Sevilla is een van de meest bezochte plekken in Spanje en dat is natuurlijk niet voor niets. De stad zelf is erg indrukwekkend en mooi, maar in de gebieden rondom Sevilla kun je ook prachtige hikes maken. Het is dus zeker ook een geschikte bestemming voor wandelaars. Sevilla kun je direct bereiken met het vliegtuig, bijvoorbeeld met de vliegtuigmaatschappij transavia. Maar wat zijn nou mooie plekken om te gaan wandelen in en rondom de stad Sevilla? Hieronder staan een aantal plekken waar je kunt genieten van prachtige wandelingen.

Sierra Sur de Sevilla

Sierra Sur de Sevilla is een natuurgebied dat ten zuiden van de stad Sevilla is gelegen. Dit natuurgebied bestaat uit indrukwekkende bergen, prachtige kastelen en idyllische dorpjes. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen en er eentje uitkiezen die goed bij jou past. Het natuurgebied heeft vele bijzondere archeologische plekken zoals El Pueblo de Herrera en La Villa Romana. Verder is een bezoekje aan het dorpje Badolatosa zeker de moeite waard. Hier kun je de idyllische Spaanse oude architectuur bekijken, zoals de smalle straatjes en de witte huizen. Maar je kunt er ook met een kano over de rivier, wat een leuke toevoeging aan de wandeling is. Het is zeker de moeite waard om dit gebied te bezoeken als je op vakantie naar Sevilla gaat!

Sierra Norte de Sevilla

Het natuurgebied Sierra Norte ligt noordelijk van de stad Sevilla. Dit natuurgebied wordt niet veel bezocht door toeristen, maar biedt prachtige wandelmogelijkheden en natuur. Het natuurgebied is in de lente prachtig groen en het wemelt er het hele jaar door van bijzondere vogelsoorten, zoals de bijeneter, gieren en verschillende soorten arenden. Voor vogelaars zeker een aanrader om te bezoeken. Maar ook als wandelaar kun je hier heerlijk genieten van de rust, de natuur en prachtige wandelroutes. Er zijn maar liefst 18 gemarkeerde wandelroutes in het natuurgebied, waardoor er voor ieder niveau en elke wens wel een geschikte wandeling tussen zit!

Wandel door het prachtige centrum

Natuurlijk kan een wandeling door het centrum van Sevilla ook niet ontbreken tijdens een vakantie naar Sevilla. Wandel langs het koninklijk paleis ‘Alcazar’ en kijk je ogen uit naar het prachtige gebouw. Sla ook het plein ‘Plaza de Espana’ niet over tijdens een wandeling door het centrum. Dit is het meest bekende plein van de stad en je kunt er even op een terrasje gaan zitten of lekker even winkelen. Als je vervolgens even wilt bijkomen van de drukte van de stad, kun je naar het park ‘Parque Maria Luisa’ lopen. Je merkt het al, er valt van alles te zien en te beleven in het centrum van Sevilla!

Na het lezen van al deze tips kun jij je voorbereiden op een onvergetelijke wandelvakantie naar Sevilla!