Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Speciaal voor jou hebben we de markt doorgespit om de beste mountainbikes te vinden tegen de meest aantrekkelijke prijzen. Het resultaat? Onze top 5 selectie van de beste mountainbikes die perfect aansluiten op jouw wensen, eisen én budget! Twijfel je nog? Overweeg dan gerust eerst een mountainbike te huren. Ontdek het plezier van fietsen in stijl en comfort.

Ga je binnenkort weer lekker naar buiten of ben je op zoek naar de beste mountainbike dan is dit artikel zeker wat voor je. Als je alleen in Nederland bent heb je meestal genoeg aan een hardtail mountainbike, dus alleen met een voorvering. Maar ga je ook wel eens naar het buitenland dan is een volledig geveerde bike een betere optie.

De beste mountainbike top 5

  1. Rockrider ST100 – Beste prijs-kwaliteit
  2. BTWIN ST 500 – Beste kinder mountainbike
  3. Rockrider E-ST 900 – Beste E-bike MTB
  4. LICORNE BIKE Effect Premium mountainbike – Beste premium mountainbike
  5. Rockrider AM 50 S – Beste All-rounder

Hiervoor hebben we verschillende online toplijsten onderzocht en aan de hand van onze expertise de beste mountainbikes uitgekozen en in de juiste categorie gezet.

⭐ Op Decathlon zijn 4305 reviews te vinden van de Mountainbike ST 100 waarbij de gemiddelde score 4.4/5 is.

Deze mountainbike met wielen van 27.5″ is de perfecte keuze voor al je ritten van 2 tot 3 uur, het hele jaar door.

Rij sneller, zonder de controle te verliezen. Met de mechanische schijfremmen van de mountainbike ST 100 kan je je onbezorgd wagen aan afdalingen, kronkelige single tracks en obstakels.

⭐ Op Decathlon zijn 63 reviews te vinden van de Mountainbike Rockrider Explore 500 waarbij de gemiddelde score 4.6/5 is.

Deze 24 inch mountainbike is gemaakt voor kinderen van 9 tot 12 jaar (135 tot 150 cm) die regelmatig willen mountainbiken. Om gemakkelijk obstakels te nemen beschikt deze 24 inch mountainbike over een geveerde voorvork.

⭐ Op Decathlon zijn 1665 reviews te vinden van de Elektrische mountainbike E-ST 900 waarbij de gemiddelde score 4.4/5 is.

Deze elektrische mountainbike van 27.5″ is perfect voor ritten op glooiend terrein.

Een elektrische mountainbike voor een natuurlijke trapbeweging. Dankzij de ingewerkte koppelsensor voelt deze mountainbike heel natuurlijk aan zodat je moeiteloos je inspanning kunt doseren.

⭐ Op Amazon zijn 1267 reviews te vinden van de Licorne Bike Effect Premium mountainbike waarbij de gemiddelde score 4.1/5 is.

De perfecte mountainbike: de fiets is een echte alledaagse held en voor dagelijks gebruik, de weg naar het werk, maar ook geschikt voor een tour naar de bergen. Dankzij de hoogwaardige schakeling beklim je met de Licorne mountainbike gegarandeerd elke berg.

 Deze mountainbike van 26 inch (66 cm) heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De fiets is uitgerust met voor- en achterverlichting.

⭐ Op Decathlon zijn 192 reviews te vinden van de All-mountain mountainbike AM 50 S waarbij de gemiddelde score 4.5/5 is.

Deze full suspension mountainbike of ‘fully’ werd ontwikkeld om te proeven van all mountain. Hij is bijzonder geschikt om vorderingen te maken en beter te leren sturen.

Perfect om je flow te vinden op gebaande routes en technische single tracks. Het rendement in beklimmingen is uitstekend, het gedrag in afdalingen top. Dit is een echte AM-allrounder.

Mountainbike accessoires

Bij een goede mountainbike horen natuurlijk ook goede accessoires. Welke accessoires heb je zoal nodig bij een mountainbike? We gaan ze voor jullie onderzoeken en bespreken:

Welke mountainbike mag zeker niet ontbreken in deze lijst? Laat het ons hieronder in de reacties weten. En vergeet de goede onderbouwing niet.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!