De 5 beste stappenteller horloges

Elke dag 10.000 stappen lopen is heel gezond voor je. Nu wil ik zelf ook altijd graag weten hoeveel stappen ik per dag zet. Om te weten hoeveel stappen ik loop heb ik een aantal stappentellers getest.

Ben je benieuwd welke stappentellers het beste zijn?

Lees dan verder want in dit artikel zet ik de beste stappenteller horloges voor je op een rijtje. Wil je niet verder lezen? De Fitbit Charge 5 is op dit moment de beste stappenteller.

Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jou een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven heb ik al het voorwerk voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Mijn selectiecriteria

Icon webshop bekeken

7

Bezochte webshops

Icon verzamelde reviews

385

Verzamelde opmerkingen

Icon bestede uren

5.5

Bestede uren

Icon bekeken producten

13

Onderzochte producten

De onderstaande top 5 geeft antwoord op de vraag: wat is de beste stappenteller van dit moment, verdeeld over verschillende categorieën. Let wel op het zijn geen smartwatches. 

Wat zijn de 5 beste stappenteller horloges?

 1. Fitbit Charge 5Beste stappenteller
 2. Garmin Vivosmart 4 – Beste stappenteller voor smalle pols
 3. Forerunner 245 – Alleskunner voor een goede prijs
 4. Xiaomi Mi band 6 – Beste goedkope stappenteller
 5. Essential Link Stappenteller – Beste alternatief

Bekijk hieronder de vijf beste stappentellers van dit moment, die ik in willekeurige volgorde aan dit overzicht heb toegevoegd. Het ene horloge wordt aangeboden tegen een zeer scherpe prijs, terwijl je bij een ander horloge kunt profiteren van diverse extra functies naast de stappen teller. Afhankelijk van jouw wensen zou je kunnen kiezen uit een van de onderstaande modellen.

Ik vind de Fitbit Charge 5 een van de beste stappenteller horloges die er nu zijn, net als veel andere sporters. Dit horloge meet heel nauwkeurig hoeveel stappen je zet, en je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Het heeft ook een heel smal ontwerp, wat fijn is omdat veel sporthorloges best groot en zwaar zijn. Als ik het horloge dag en nacht draag, geeft het me nuttige informatie over hoe fit ik ben.

Dit horloge gaat heel lang mee voordat de batterij leeg is. Ik hoef het meestal maar één keer per week op te laden. Ik kan het horloge gebruiken met zowel een iPhone als een Android-toestel. Maar ik moet wel opletten, want de Fitbit werkt niet zo goed samen met sommige Huawei smartphones, zoals de P8 Lite en de P9 Lite.

Dit horloge kan veel meer dan alleen mijn stappen, slaapritme en gezondheid bijhouden. Ik kan er ook mee betalen in winkels via Fitbit Pay, dus ik hoef niet altijd mijn portemonnee mee te nemen.

Een nadeel is wel dat ik een abonnement op Fitbit Premium nodig heb om alles uit mijn Fitbit Charge 5 te halen. Gelukkig is dit abonnement de eerste zes maanden gratis als ik het horloge koop.

Voordelen

 • Ontzettend veel mogelijkheden
 • Lange batterijduur
 • Mogelijkheid om te gebruiken voor betalingen

Nadelen

 • Werkt niet met ieder toestel van Huawei
 • Fitbit Premium

Reviews

Op bol.com zijn 237 reviews te vinden van de Fitbit Charge 5, waarbij de gemiddelde score 3.9/5 is.

De Garmin Vivosmart 4 lijkt wel wat op de Charge 5. Dit model heeft ook een slank design en is daardoor heel geschikt voor mensen met een smalle pols, zoals veel vrouwen. Het is echt niet fijn als een horloge beweegt tijdens het lopen of andere buitenactiviteiten.

Dit horloge heeft een paar unieke functies. Het heeft een Pulse Oxygen-sensor om het zuurstofgehalte in mijn bloed te meten, een hartslagmeter, en ik kan er berichten mee beantwoorden die op mijn telefoon binnenkomen. Die laatste functie werkt alleen met Android-telefoons.

Ik gebruik mijn Garmin Vivosmart 4 niet alleen om mijn dagelijkse stappen te tellen. Het helpt me ook mijn slaappatroon te volgen en te zien hoe fit ik ben. Als ik het horloge een paar weken achter elkaar draag, merk ik dat mijn fitheid verbetert als ik genoeg beweeg.

Wat ook handig is: als het horloge merkt dat ik veel stress heb, vertelt het me dat ik even pauze moet nemen. De batterij gaat zeven dagen mee, dus ik hoef het niet vaak op te laden.

Voordelen

 • Stappenteller met een slank design, ideaal voor een smalle pols
 • Ideaal voor het bijhouden van je fitheid, slaapritme en stappen
 • In combinatie met een Android-telefoon heb je de mogelijkheid berichten te beantwoorden

Nadelen

 • Beschikt over iets minder functies dan de Fitbit
 • Berichten zijn niet te beantwoorden met een iPhone

Reviews

Op bol.com zijn 83 reviews te vinden van de Garmin Vívosmart 5, waarbij de gemiddelde score 3.7/5 is.

De Fitbit Charge en de Garmin Vivosmart zijn vooral bedoeld om bij te houden hoeveel kilometers ik loop en hoe mijn slaapritme is. Maar de Garmin Forerunner 245 heeft nog veel meer functies. Dat zie ik ook terug in de prijs; deze is ongeveer twee keer zo duur als de andere twee modellen die ik hier noem.

Ik gebruik de Forerunner 245 voor al mijn activiteiten buiten. Het horloge kan ook tijdens het zwemmen gebruikt worden want het is waterbestendig. Na mijn trainingen kan ik heel makkelijk mijn resultaten bekijken op een smartphone met Android of iOS. Het horloge geeft zelfs aan wanneer het tijd is voor mijn volgende activiteit. Ik kan ook een trainingsplan maken en dit in het horloge zetten.

Berichten die op mijn telefoon binnenkomen, kan ik direct zien op mijn Garmin Forerunner 245. Zo mis ik niets. Dit werkt natuurlijk alleen als mijn telefoon in de buurt is.

Voordelen

 • Horloge dat veel meer functies biedt dan een stappenteller alleen
 • Laat je begeleiden tijdens het uitvoeren van een trainingsplan, door het horloge te laten vertellen wanneer je toe bent aan je volgende training
 • Mogelijkheid om berichten op je telefoon direct op je horloge binnen te krijgen

Nadelen

 • Aan de dure kant voor mensen die zoeken naar een horloge stappenteller
 • Minder slank design dan de eerder beschreven stappentellers

Reviews

Op bol.com zijn 62 reviews te vinden van de Garmin Forerunner 245, waarbij de gemiddelde score 4.4/5 is.

Ben je op zoek naar een betaalbaar stappenteller horloge? Dan raad ik je aan om eens naar de Xiaomi Mi Band 6 te kijken. Dit model lijkt qua vormgeving veel op de Fitbit Charge 5. Het heeft een smal ontwerp en is daardoor goed geschikt voor mensen met een smalle pols, wat het een fijne keuze maakt voor dames.

Wat meteen opvalt aan dit horloge is de scherpe prijs. Maar kijk ook eens naar de batterijduur; het horloge kan bij normaal gebruik ongeveer veertien dagen meegaan zonder opgeladen te hoeven worden. Dit is veel langer dan de accuduur van de modellen die ik tot nu toe heb beschreven.

Ik kan de Xiaomi Mi Band 6 de hele dag dragen, zelfs als ik op vakantie ga en wil zwemmen. Het horloge is waterbestendig tot een diepte van 50 meter.

Dit horloge heeft verschillende workout-modes die mij helpen mijn hartslag en het aantal verbrande calorieën tijdens een activiteit bij te houden. ’s Nachts monitort het mijn slaapritme, wat me helpt te begrijpen waarom ik me overdag soms minder energiek voel. Voor vrouwen heeft de Xiaomi Mi Band 6 ook de mogelijkheid om de menstruatiecyclus bij te houden.

Hoewel de functies van de Xiaomi Mi Band 6 beperkter zijn, is dit model zeker het overwegen waard voor iemand die op zoek is naar een simpel en betaalbaar stappenteller horloge.

