Wattamula Design evo rvs drinkfles uit dit overzicht. Het maakt dat deze waterfles de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt. Waar veel andere drinkflessen met rietje over twee losse doppen beschikken, geldt dat niet voor de Kambukka Lagoon drinkfles. Dit model heeft één losse dop, waarin het rietje geïntegreerd zit. Wel zo praktisch; je hoeft geen extra dop mee te nemen. Het model is vaatwasserbestendig en daardoor makkelijk schoon te maken. Daarbij is de drinkfles ontworpen met een handige hendel aan de bovenzijde, zodat je deze makkelijk met je meedraagt. 

De drinkfles is gemaakt van BPA-vrij tritan. Het is een speciaal soort kunststof, wat zeer stevig is. Met deze fles is het echter niet mogelijk dranken koel of warm te houden. 

VoordelenNadelen
Handige grip en hendelblijft niet zo lang warm en koud
Mag in de vaatwasserGeen aparte doppen erbij
Gemaakt van 50% gecertificeerd gerecycleerd materiaal

Waterfles voor meer motivatie

Heb jij de Lacardia Nederlandse motivatie drinkfles al eens ergens gezien? Het is een waterfles die je motiveert om gedurende de dag voldoende te drinken. Niet alleen tijdens outdoor activiteiten is dit van groot belang; ook tijdens de werkdag is voldoende drinken belangrijk om fit en vitaal te blijven. De drinkfles beschikt aan de zijkant over een handige markering, die je vertelt tot waar je op een bepaald moment gedronken moet hebben. 

De Lacardia Nederlandse motivatie drinkfles is voorzien van een geïntegreerd rietje en vaatwasserbestendig. Het model is BPA- en lekvrij. 

VoordelenNadelen
Motiverende spreuken op de flesNiet vaatwasser bestendig
Makkelijk te openenGeen isolerende werking
Inclusief zeep (om vers fruit in de fles te kunnen doen)

Waar let ik op bij het kopen van een drinkfles met rietje? 

Bij de aanschaf van een drinkfles met rietje zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder licht ik de belangrijkste factoren nader toe. 

Inhoud van de drinkfles

Een belangrijke eerste factor om rekening mee te houden is de inhoud van de drinkfles. Je hebt hierbij vaak keuze uit modellen van 0,5, 0,75 en 1,0 liter. Sommige producenten bieden drinkflessen met een inhoud van 2,0 liter aan. Het is afhankelijk van de duur van outdoor activiteiten, welke inhoud benodigd is om voldoende vocht binnen te krijgen. 

Materiaal van de drinkfles

Naast de inhoud van de drinkfles speelt ook het materiaal waarvan deze gemaakt is mee. De meeste drinkflessen met rietje zijn gemaakt van RVS, aluminium of tritan. Het voordeel van RVS ten opzichte van aluminium en tritan is het gegeven, dat dit materiaal een isolerende werking heeft. 

Isolerende werking 

De isolerende werking van een drinkfles verschilt van model tot model. Kies voor een drinkfles met rietje welke een gekoelde drank tot 24 uur koud weet te houden en een warme drank tot 12 uur. Zeker in de zomer is het prettig om een gekoelde drank te hebben tijdens een wandeling of fietstocht. 

Drinkfles met rietje

Onderhoud aan een drinkfles

Om vervelende geurtjes in de drinkfles te voorkomen, is het belangrijk deze op de juiste wijze te onderhouden. Concreet betekent dit dat het verstandig is de drinkfles na gebruik uitgebreid om te spoelen met lauwwarm water. Het gebruik van een schoonmaakmiddel is niet altijd nodig; de smaak van het schoonmaakmiddel kan in de drinkfles achterblijven wanneer je er te veel van gebruikt. Een alternatief: laat de drinkfles een nacht staan, waarbij je deze voor een derde deel vult met keukenazijn en de rest aanvult met koud water. Spoel de drinkfles de volgende ochtend een aantal keren goed om. 

Sommige drinkflessen met rietje zijn vaatwasserbestendig. Pas echter op; de stop met het geïntegreerde rietje kan kwetsbaar zijn. Het kan een reden zijn om de dop met rietje altijd met de hand schoon te maken. 

Conclusie: de beste drinkfles met rietje 

Wat is voor jou de beste drinkfles met rietje? In dit artikel zoomde ik in op de top 5 beste drinkflessen met rietje, waarbij met name de Wattamula Design eco rvs drinkfles opviel. Mocht je op zoek zijn naar een voordelige keuze, dan is de drinkfles met rietje van Quechua het overwegen waard. Je koopt deze drinkfles voor minder dan tien euro. Aan de hand van de in dit artikel beschreven factoren kun je bepalen welke drinkfles voor jou het meest geschikt is.

De meest gestelde vragen over drinkflessen met een rietje

Wat is de beste drinkfles met rietje?

De beste drinkfles met rietje van dit moment is de Wattamula Design eco rvs drinkfles. Dit model is duurzaam, biedt je het nodige comfort tijdens het drinken en houdt dranken gekoeld of warm door zijn isolerende werking.

Welke drinkfles met rietje is gezond?

Kies altijd voor een BPA-vrije waterfles met rietje. BPA kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Om jezelf te motiveren voldoende water te drinken gedurende de dag is de Lacardia Nederlandse motivatie drinkfles het overwegen waard.

Hoe vaak moet je je drinkfles schoonmaken?

Spoel de drinkfles na gebruik altijd een aantal keren goed om met lauwwarm water. Sommige waterflessen kun je schoonmaken in de vaatwasser. Ook het gebruik van keukenazijn helpt nare geurtjes uit de drinkfles te doen laten verdwijnen.

Hoe vaak moet je een drinkfles vervangen?

Hoe vaak een drinkfles vervangen moet worden is sterk afhankelijk van de kwaliteit hiervan. Over het algemeen gaat een kwalitatief goede drinkfles jaren mee, wanneer je deze regelmatig onderhoudt.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *