De 5 beste handschoenen voor in de herfst

Er is niets vervelender dan koude handen tijdens een wandeling of mooie fietstocht door de natuur! Met name in de herfst en winter kan het behoorlijk fris zijn. Niet alleen door de lage temperaturen buiten, maar ook door de wind. In dit artikel help ik je de beste handschoenen te vinden voor hetgeen jij het liefste doet in de natuur: op ontdekking en genieten van al het moois om je heen.

In dit artikel zet ik de beste handschoenen voor in de herfst voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken.

Om jou een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven, hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

7

Webshops bekeken

Icon verzamelde reviews

575

Verzamelde reviews

Icon bestede uren

5

Bestede uren

Icon bekeken producten

21

Bekeken producten

Sommige links op OutdoorOnly kunnen affiliate-links zijn. Dit betekent dat als je via deze links een aankoop doet, wij mogelijk een commissie ontvangen, zonder extra kosten voor jou. Deze commissies helpen ons om OutdoorOnly draaiende te houden, nieuwe producten te kunnen kopen om te testen en jou te blijven voorzien van waardevolle informatie zonder reclame. We waarderen je steun!

Lees hier onze richtlijnen voor product reviews.

Top 5 met de beste handschoenen

Op basis van de beschreven componenten hieronder om de beste handschoenen met elkaar te kunnen vergelijken, hebben we deze top 5 samengesteld:

  1. R2b (spat) waterdichte touchscreen handschoenen – voor in de herfst
  2. Oakley heren handschoenen – voor in de winter
  3. Stretch handschoenen voor bergtrekking – goedkope keuze
  4. Extremities waterproof sticky powerliner – duurzame keuze
  5. Forclaz trek 900 handschoenen

Uitgebreide top 5 met de beste handschoenen

Er zijn verschillende factoren om op te letten. Denk bijvoorbeeld ook aan de snelheid waarmee je de beste handschoenen aan- en uit kunt trekken, het model van de handschoen, reflecterende strepen, enzovoorts. Onderstaand hebben we de beste handschoenen voor je op een rijtje gezet.

Op basis van de hieronder beschreven componenten om de beste handschoenen met elkaar te kunnen vergelijken, hebben we deze top 5 samengesteld.

Deze handschoenen zijn ideaal voor in de herfwst! Doordat deze handschoenen winddicht zijn, krijg je het onderweg niet snel koud. Ook de handige anti slip laag in de handpalm is handig. Ook de extra polsbescherming is wel zo prettig, want het voorkomt dat er koude lucht aan de onderzijde van de handschoen naar binnen kan stromen. Lees hier onze uitgebreide review van de R2B (spat) waterdichte touchscreen handschoenen.

Nadeel van deze handschoenen voor bergtrekking is het feit, dat ze relatief weinig comfort bieden op hele koude dagen. Ze houden de wind weliswaar tegen, maar verwarmen je handen nauwelijks. De stof waarmee de handschoenen gemaakt zijn is soepel, waardoor je de handschoenen eenvoudig aan- en uit kunt trekken.

⭐ Op bol.com zijn 186 reviews te vinden van de R2B Touchscreen Handschoenen waarbij de gemiddelde score 3.9/5 is.

VoordelenNadelen
Anti-slip voor gripGeen informatie over isolatie
Touchscreen functionaliteitMatige kwaliteit
Geschikt voor zowel heren als damesAlleen spatwaterdicht

De Oakley handschoenen zijn specifiek bedoeld voor het sporten in de winter. Waar diverse handschoenen uit deze top 5 met beste handschoenen niet geschikt zijn voor het gebruik hiervan bij hele lage temperaturen, geldt dat niet voor de Oakley wintersporthandschoenen. Ze zijn gemaakt van een combinatie van soepele materialen. Groot voordeel hiervan is dat je vingers makkelijk kunt bewegen in de handschoenen. Zeker tijdens een wintersportvakantie is dit een vereiste!

Aan de onderzijde van de handschoenen bevindt zich klittenband, waarmee je de handschoenen stevig aan kunt spannen. Handig, om te voorkomen dat er koude lucht bij de handschoenen naar binnen kan stromen. Iets wat zou leiden tot koude vingers. Net als de handschoenen van Forclaz zijn ook deze handschoenen van Oakley waterafstotend. Perfect voor in de sneeuw.

⭐ Op bol.com zijn geen reviews te vinden van de Oakley handschoenen.

VoordelenNadelen
Waterdicht tot waterkolom van 15.000 mmAlleen verkrijgbaar in de kleur zwart
Ademend vermogenGeen touchscreen tip
Geschikt voor wintersport
Verstelbare manchetten met klittenbandsluiting

De Stretch handschoenen voor bergtrekking zijn ideaal voor in de natuur. Doordat deze handschoenen relatief winddicht zijn, krijg je het onderweg niet snel koud. Het moet alleen niet gaan vriezen. Het model heeft handige bandjes aan de onderzijde, waarmee je de handschoenen stevig aan kunt spannen. Wel zo prettig, want het voorkomt dat er koude lucht aan de onderzijde van de handschoen naar binnen kan stromen.

Nadeel van deze Stretch handschoenen voor bergtrekking is het feit, dat ze relatief weinig comfort bieden op hele koude dagen. Ze houden de wind weliswaar tegen, maar verwarmen je handen nauwelijks. De stof waarmee de handschoenen gemaakt zijn is soepel, waardoor je de handschoenen eenvoudig aan- en uit kunt trekken.

⭐ Op Decathlon zijn 264 reviews te vinden van de Oakley handschoenen met een gemiddelde score van 4.6/5

VoordelenNadelen
Touchscreen functionaliteitAlleen verkrijgbaar in de kleur zwart
Geschikt voor bergtrekkingGeen touchscreen tip
Ademend vermogenLimiettemperatuur maar tot 3°C
Verkrijgbaar in verschillende maten

The North Face Apex Etip Handschoenen zijn geschikt voor mannen en hebben een reguliere pasvorm met een licht-elastische polsband. De handschoenen zijn compatibel met touchscreen en hebben een gripvaste handpalm van siliconen om extra grip te bieden. Er is geen informatie beschikbaar over de waterdichtheid of isolatie van de handschoenen.

Aan de binnenzijde van deze handschoenen bevinden zich een dunne laag van fleece. Op deze manier wordt voorkomen dat je handen koud worden bij lagere temperaturen. Doordat het materiaal van 86% gerecycled polyester is, is dit ook nog eens een duurzame keuze.

⭐ Op bever.nl zijn 59 reviews te vinden van de The North Face handschoen met een gemiddelde score van 3.8/5

VoordelenNadelen
Compatibel met touchscreenNiet geschikt voor de winter
Gripvaste handpalm van siliconengeven weinig warmte
Duurzame keuzeniet waterdicht

Deze stijlvolle Forclaz Trek 900 handschoenen voor volwassenen hebben een opvallend zwart met bruine kleur. Het model lijkt sterk op de eerder beschreven Trek 900 handschoenen. Toch zijn er enkele verschillen op te merken! Een groot voordeel van deze handschoenen is bijvoorbeeld dat het materiaal waterdicht is. Zeker wanneer je onderweg langs beekjes komt of een regenbui verwacht, biedt dit voordelen. Andere modellen uit deze top 5 beste handschoenen zijn niet waterdicht.

Nadeel aan deze Forclaz Trek 900 handschoenen is dat ze je handen relatief weinig warmte bieden. In die zin, dat ze niet geschikt zijn voor hele koude dagen. Wel houden ze de wind tegen! Door de handschoenen voor vertrek stevig aan te spannen met het klittenband aan de onderzijde van de handschoen voorkom je dat er koude lucht bij je pols richting je handen kan stromen.

⭐ Op Decathlon zijn 311 reviews te vinden van de Forclaz MT900 met een gemiddelde score van 4.0/5

VoordelenNadelen
Waterdicht membraan van 10.000 mmAlleen verkrijgbaar in de kleur bruin
Geschikt voor bergtrekkingNiet geschikt voor de winter
Gemaakt van leerlimiettemperatuur: -5°C
Isolerend

Op zoek naar de beste handschoenen?

In je zoektocht naar de beste handschoenen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om een geschikt paar handschoenen te vinden! Kies je bijvoorbeeld voor handschoenen die volledig winddicht zijn, of vind je het prettig wanneer je handen nog enigszins kunnen ventileren? In het geval van handschoenen voor tijdens een wandeling in de natuur kunnen ook wanten het overwegen waard zijn. De wanten zijn over het algemeen net wat warmer dan de handschoenen met losse vingers.