Voordelen

 • Een hele scherpe prijs-/kwaliteitsverhouding
 • waterdicht tot 50 meter.
 • Zeer lange batterijduur van 14 dagen

Nadelen

 • Niet geschikt voor mensen die hun sportactiviteiten uitgebreid willen kunnen analyseren.

Reviews

Op Amazon zijn 87 reviews te vinden van de Xiaomi Mi Smart Band 6, waarbij de gemiddelde score 4.2/5 is.

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor de verschillende stappenteller horloges en wil je alleen een apparaat dat je stappen telt? Overweeg dan de Essential Link stappenteller.

Dit is een beetje een klassiek model omdat je het aan je broekriem bevestigt. Een groot voordeel hiervan is dat je onderweg niet wordt afgeleid door allerlei functies die veel horloges wel hebben.

Soms wil ik gewoon genieten van de natuur zonder me druk te maken over mijn hartslag of fitheid. Voor die momenten is de Essential Link stappenteller perfect.

Deze stappenteller telt niet alleen mijn stappen, maar heeft ook een ingebouwde klok. Zo hoef ik geen telefoon of horloge meer mee te nemen als ik naar buiten ga.

Het apparaat houdt ook de afgelegde afstand en mijn loopsnelheid bij. Let wel, het model reset automatisch om middernacht en bewaart gegevens tot zeven dagen op het apparaat.

Het is niet mogelijk om deze stappenteller te koppelen aan mijn mobiele telefoon. Dat maakt het gebruik simpel, maar het is jammer dat ik mijn historische gegevens later niet meer kan bekijken.

Deze Essential Link stappenteller kost een paar tientjes. Als ik dit vergelijk met de prijs van bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Band 6, dan is het aan de hoge kant, want dat horloge biedt veel meer functionaliteit voor hetzelfde geld. Maar als je op zoek bent naar een simpele stappenteller, dan is dit een goede keuze.

Voordelen

 • Simpel, maar zeer degelijk model stappenteller
 • Geen last van onnodige data over je gezondheid, slaapritme en hartslag
 • Eenvoudig aan je broekriem te bevestigen dankzij een stevige clip

Nadelen

 • Relatief duur voor de functionaliteit die het product biedt
 • Model stappenteller is niet te koppelen aan een computer of telefoon

Reviews

Op bol. zijn 99 reviews te vinden van de Essential Link Stappenteller, waarbij de gemiddelde score 4.3/5 is.

Wat zijn de voordelen van een stappenteller?

Het belangrijkste voordeel van een stappenteller zit in het feit, dat je bij kunt houden hoe gezond je momenteel leeft. Zoals eerder in dit artikel al kort benoemd werd; men raadt aan dagelijks 10.000 stappen te zetten of drie keer per dag tien minuten te wandelen op hoog tempo.

Nederlanders zitten te veel, waardoor zij onvoldoende beweging krijgen om in conditie te blijven. Een stappenteller motiveert je om dagelijks een extra ronde te wandelen.

Een ander voordeel van een stappenteller zit in de precisie, waarmee deze bijhoudt hoeveel stappen je gezet hebt. Vaak is een stappenteller veel nauwkeuriger dan de apps op je telefoon. Andersom bieden deze apps of uitgebreide sporthorloges je vaak een nauwkeuriger inschatting van het aantal verbruikte calorieën en de gelopen afstand.

Tip: Ben je nog niet gewend om de hele dagen een stappenteller te dragen?
Je kunt de stappenteller ook in je broekzak, tas of rugzak meenemen. De accelerometer zou je bewegingen hoe dan ook moeten oppikken.

Waarop moet je letten bij een stappenteller horloge?

Bij de aankoop van een stappenteller horloge zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een belangrijke eerste factor is het budget wat je aan de stappenteller wilt besteden. Er zijn modellen van meer dan tweehonderd euro, maar ook varianten van niet meer dan een paar tientjes.

Het verschil in prijs hangt sterk samen met de functies die de verschillende stappenteller horloges bieden. Waar het ene horloge specifiek bedoeld is voor het bijhouden van het aantal stappen, bieden andere modellen je inzichten in je fitheid, slaapritme en bijvoorbeeld hartslag. Ook een stappenteller zonder app is mogelijk.

Een derde verschil zit in de compatibiliteit met een smartphone. Sommige kunnen aan alles telefoons gekoppeld worden. Andere modellen zijn voornamelijk bedoeld voor de gebruikers van een Android-telefoon.

Je kunt de data die verzameld is uitlezen op je telefoon. Andersom kun je berichten vanaf je telefoon binnen laten komen. Zo ben je er direct van op de hoogte.

Tot slot speelt ook de vormgeving mee. Veel mensen dragen deze de hele week door. Een log sporthorloge is hierdoor minder geschikt als stappenteller. De meeste stappentellers hebben een slank, smal ontwerp. Het maakt dat je ze ook naar het werk of bijvoorbeeld naar een familiefeestje kunt dragen.

beste stappenteller

Welke soorten stappentellers zijn er?

Niet alleen verschillende stappentellers in hun functionaliteit en prijs. Ook worden stappentellers in verschillende varianten aangeboden. Onderscheid wordt gemaakt tussen stappenteller horloges, losse stappentellers voor aan je broekriem en apps voor op je telefoon. We lichten de verschillende opties kort aan je toe.

Stappenteller horloges

Stappenteller horloges zijn over het algemeen het meest uitgebreid. Ze monitoren niet alleen het aantal stappen, maar ook je slaapritme en hartslag. Op basis van de verzamelde data bepalen ze hoe fit je bent.

Door de fitheidsscore van meerdere dagen te vergelijken, zie je of de wandelingen effect hebben op je gezondheid. De kosten voor een stappenteller horloge liggen vaak tussen de 50 en 250 euro. Duurdere modellen zijn vaak geen stappentellers meer, maar complete sporthorloges.

Stappenteller voor aan je broekriem

Veel simpeler dan de stappenteller horloges zijn de stappentellers voor aan je broekriem. Deze simpele modellen kosten niet meer dan een paar tientjes. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor het bijhouden van het aantal stappen.

Vaak wordt het aantal gecombineerd met de gelopen afstand en de snelheid waarmee je dit deed. Het synchroniseren van de data naar je telefoon of een computer is bij deze modellen vaak niet mogelijk.

Apps voor je mobiele telefoon

De goedkoopste en tevens minst nauwkeurige optie om je stappen te meten is het gebruik van een app op je telefoon. Je iPhone beschikt standaard over een app die je stappen bijhoudt.

Daarnaast zijn er verschillende andere apps die naast het stellen van je stappen ook het aantal gelopen kilometers en bijvoorbeeld het aantal verbrandde calorieën meten. Veel van deze apps zijn gratis te downloaden.

Voorbeelden van deze stappenteller apps zijn onder meer:

 • Stappenteller Pedometer & Calorieteller
 • Pacer Health stappenteller
 • Walkr
 • Google Fit

Meest gestelde vragen over de beste stappentellers

Wat is een goed stappenteller horloge?

De Fitbit Charge 5 wordt door veel wandelaars als het beste stappenteller horloge van dit moment gezien. Het horloge wordt tegen een redelijke prijs aangeboden biedt handige extra’s naast de stappenteller.

Wat kost een stappenteller horloge?

De meest simpele stappenteller horloges hoeven niet meer dan een paar tientjes te kosten. Kies je echter voor een kwalitatief goed model, zoals de Fitbit Charge 5 of de Garmin Vivosmart 4, dan ben je al snel zo’n honderd euro kwijt.

Wat is een makkelijke stappenteller?

Mensen die geen waarde hechten aan het bijhouden van hun hartslag en slaapritme, kunnen de Link Essential stappenteller overwegen. Deze stappenteller is heel eenvoudig in z’n gebruik en bevestig je gemakkelijk aan je broekriem dankzij de clip op de stappenteller.

Waar is een stappenteller te koop?

Een stappenteller kopen doe je eenvoudig online. Er zijn verschillende webwinkels waar de stappentellers worden aangeboden. Vaak heb je ze de volgende werkdag al in huis. Check hier de top 5.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *