Beste pop-up tent voor 4 personen 

Samen met je kinderen op kampeervakantie? Ik vind zelf niets leuker! Europese campings bieden over het algemeen alle benodigde voorzieningen, om jong en oud te kunnen vermaken. Denk aan een animatieprogramma en zwembad, een compact restaurant of een snackbar om niet iedere avond zelf te moeten koken, een voorziening voor vers brood in de ochtend en verschillende fiets- en wandelroutes om de omgeving te leren kennen.

Om de kampeervakantie goed door te komen, mag een stevige tent niet ontbreken. Het liefst een tent, welke makkelijk op te zetten en weer af te breken is. In dit artikel zoom ik in op verschillende pop-up tenten voor vier personen. Vaak volstaat een dergelijke tent voor gezinnen met twee jonge kinderen. Na verloop van tijd willen je kinderen wellicht hun eigen tent. In dat geval biedt de beste pop-up tent voor 4 personen je wat extra ruimte voor je bagage. 

In dit artikel zet ik de beste 4-persoons pop-up tenten voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jouw een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

5

Bezochte webshops

Icon verzamelde reviews

465

Verzamelde opmerkingen

Icon bestede uren

8.5

Bestede uren

Icon bekeken producten

7

Onderzochte producten

De beste pop-up tent voor 4 personen is niet alleen een interessante aankoop voor gezinnen die willen gaan kamperen. Deze tenten worden ook veel gebruikt op bijvoorbeeld festivals! Denk aan vriendengroepen die de tent gebruiken om er één of twee nachten in te slapen tijdens de optredens van hun favoriete artiesten. De tent is er ruim genoeg voor en het gemak bij het opzetten en afbreken maakt het een comfortabele optie. 

Top 3: beste 4-persoons pop-up tenten 

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte 4-persoons pop-up tent blijkt al snel, dat je keuze hebt uit een zeer ruim aanbod. Hoe vind je de beste pop-up tent voor vier personen, wanneer je nooit eerder bent wezen kamperen? Wat maakt de ene tent tot een betere keuze, dan de andere? Verderop in dit artikel zoom ik in op de verschillen tussen de diverse 4-persoons pop-up tenten. Hieronder vind je een overzicht van de top 3 beste pop-up tenten voor 4 personen van dit moment. Het biedt je inspiratie, wanneer je zelf de tijd niet hebt om diverse opties met elkaar te vergelijken. 

Meest voordelige pop-up tent voor 4 personen

De Coleman Galiano 4 pop-up tent is de meest voordelige keuze, wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goede, comfortabele pop-up tent voor je gezin. De tent wordt voor iets meer dan honderd euro aangeboden en is zeer snel op te zetten. Niet alleen de snelheid waarmee je de tent opzet is een reden om deze pop-up tent voor 4 personen te overwegen. Ook is het model gemaakt van lichte materialen, waardoor je deze eenvoudig met je meeneemt. Iets wat daar eveneens aan bijdraagt is het gegeven, dat de pop-up tent zeer compact op te vouwen is na het gebruik ervan.

Het model is volledig waterproof en bestand tegen een windstoot. Vergeet hierbij niet de scheerlijnen op de juiste wijze te spannen. Op warme zomerdagen kun je het dubbele dak van deze pop-up tent geopend laten, zodat de tent goed ventileert. Daarbij biedt het je een uniek zicht op de sterrenhemel ’s nachts! 

Andere voordelen van de Coleman Galiano 4 pop-up tent is de brandvertragende werking van het materiaal waarvan de tent gemaakt is en het geïntegreerde grondzeil in de slaapcabine. Zo hoef je geen los grondzeil mee te nemen en verklein je het risico op ongedierte in de tent. 

VoordelenNadelen
Eenvoudig op te zettenaan de kleine kant voor 4 personen
100% waterproofkan wat verkleuren
van brandvertragend materiaal gemaakt

4-persoons pop-up tent met luchtpomp

Deryan Cocoon Pop Up Tent
bol.com
Updated: 20 april 2024 - 22:29

Sommige pop-up tenten worden met verschillende extra’s aangeboden. Een voorbeeld van zo’n tent is de 4-persoons Deryan Cocoon pop-up tent. Dit model wordt geleverd inclusief een slaapzak, een luchtbed en bijbehorende luchtpomp. Zo heb je direct een complete set voor je eerste kampeervakantie met het gezin! Een dergelijke complete oplossing is ook handig voor vriendengroepen die een tent zoeken voor het festivalseizoen. Houd er rekening mee dat het om een 4-persoons pop-up tent gaat, maar om een 2-persoons slaapzak en luchtbed. Mocht je de tent met vier personen gebruiken, dan heb je zodoende een tweede luchtbed en slaapzak nodig. Met de meegeleverde luchtpomp blaas je het luchtbed snel en gemakkelijk op. 

Dankzij het innovatie pop-up systeem van deze 4-persoons tent, zet je het model in slechts een paar seconden op. Zorg dat de tent stevig aan het oppervlak bevestigd wordt, om te voorkomen dat de wind er grip op krijgt. Het materiaal waarvan de Deryan Cocoon pop-up tent voor vier personen gemaakt is, heeft een 50% UV-beschermende werking. Handig op de warme zomerdagen! In het bijzonder wanneer je weinig schaduw op je kampeerplek hebt. Ook biedt het materiaal bescherming tegen insecten. 

Het model is met drie kilogram zeer licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen onderweg. Daarbij is de tent compact op te vouwen en op te bergen in de meegeleverde draagtas. Houd er rekening mee, dat dit doorgaans enige oefening vergt voordat je de tent voor het eerst gebruikt op een camping of festivalterrein. 

VoordelenNadelen
Snel drogende tentNiet geheel waterdicht
Inclusief 2-persoons slaapzak
eenvoudig op te zetten

Meest duurzame pop-up tent

Op zoek naar een kwalitatief zeer stevig model, waar je vrijwel zeker vele jaren plezier van zal hebben? Kies in dat geval voor de Vaude Campo Grande Xt 4-persoons pop-up tent. Dit model is kwalitatief aanzienlijk beter dan de twee genoemde pop-up tenten voor vier personen. Houd er echter rekening mee, dat dit terug te zien is in de prijs van deze tent. Het maakt deze tent wellicht té stevig voor het gebruik op een festivalterrein; gebruik het model tijdens het kamperen in het wild of op een camping waar het geregeld hard kan waaien. De pop-up tent is stevig en weerbestendig. 

Net als de andere modellen pop-up tenten voor vier personen is ook de Vaude Campo Grande Xt 4-persoons pop-up tent eenvoudig en snel op te zetten. In een paar minuten ben je klaar voor de nacht! Dankzij de voortent van deze pop-up tent heb je voldoende ruimte om tassen of bijvoorbeeld je kookgerei op te bergen. Zo hoef je deze spullen niet buiten te laten staan. Handig zijn ook de verschillende vakken in de binnentent, waar je een boek of bijvoorbeeld telefoon in op kunt bergen. 

VoordelenNadelen
goede kwaliteitVrij prijzig
duurzame keus
goede ventilatie mogelijk

Het materiaal van de tent biedt bescherming tegen de regen, mocht het weer plotseling omslaan. Bij een hevige wind maak je gebruik van het stormvaste afspansysteem om te voorkomen dat de wind grip krijgt op de tent. Aan de bovenzijde van de Vaude Campo Grande Xt 4-persoons pop-up tent bevindt zich een handig ventilatiesysteem. Zo kun je de tent overdag goed door laten tochten. 

Ten opzichte van het voorgaande model uit dit overzicht, is de Vaude Campo Grande Xt 4-persoons pop-up tent iets zwaarder met een gewicht van 4,8 kilogram. Het is echter nog altijd een lichte tent, welke eenvoudig mee te nemen is. Mede doordat je de tent compact op kunt bergen na gebruik. 

Tips bij het kopen van een goede 4-persoons pop-up tent 

Een 4-persoons pop-up tent is zeer breed toepasbaar. Eerder las je al dat de tent gebruikt wordt voor het kamperen en op het festivalterrein. Je kunt de tent echter ook gebruiken als een speeltent voor je kinderen in de tuin. De UV-bescherming van het materiaal van sommige tenten helpt te voorkomen dat je kinderen snel verbranden op een warme zomerdag.

De beoogde toepassing van de pop-up tent voor vier personen bepaalt voor een groot deel, op welke factoren je dient te letten bij het vergelijken van de verschillende opties. Om een voorbeeld te noemen: deuren van muggengaas zijn logischerwijs essentieel wanneer je in de tent wilt slapen. Gebruik je de pop-up tent als speeltent in de tuin, dan is dit veel minder belangrijk; de tent zal een groot deel van de dag open staan. 

Tip: Bekijk ook eens onze artikelen over kamperen in de hitte of winterkamperen om extra tips te krijgen.

Weerbestendigheid van een pop-up tent 

Een van de factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een pop-up tent voor vier personen is de weerbestendigheid hiervan. Kijk bijvoorbeeld aan de waterdichtheid van het materiaal. De meeste pop-up tenten zijn volledig waterproof, waardoor je de tent ook kunt gebruiken op plekken waar je af en toe geconfronteerd wordt met een regenbui. Pas hierbij op, dat spullen niet te dicht tegen het doek van de tent aan liggen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het tentdoek begint te lekken. 

De weerbestendigheid van een tent zit niet alleen in de waterdichtheid van het tentdoek. Kijk ook naar het afspansysteem waarover een 4-persoons pop-up tent beschikt. Je wilt voorkomen dat de wind grip op de tent krijgt, met alle risico’s van dien. Veel pop-up tenten zijn voorzien van een afspansysteem, bijvoorbeeld middels vier scheerlijnen (aan weerszijden twee stuks). Controleer hoe stevig de punten zijn waaraan de scheerlijnen bevestigd worden. Is er bijvoorbeeld gekozen voor het gebruik van een stevig metalen of RVS ringetje? Het verkleint de kans dat het doek bij een stevige windvlaag scheurt. 

Tip: verdiep je voor het eerste gebruik van de pop-up tent voor vier personen in de wijze waarop je deze strak kunt spannen op de camping. Het gebruik van het afspansysteem van een tent vergt enige oefening, om deze optimaal te kunnen benutten. Dit omvat meer dan het vastzetten van de scheerlijnen. Denk aan de richting hiervan en de spanning die op de scheerlijnen staan. 

Ventilatiesysteem van een pop-up tent 

Niet alleen de weerbestendigheid van een pop-up tent speelt mee bij het maken van een weloverwogen keuze. Let ook op het ventilatiesysteem waarover een tent beschikt. Vaak zit aan de bovenzijde van de 4-persoons pop-up tent een ventilatierooster met muggengaas. Bij sommige tenten is het zelfs mogelijk de volledige bovenzijde open te ritsen, waarbij twee lagen gebruikt worden (het tentdoek en een laag met muggengaas). Zeker op warme zomerdagen is het prettig een dergelijk ventilatiesysteem te kunnen gebruiken om de tent door te laten tochten. Het maakt dat de tent aan het eind van de avond aangenaam koel is, wanneer je wilt gaan slapen. 

Ingangen met muggengaas 

Het ventileren van een tent is logischerwijs ook mogelijk door de ingangen hiervan enige tijd open te laten staan. Mocht je hiervoor kiezen, zorg er dan voor dat je een pop-up tent gebruikt met een ingang welke over twee lagen beschikt (het tentdoek en muggengaas). Zo kun je het tentdoek geopend laten en voorkomt het muggengaas dat er ongedierte bij de pop-up tent naar binnen weet te komen. Er is niets vervelender dan een lange nacht zonder slaap, door het zoemen van muggen of het gekriebel van mieren. 

Sommige pop-up tenten beschikken over één ingang, andere modellen beschikken aan weerszijden over een ingang. Ook de plek van de ingang van een 4-persoons pop-up tent kan verschillen. Bij sommige modellen zit de ingang aan de korte zijde, bij anderen aan de lange zijde. Het voordeel van een ingang aan de korte zijde is dat men niet over de slaapplek van een ander hoeft te klimmen om op diens slaapplek te komen.  

Tip: Bekijk ook eens ons blogartikel: Hoe lang gaat een tent mee? Hierin lees je meer over de eigenschappen van tenten, die van invloed zijn op de levensduur hiervan. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken bij de aankoop van je tent! 

Indeling van de 4 persoons pop-up tent 

Enigszins samenhangend met de plek van de ingangen van een 4-persoons pop-up tent is de indeling hiervan. Vaak is een pop-up tent voorzien van een compacte voortent, waar je de ruimte hebt om een tas of bijvoorbeeld een krat met kookgerei te plaatsen. Zo hoef je deze spullen niet in de slaapcabine, de binnentent te bewaren. Niet alleen verkleint dit het risico op ongedierte in de binnentent. Ook is het onplezierig om ’s nachts tegen de kookgerei aan te rollen. Overigens hebben lang niet alle pop-up tenten voor vier personen een binnentent en daarmee en voortent. Je vindt het vaak terug in de omschrijving van de pop-up tent. 

Naast een voortent bieden sommige 4-persoons pop-up tenten een aantal geïntegreerde vakken. Deze vakken bevinden zich in de binnentent en bieden je de mogelijkheid een boek, een tablet of bijvoorbeeld telefoon op te bergen. Spullen die je wellicht liever niet in de voortent laat liggen als je gaat slapen. 

Beste Pop-Up Tent Voor 4 Personen

Hoe werkt een pop-up tent? 

Een van de voornaamste redenen waarom mensen voor een pop-up tent kiezen is het feit, dat een pop-up tent heel eenvoudig op te zetten is. Je werpt de tent feitelijk op, nadat je deze uit de verpakking gehaald hebt. Bij sommige modellen dien je tentstokken te gebruiken om de tent stevig neer te zetten; dit is niet bij alle modellen noodzakelijk. Nadat de tent z’n vorm heeft gekregen, zet je deze met de meegeleverde haringen vast. Aan de hand van het afspansysteem, vaak in de vorm van een aantal scheerlijnen, kun je het tentdoek strak spannen. 

Lastiger is het opbergen van de pop-up tent na het gebruik hiervan. Het vergt enige oefening, voordat je goed doorgrond hoe je de tent in z’n oorspronkelijke vorm vouwt om deze vervolgens in de verpakking op te kunnen bergen. Om te voorkomen dat je hier pas op de camping achter komt, is het verstandig thuis alvast eens te oefenen met het in elkaar klappen van de pop-up tent. Volg hierbij onderstaande stappen: 

  • Stap 1: zorg dat alle deuren geopend zijn, laat de ritsen in geen geval gesloten. Dit kan leiden tot het scheuren van het tentdoek. 
  • Stap 2: ga voor de ingang van de pop-up tent staan en pak alle bogen vast. Doe dit in één hand, zodat je de andere hand kunt gebruiken om de tent verder op te vouwen. 
  • Stap 3: zet de pop-up tent nu rechtop en probeer deze in drieën te vouwen. Schuif de verschillende delen in elkaar, zodat je een cirkel creëert. 
  • Stap 4: bind het elastiek om de cirkel, om te voorkomen dat de pop-up tent weer uit elkaar schiet. Nu kun je de pop-up tent opbergen in de meegeleverde verpakking.

Let op: het kan per model pop-up tent verschillen hoe je deze opzet en weer in elkaar klapt. Volg altijd de instructies die met de tent worden meegeleverd. Online vind je video’s waarin wordt voorgedaan hoe het inklappen van een pop-up tent werkt. 

Conclusie: de beste pop-up tenten voor vier personen 

In dit artikel zette ik verschillende pop-up tenten voor vier personen op een rijtje. Het gaf je een beeld van de diverse modellen tenten waaruit je kunt kiezen bij de aankoop hiervan. Ook zoomde ik in op de verschillende factoren die je helpen een weloverwogen keuze te maken. Kies je voor een stevig, maar iets duurder model pop-up tent? Of ga je toch voor de goedkope oplossing, bijvoorbeeld om de tent te kunnen gebruiken tijdens een festival? 

Zelf vind ik de Vaude Campo Grande Xt 4-persoons pop-up tent de beste optie van dit moment. Het model is zeer stevig, weerbestendig en biedt voldoende ruimte om je spullen op te kunnen bergen. Mede door de voortent en de geïntegreerde vakken in deze tent. 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *