Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Op zoek naar de beste drone met camera om je outdoor avonturen vanuit een nieuw perspectief vast te leggen?

In dit artikel help ik je op weg.

In dit artikel zet ik de vijf beste drones met camera van dit moment voor je op een rijtje. Om jouw een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven heb ik het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

7

Webwinkels vergeleken

Icon verzamelde reviews

544

Verzamelde reviews

Icon bestede uren

4

Bestede uren

Icon bekeken producten

16

Onderzochte producten

Sommige links op OutdoorOnly kunnen affiliate-links zijn. Dit betekent dat als je via deze links een aankoop doet, wij mogelijk een commissie ontvangen, zonder extra kosten voor jou. Deze commissies helpen ons om OutdoorOnly draaiende te houden, nieuwe producten te kunnen kopen om te testen en jou te blijven voorzien van waardevolle informatie zonder reclame. We waarderen je steun!

Lees hier onze richtlijnen voor product reviews.

De beste drone met camera top 3

Heb je geen tijd om de verschillende drones te vergelijken, of wil je verzekerd zijn van een kwalitatief goede drone? Kies in dat geval voor één van de drie beste drones hieronder.

Aandachtspunten bij een drone kopen

Start bij de aanschaf van een nieuwe drone met het bepalen van het beoogde doel van het vliegen met een drone is. Kies je voor een drone die bedoeld is voor de beginnende piloot, zodat je eerst enige ervaring op kunt doen? Wil je direct de beste drone met een camera kopen, voor het maken van fraaie beelden op vakantie?

Vliegen met een drone is bepaald niet eenvoudig. Het vergt enige oefening! Houd er daarnaast rekening mee, dat er sinds kort Europese regels gelden voor het vliegen met drones binnen de EU. Zo is het bij het gebruik van de meeste drones verplicht om de drone te laten registreren. Ook dien je in het bezit te zijn van een drone vliegbewijs. Het is een soort rijbewijs voor dronepiloten!

Factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van drones zijn de kwaliteit van de camera, het gewicht en formaat van de drone, de producent van de drone en de noodzaak van een drone bewijs. Ook de prijs kan sterk variëren.

Beste overall drone met camera

Op dit moment wordt de DJI Air 2S als de beste drone gezien. In de afgelopen jaren heeft DJI bewezen een gerenommeerd producent van verschillende modellen drones te zijn. Ook deze DJI Air 2S is van een zeer hoge kwaliteit. Het model is compact vormgegeven, bijzonder licht van gewicht en daarbij voorzien van verschillende intelligente functies.

Voordeel hiervan is dat het vliegen met de DJI Air 2S relatief eenvoudig is, wanneer je enige ervaring hebt als dronepiloot. De drone zorgt er zelf voor dat deze stabiel in de lucht blijft hangen. Zo kun jij je richten op het maken van foto’s met de camera in deze drone!

Camera van de dji air 2s

Het model is uitgevoerd met een camera, welke over liefst 20 megapixels beschikt en videobeelden in 4K opneemt met 60 frames per seconde. Op een snelheid van 30 frames per seconde is het zelfs mogelijk om beelden in 5.4K op te nemen! Een groot voordeel van de camera onder de DJI Air 2S zit in het feit, dat het model ook bij weinig licht fraaie beelden schiet. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld met zonsondergang wilt gaan vliegen.

Met de Spotlight 2.0-technologie in de DJI drone is het mogelijk om de camera voortdurend te centreren op een vast punt. Dit blijft de drone volhouden, ook als je besluit in een spiraal te vliegen of de afstand tot het object te vergroten of juist te verkleinen. Vergelijkbaar is de ActiveTrack 4.0-technologie.

Deze technologie maakt het mogelijk om een object te volgen. De drone gaat eventuele obstakels zelf uit de weg. Een derde techniek die in de drone zit is de Nuttige Plaats 3.0-technologie. Hierbij vliegt de drone automatisch rond een centraal punt.

⭐ Op bol.com zijn 9 reviews te vinden van de DJI Air 2S Fly More Combo, waarbij de gemiddelde score 5/5 is.

VoordelenNadelen
Zeer compact en licht van gewicht, makkelijk mee te nemenVliegen met deze DJI drone is alleen toegestaan, wanneer je een drone bewijs hebt
Haarscherpe foto’s en videobeelden dankzij een 20 MP-camera in de droneRelatief hoge prijs
Veilig vliegen dankzij de ADS-B technologie aan boord van de drone

Beste drone voor beginners

Voor een beginnende dronepiloot biedt de reeds beschreven DJI Air 2S veel meer functies, dan je in eerste instantie nodig hebt. Daarbij zal deze drone in veel gevallen niet binnen het budget van de beginnende piloot vallen.

Gelukkig biedt DJI verschillende goedkopere alternatieven. De beste drone voor beginners is de DJI Mini 2. Het model is met een prijs van iets minder dan 500 euro een fijn instapmodel.

Een bijkomend voordeel van deze drone voor beginnende dronepiloten is het feit, dat je de drone mag gebruiken zonder eerst een vliegbewijs te moeten halen. Houd er wel rekening mee, dat het registreren van de drone bij de RDW verplicht is. Althans, je dient jezelf als exploitant kenbaar te maken. Mocht je al een drone hebben, dan hoef je geen nieuw exploitantnummer aan te vragen voor deze drone.

Tip: Lees hier mijn DJI mini 2 Review.

Goede camera voor een instapmodel

Hoewel de DJI Mini 2 een instapmodel is uit het assortiment van deze producent, heeft DJI de drone uitgevoerd met een zeer goede camera. Het betreft een 12 megapixel camera, die in staat is om tot vier keer toe in te zoomen. Je maakt er fraaie foto’s en video’s mee tijdens je eerste vluchten met een drone!

Door de drone te koppelen met de DJI Fly app op je telefoon haal je nog meer uit de camera onder het apparaat. Maak fraaie 180 graden panorama beelden, laat de drone de beeldkwaliteit automatisch optimaliseren via de app, enzovoorts.

Eenvoudig te bedienen drone voor beginners

Een van de redenen die maakt dat de DJI Mini 2 de beste drone voor beginners is: de Return to Home-functie. Met deze functie laat je de drone automatisch terugkeren naar het startpunt. Ideaal, wanneer je de controle even dreigt te verliezen.

De functie wordt automatisch ingeschakeld op het moment dat het signaal verloren gaat tussen de controller en de drone, of wanneer de accu van de drone leeg begint te raken. De accu van deze DJI Mini 2 gaat iets meer dan een half uur mee.

VoordelenNadelen
Scherpe prijs voor een kwalitatief goede DJI droneHet lage gewicht maakt de drone gevoelig voor de wind
Je kunt direct vliegen, een vliegbewijs heb je niet nodigRegistratie bij de RDW is verplicht, om met de drone te mogen vliegen
Eenvoudige bediening door automatisch opstijgen en Return to Home-functie

⭐ Op bol.com zijn 120 reviews te vinden van de DJI Mini 2, waarbij de gemiddelde score 4.6/5 is.

Beste mini drone

De HoverAir X1 stijgt op vanaf je handpalm met één druk op de knop. Je hoeft geen controller aan te sluiten en je opname te kadreren – jij bent de focus van elke opname. Laat gewoon los en begin te vliegen. Deze mini drone is ultra licht met 125 gram.

Door zijn kleine formaat past deze in je broekzak en kun je deze makkelijk meenemen. Geen controller meer nodig.

Met de voorgeprogrammeerde vliegroutes van de HOVERAir X1, waaronder Hover, Follow, Zoom Out, Orbit, Bird’s Eye en meer kun je elke opname maken die je wilt.

Exclusief bij OutdoorOnly 10 euro korting met deze code: HOVER10EU (geldig tot 31-10-2023) Lees hier onze HoverAir X1 review.

⭐ Op amazon.com zijn 6 reviews te vinden van de HOVERAir X1, waarbij de gemiddelde score 4.0/5 is.

VoordelenNadelen
klein en licht van gewichtAccuduur is beperkt
makkelijk in gebruikgeen bediening mogelijk
geen controller nodig

Meest gestelde vragen over drones

Regelmatig krijgen we vragen over drones. Bekijk hieronder het antwoord op de vragen die het meest gesteld zijn. Heb je zelf een vraag over de beste drones van dit moment? Laat deze achter in de reacties onderaan de pagina.

Wat is de beste beginners drone?

Wanneer je als beginnende dronepiloot op zoek bent naar je eerste drone, zou je kunnen kijken naar de DJI Mini 2. Het is een compacte, eenvoudig te bedienen drone met camera. Ook interessant is de Tello drone. Tello is onderdeel van DJI en biedt drones voor beginners aan in de prijsklasse tot 150 euro.

Wat is de best betaalbare drone?

De Tello drone is niet alleen een zeer geschikte drone voor een beginnende dronepiloot of kinderen. Deze drone wordt momenteel ook gezien als de beste betaalbare drone. Je betaalt er nog geen 100 euro voor.

Wat zijn populaire drones?

Populaire DJI drones zijn de DJI Air 2S en de DJI Mini 2. Beide drones zijn uitgevoerd met een camera. Verschillende functies maken het bedienen van de drone eenvoudig. Voor professionele doeleinden, zoals het maken van beelden op een bruiloft, wordt de DJI Mavic 2 Pro aangeraden.

Wat is een goede mini drone?

Wie op zoek is naar een hele compacte drone, kan kiezen voor de DJI Mini 2. Het model is niet alleen compact, maar ook licht van gewicht. Een goed alternatief is de Xiaomi Fimi X8 SE. Deze drone is zwaarder dan de DJI Mini 2, maar opvouwbaar. Je neemt de mini drone hierdoor makkelijk mee.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!