Het verschilt per persoon, wat de beste handschoenen zijn. Persoonlijk vinden wij het prettig om vingers in onze handschoenen te hebben om bijvoorbeeld een kaart vast te kunnen houden. Daarbij zijn handschoenen met vingers zowel geschikt voor een tocht op de mountainbike, als ook voor tijdens een wandeling. Wanten op de mountainbike dragen is onverstandig! Je hebt minder grip, waardoor de kans op een valpartij onderweg onnodig groot is.

beste handschoenen
© Decathlon

Verschillende soorten handschoenen voor de koude dagen

We kunnen verschillende soorten handschoenen van elkaar onderscheiden. Zoals reeds benoemd, kun je kiezen tussen wanten en handschoenen met vingers. Dit is niet de enige keuze! Denk bijvoorbeeld ook aan het verschil tussen relatief korte handschoenen tot aan je pols en modellen, waarvan de onderzijde iets verder, vaak tot over je pols loopt. Op deze manier voorkom je dat er koude lucht onder de mouwen van je jas door kan stromen.

Ook het materiaal waarvan de handschoenen gemaakt worden, verschilt vaak. Handschoenen die tijdens het hardlopen gedragen worden zijn vaak veel dunner en lichter, dan de dikke handschoenen die men tijdens een wandeling draagt. Ook handschoenen voor op een mountainbike of racefiets zijn vaak relatief dik. Bekijk om deze reden vooraf in welke situaties je de handschoenen het vaakst verwacht te gebruiken.

Handschoenen tegen de kou en wind

Het verschil in dikte en type materiaal van de handschoenen zegt vaak iets over de bescherming die ze je bieden tijdens een wandeling of fietstocht. Sommige handschoenen zijn volledig winddicht, waardoor ze voorkomen dat je al snel tintelende vingers krijgt. Deze handschoenen hoeven echter niet per definitie heel dik te zijn. Iets wat de kans vergroot dat de handschoenen bij hele lage temperaturen, bijvoorbeeld bij een temperatuur onder de nul graden Celsius, niet voldoende bescherming aan je handen bieden.

Andere handschoenen zijn zowel winddicht, als erg dik. Het maakt dat ze perfect zijn voor een koude winterdag! In de herfst of het voorjaar draag je dit type handschoen mogelijk minder snel, omdat ze je handen al snel laten zweten. Iets wat het comfort van de handschoenen sterk vermindert. Ook hierbij is het belangrijk om vooraf voor jezelf vast te stellen, wanneer je de handschoenen verwacht te gebruiken.

Handschoenen+koffie

Schuurbestendigheid van de handschoenen

Sommige handschoenen zijn uitgevoerd met extra grip rond de palm en bij sommige vingers. Dit kan een groot voordeel zijn, wanneer je de handschoenen bijvoorbeeld veelal tijdens het fietsen draagt. Het voortdurend vasthouden van het stuur van je racefiets of mountainbike maakt dat de handschoen snel zou kunnen slijten. De extra bescherming die op de palm en vingers is aangebracht gaat dit tegen.

Let wel, het extra laagje stof op deze delen van de handschoenen hebben vaak geen invloed op het draagcomfort. In die zin, dat ze je extra grip maar niet extra warme handen bieden. De extra grip is zeker op de fiets prettig, daar de kans bestaat dat het stuur uit je handen glipt als de handschoenen onvoldoende grip bieden.

Soepele stof om je handen te bewegen

Het draagcomfort van de handschoenen zit niet alleen in de mate waarin deze de wind en kou doorlaten. Ook wil je dat je handen enigszins kunnen bewegen in de handschoen. De handschoen moet zodoende soepel zijn. Het verschilt per type stof, hoe soepel de handschoen daadwerkelijk is. Vergelijk de beste handschoenen voor op de fiets bijvoorbeeld eens met een klassieke, zeer stevige handschoen voor in de tuin.

Het verschil is groot, als je puur kijkt naar de mate waarin je je vingers kunt bewegen in beide handschoenen. De stof van een werkhandschoen voor in de tuin is vaak erg stug. Je wilt voorkomen dat je vingers onvoldoende beweging krijgen en een tintelend gevoel geven tijdens een langdurige inspanning in de kou.

Conclusie: wat zijn de beste handschoenen?

Zoals eerder op deze pagina al werd aangehaald, verschilt het per persoon wat de beste handschoenen zijn. Iemand die in de herfst last heeft van koude handen door een striemende wind heeft voldoende aan de R2B (Spat) Waterdichte Touchscreen handschoenen. Deze handschoenen zijn waterafstotend, wat zeker in de herfst voordelen biedt. Ook wanneer je door gebieden trekt met beekjes en soortgelijke wateren, zijn deze handschoenen de beste keuze.

Ben je op zoek naar handschoenen die je handen ook bij temperaturen onder het nulpunt warm weten te houden? Kies in dat geval voor de Extremities Insulated WP Sticky PowerLiner handschoenen. Ze zijn iets goedkoper dan de Oakley Factory Park wintersporthandschoenen, welke specifiek bedoeld zijn voor wintersportactiviteiten.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *