Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Wie begint de dag niet met een goede kop koffie? Niet alleen thuis wil je kunnen genieten van de geur van verse koffie; ook op vakantie en tijdens outdoor activiteiten is het prettig een bakkie te kunnen zetten. Reis koffiezetapparaten zijn er in tal van verschillende soorten en uitvoeringen. Wat maakt het ene reis koffiezetapparaat een betere keuze dan het andere model? In dit artikel vertel ik je er meer over. 

Op zoek naar de beste reis koffiezetapparaten?

In dit artikel zet ik de beste reis koffiezetapparaten voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jouw een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven heb ik het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

7

Bezochte webshops

Icon verzamelde reviews

232

Verzamelde reviews

Icon bestede uren

3.5

Bestede uren

Icon bekeken producten

8

Onderzochte producten

Top 5 beste reis koffiezetapparaten 

Hieronder zet ik de beste reis koffiezetapparaten van dit moment voor je op een rijtje. Bekijk ook de informatie verderop op deze pagina eens; het helpt je zelf verschillende modellen te vergelijken. 

De WACACO Nanopresso is een eenvoudig mee te nemen reis koffiezetapparaat, specifiek bedoeld voor het zetten van een espresso. Je bereidt de verse espresso in zo’n 20 tot 30 seconden met het model. Handig: je hebt geen stroom nodig! Je bedient het apparaat met de hand. 

Het model weegt slechts 336 gram en biedt een reservoir voor 80 milliliter water. Standaard wordt er een kopje en handig borsteltje met de WACACO Nanopresso meegeleverd, waarmee je het apparaat na gebruik schoonmaakt.  

VoordelenNadelen 
Licht van gewicht en compact, waardoor het model eenvoudig meegenomen wordt. Je bereidt met dit model uitsluitend een espresso, een lungo is niet mogelijk. 
Je bent niet afhankelijk van een stroomvoorziening; ideaal voor avonturiers.   
Standaard geleverd met kopje, borsteltje en een opbergtas.  

Het AeroPress koffiezetapparaat is net als de Nanopresso van WACACO compact vormgegeven en daardoor eenvoudig mee te nemen. Bij het AeroPress koffiezetapparaat krijg je verschillende extra’s, als een filterdop, filterhouder, een roerder en maatschepje en standaard 350 filters. De filters helpen je de koffie vrij van koffieprut te houden. Het komt de smaak ervan ten goede! 

Met deze AeroPress koffiemachine zet je in een mum van tijd een espresso of Amerikaanse koffie. Je hebt hier geen elektriciteit voor nodig; het model wordt met de hand bediend. 

VoordelenNadelen 
Je neemt dit AeroPress koffiezetapparaat eenvoudig mee op reis.  Veel losse onderdelen, wat niet altijd even praktisch is. Geen reistas meegeleverd.   
Geschikt voor zowel espresso als Amerikaanse koffie.    
Zeer scherp geprijsd in vergelijking met andere modellen.  

Met de Handpresso Wild Hybrid zet je in een mum van tijd een espresso. Het model beschikt over een praktisch en eenvoudig te gebruiken druksysteem, dat in de basis te vergelijken valt met een fietspomp. Je kunt de koffiemachine combineren met zowel ESE als gemalen koffie. 

Het koffiezetapparaat beschikt over een waterreservoir van 50 milliliter en heeft een gewicht van 476 gram. 

VoordelenNadelen 
Zeer compact design, waardoor je de Handpresso gemakkelijk met je meeneemt.  Wat zwaarder en minder groot dan bijvoorbeeld de WACACO Nanopresso.   
Je kunt het model zonder stroom of accu gebruiken: ideaal voor in de natuur! Fors duurder dan andere modellen uit dit overzicht. 
Geen losse onderdelen bij deze Handpresso Wild Hybrid.   

De Bodum Travel Press Reispress thermosbeker lijkt qua ontwerp enigszins op de WACACO Nanopresso. Ook qua prijs zijn beide modellen reis koffiezetapparaten vergelijkbaar met elkaar. Het model biedt je de mogelijkheid om tot 0,35 liter koffie te zetten. Dit doe je volledig handmatig; je bent niet afhankelijk van een accu of stroomvoorziening tijdens je reis of outdoor activiteiten. 

Een voordeel van de Bodum Travel Press Reispress is de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te zetten. Combineer de koffie bijvoorbeeld direct met warme melk in de thermosbeker. Een siliconen filter helpt je te voorkomen dat er koffieresten in je verse koffie terechtkomen. 

VoordelenNadelen 
Handig design, je neemt direct een thermosbeker mee om de koffie warm te houden.   Koffie blijft zo’n twee uur heet, wat beperkt is in vergelijking met andere thermosbekers op de markt.    
Grote inhoud; voldoende om drie koppen koffie mee te nemen.  
Je zet verschillende soorten koffie met dit reis koffiezetapparaat.    

Alleen al vanwege diens ontwerp is de Bialetti Moka Express het overwegen waard. Het model heeft de vorm van een klassieke percolator, zoals deze vroeger vaak op campings gebruikt werden. Het model biedt een inhoud waarmee je twee kopjes koffie zet. Een nadeel van de Bialetti Moka Express is het feit dat je afhankelijk bent van bijvoorbeeld gas. 

De percolator heeft een compact formaat, waardoor je deze makkelijk meeneemt en onderwerp opbergt. Daarbij is het handvat van kunststof gemaakt; deze wordt niet warm bij het zetten van koffie. 

VoordelenNadelen 
Compact formaat, waardoor je de percolator makkelijk meeneemt en opbergt.   Niet te gebruiken zonder een elektrisch- of gas kooktoestel.    
Inhoud voldoende groot om direct twee koppen koffie te kunnen zetten.  
Praktisch handvat van kunststof, dat niet warm wordt.    

Voordelen van een reis koffiezetapparaat kopen

Er zijn verschillende redenen die een reis koffiezetapparaat kopen interessant maken. Denk bijvoorbeeld aan het gegeven dat je met onder meer de espressomachines uit bovenstaand overzicht koffie kunt zetten zonder afhankelijk te zijn van stroom. Zo geniet je ook tijdens outdoor activiteiten van een verse kop koffie! 

Daarbij is een reis koffiezetapparaat veel compacter en lichter dan het model wat je thuis gebruikt. Je neemt deze zodoende ook mee in een rugzak of bijvoorbeeld tijdens het kamperen in de auto. Het koffiezetapparaat van thuis is daar al snel veel te groot én te zwaar voor. 

beste reis koffiezetapparaat

Belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden 

Bij het vergelijken van de verschillende modellen reis koffiezetapparaten zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hieronder zet ik ze kort voor je op een rijtje. 

Welke soorten reis koffiezetapparaten zijn er?

In het overzicht eerder op deze pagina werden verschillende soorten reis koffiezetapparaten van elkaar onderscheiden. Denk aan het verschil tussen de klassieke, authentieke percolator voor op het elektrisch- of gas kooktoestel en de aeropress die je volledig met de hand bedient om koffie te zetten. In de basis worden vijf soorten koffiemachines voor op reis onderscheiden. 

Type Omschrijving
PercolatorEen percolator voorzie je van water en een filter met gemalen koffie. Je zet de percolator vervolgens op een elektrisch- of gas kooktoestel om het water te verhitten en door het filter te laten stromen. 
AeroPressMet een AeroPress reis koffiezetapparaat zet je koffie met de hand. Dit doe je door heet water door het filter met gemalen koffie te persen. Het voordeel van een AeroPress is dat je niet afhankelijk bent van een kooktoestel (neem heet water mee in een thermosfles) en dat de koffie vaak al binnen een minuut klaar is. 
French pressEen French press reis koffiezetapparaat lijkt sterk op een AeroPress koffiezetapparaat. Het wordt ook wel een cafetière genoemd. Je laat heet water hierbij enige tijd over de gemalen koffie trekken. Vervolgens druk je het filter in om de koffie vrij te maken van het maalsel. 
KoffiefilterDe meest simpele manier om koffie te zetten op vakantie: het gebruik van een koffiefilter. Hierbij giet je heet water over het filter gevuld met gemalen koffie. Het hete water zal geleidelijk door het filter trekken. Nadeel van een los filter is dat je steeds weer wat water in het filter moet gieten. Bij een French- of AeroPress koffiezetapparaat is dat niet nodig. 
12V reis koffiezetapparaat Een 12V reis koffiezetapparaat is de beste oplossing voor mensen die enig comfort wensen. Deze modellen werken op een accu (welke je in de auto op kunt laden) of met een simpele stroomaansluiting voor de auto. Je hoeft hierbij zelf weinig meer te doen, dan het toevoegen van vermalen koffie en water aan je koffiezetapparaat. 

Conclusie: het beste reis koffiezetapparaat 

In dit artikel heb ik de beste reis koffiezetapparaten van dit moment voor je op een rijtje gezet. Ook vertelde ik je meer over de factoren om rekening mee te houden bij de aankoop hiervan. Belangrijk is het voornamelijk, om te kijken welk type koffiezetapparaat bij je beoogde gebruik en de samenstelling van je gezin past. In een groter gezin is een Handpresso bijvoorbeeld minder geschikt dan een authentieke percolator. 

Let ook op de verschillende soorten koffie die je met de diverse koffiezetapparaten voor op reis kunt zetten. Mogelijk wil je niet uitsluitend kunnen genieten van een espresso, maar ook van een Americano of lungo.

Wat is een reis koffiezetapparaat?

Een reis koffiezetapparaat is een klein, draagbaar apparaat dat speciaal is ontworpen om koffie te zetten op reis.

Hoe werkt een reis koffiezetapparaat?

Een reis koffiezetapparaat werkt meestal door middel van hete waterdruk. Het apparaat verwarmt het water en gebruikt vervolgens druk om het door de gemalen koffie te persen, waardoor er verse koffie wordt gezet.

Kan ik ook thee zetten met een reiskoffiezetter?

Dat hangt af van het type apparaat dat je hebt gekozen. Sommige exemplaren zijn alleen geschikt voor koffie terwijl andere ook thee kunnen zetten.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!