Trek jij er graag met je caravan, camper of tent op uit? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je niet overal van voldoende licht verzekerd bent. Zeker op een camping bestaan er de nodige donkere plekjes door een gebrek aan camping verlichting.

Wil je in je en rondom je tent graag over voldoende licht beschikken? Dan kun je niet om de beste tentverlichting heen. In dit artikel vind je alle informatie over de beste soorten tentverlichting van dit moment!

Beste tentverlichting Top 5

Wat is tentverlichting precies?

De term ‘tentverlichting’ is nogal een breed begrip. Dit kan namelijk een speciale verlichting voor in een slaaptent zijn, maar het kan ook speciale verlichting voor in de voortent van een caravan zijn.

Als je nu op zoek naar de beste tentverlichting gaat, kom je al snel veel soorten verlichtingen tegen. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het niet altijd even makkelijk om de beste soort uit te kiezen. Met dit artikel helpen wij je graag een flink handje.

Wat zijn de voordelen van tentverlichting?

Is de aanschaf van goede tent verlichting aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Met dergelijke verlichting geniet je namelijk van de nodige voordelen:

Zijn dit de enige voordelen van tentverlichting? Nee, zeker niet. Een ander voordeel is terug te vinden in de lange levensduur. Als je besluit om in één van de beste soorten tentverlichting te investeren, is dat een investering waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Het enige waar je mogelijk rekening mee moet houden, is dat je af en toe de batterij van de lamp moet vervangen.

Tevens vinden wij het een voordeel dat je uit veel soorten tentverlichting kunt kiezen. Doordat je uit zoveel varianten kunt kiezen, kun je altijd de perfecte verlichting voor in jouw tent vinden. Of je kunt de beste lamp voor in de voortent van je caravan vinden. Voor in alle soorten tenten vind je altijd wel een geschikte lamp.

Het uitgebreide aanbod kan ook voor een nadeel zorgen; je ziet mogelijk door de bomen het bos niet meer. Als daar sprake van is, raden wij je aan om onderstaande reviews even goed door te nemen. Hieronder bespreken wij namelijk de vijf beste soorten tentverlichting van dit moment.

Beste voordelige tentlamp – Bo-Camp Tafel-/hanglamp

Geef je bij voorkeur niet zoveel geld uit aan je nieuwe tentlamp? Dan kun je volgens ons het beste voor deze Bo-Camp tafel-/hanglamp kiezen. Deze lamp is voordelig, biedt bijzonder veel mogelijkheden en is veelzijdig te gebruiken.

Waar je deze lamp zoal kunt gebruiken? Nou, in principe overal. Dit komt onder meer doordat je hem zowel neer kunt zetten als op kunt hangen. Met dank de het compacte afmetingen is het óók mogelijk om deze lamp te tillen. Ideaal als je op zoek bent naar een veelzijdige en handige tentlamp.

Bij deze lamp kun je bovendien uit drie lichtstanden kiezen. Je kunt voor de 100% stand kiezen, waarbij je van een bijzonder hoge lichtopbrengst geniet. Andere mogelijkheden zijn om voor een 30% en 60% stand te kiezen. Ongeacht voor welke stand je kiest, geniet je van een warme lichtkleur.

Verder vinden wij het ideaal dat de brandduur lang is. Een test heeft uitgewezen dat de brandduur tot wel 90 uur op kan lopen. Met dank aan deze lange brandduur hoef je de batterijen van deze lamp pas na een hele lange tijd te vervangen. Het gaat hierbij overigens om 3 AA batterijen.

Wat je nou voor deze beste voordelige tentlamp moet betalen? Deze tentlamp kost nog geen 20 euro. Voor dit minieme bedrag ga je gewoon geen betere en handigere lamp vinden dan deze lamp van Bo-Camp!

Beste hanglamp voor in de voortent – Barebones Beacon Light Lamp

Ben je op zoek naar de beste lamp voor in de voortent van je caravan of camper? Dan kun je niet om deze lamp van het merk Barebones heen. Toen wij deze lamp uit mochten proberen, werden wij bijzonder blij. Bijzonder blij van de uitstraling, van de werking en van de vele handige functies.

Deze lamp is bijzonder makkelijk in de voortent op te hangen. Het merk Barebones heeft hiervoor namelijk een handige carabiner aan de lamp toegevoegd. Doordat deze lamp slechts 250 gram weegt, kun je ‘m aan veel onderdelen in de voortent ophangen.

Wil je een lamp zowel hangend als staand kunnen gebruiken? Ook dat is mogelijk bij deze lamp. Barebones heeft namelijk voetjes aan de lamp toegevoegd, waardoor deze lamp ook erg stevig kan staan. 

Wij vinden het ook ideaal dat deze lamp niet al te groot is. Juist doordat de lamp relatief compact is, neemt ‘ie niet al te veel ruimte in beslag in je voortent. Ondertussen geniet je wel van een perfecte lichtopbrengst; dat is te danken aan de 6 LED lampen.

Bij deze lamp kun je bovendien uit meerder lichtsterktes kiezen. De minimale lichtsterkte is 30 Lumen en de maximale lichtsterkte is 220 Lumen. Des te hoger je de lichtsterkte instelt, des te sneller de batterij leeg getrokken wordt. Als je deze lamp alleen op de laagste stand zou gebruiken, zou je met één acculading 150 uur kunnen doen. Het opladen is vervolgens in 3 á 4 uurtjes gebeurd, dankzij de USB aansluiting.

Al met al vinden wij dit een bijzonder handige hanglamp voor in de voortent van de caravan. Hou alleen rekening met een behoorlijke investering; De prijzen liggen rond de 60 euro. Je kunt overigens ook nog uit vier verschillende kleuren kiezen!

Beste tentverlichting op zonne-energie – Bo-Camp Tafellantaarn – Antares

Ga jij graag op vakantie naar zonnige bestemmingen? Op die bestemmingen weet je één ding zeker: je krijgt met de nodige zonuren te maken. Als je dit op voorhand al weet, is een tentlamp op zonne-energie wellicht interessant voor je. In dat geval kun je het beste voor deze lamp van het merk Bo-Camp kiezen.

Waarom? Omdat deze lamp zich door het zonlicht automatisch weer oplaadt. Je hebt hierdoor géén omkijken naar het opladen van de lamp. Ondertussen geniet je wel van voldoende licht. Bo-Camp heeft namelijk een LED licht in deze lamp aangebracht; dit LED lichtje kun je ook nog naar wens dimmen.

Bovendien kun je met deze lamp veel kanten op in je tent. Je kunt ‘m namelijk in je tent neerzetten, maar je kunt ‘m ook aan je tent ophangen. Uiteraard is het ook mogelijk om de lantaarn buiten de tent neer te zetten. 

In onze ogen is de uitstraling van deze lamp ook prachtig. Mocht je daar veel waarde aan hechten, is dit één van de beste tentlampen die je op dit moment kunt kopen!

Beste compacte tentverlichting – Quechua oplaadbare campinglamp BL100

Heb jij niet al te veel ruimte in je tent? Of heb je in je auto niet meer al te veel ruimte om een grote tentlamp mee te nemen? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor deze oplaadbare campinglamp van Quechua. Deze lamp is niet alleen oplaadbaar, maar is ook bijzonder compact. Met dank aan de compacte afmetingen neem je deze lamp moeiteloos mee naar de camping.

Op de camping biedt deze lamp ook het nodige gemak. Zo is deze lamp behoorlijk krachtig (100 Lumen), is deze lamp waterdicht en geniet je van veel gebruikersgemak. Je kunt deze lamp bovendien zowel neerzetten als ophangen.

Verder vinden wij het ook ideaal dat je uit drie lichtstanden kunt kiezen. Deze lichtstanden hebben we even voor je op een rijtje gezet, inclusief de bijbehorende batterijduur:

Zijn dit alle voordelen? Nee, zeker niet. Deze lamp is betaalbaar, aangezien je bij Decatlon slecht 19,99 euro hoeft te betalen voor deze lamp. Ook is het fijn dat deze lamp slechts 191 gram weegt. Al met al een prima compacte, handige en oplaadbare lamp voor op de camping! 

Beste weerbestendige kampeerlamp – Coleman Twist+ 300

Ga jij op vakantie graag de uitdaging aan? En kies je daarom niet altijd voor zonnige bestemmingen? Vind je het bijvoorbeeld ook leuk om naar natte of koude bestemmingen toe te gaan? Dan komt deze Coleman Twist+ 300 campinglantaarn maar al te goed van pas. Deze lamp is namelijk volledig waterdicht én bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

Deze lamp is bovendien op de camping veelzijdig te gebruiken. Je kunt de lamp namelijk neerzetten, maar je kunt ‘m ook ophangen in je tent. In je tent geniet je vervolgens van ongekend veel licht; de maximale lichtsterkte bedraagt namelijk 300 Lumen. 

De behuizing van de lamp is bovendien van robuuste materialen vervaardigd. Dit betekent dat de lamp tegen een stootje kan. Met dank aan de USB laadkabel kun je – op de camping – deze lamp ook weer snel opladen. Voor al dit moois betaal je wel een relatief fors bedrag; bij onze partner Bol.com kost deze lamp ongeveer 60 euro.

Het is wel een lamp waar je het gehele jaar door van kunt genieten. Ongeacht wat voor weer het is. Ongeacht hoeveel regen er valt. En ongeacht in welke tent je deze lamp precies wilt gebruiken.

Beste Tentverlichting
© Coleman

Koopgids; hoe vind je de beste tentverlichting

Ben je op zoek naar een nieuwe lamp voor in en rondom je tent? Dan kun je volgens ons het beste voor één van bovenstaande varianten kiezen. Maar, wat is nou de beste tentverlichting voor jou? Het antwoord op deze vraag is grotendeels afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Wij raden je daarom aan om je voorkeuren heel goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van je voorkeuren kun je vervolgens een goede vergelijking maken. Let daarbij in ieder geval op onderstaande aandachtspunten:

Beste tentverlichting FAQ

Bezoekers van deze website stellen regelmatig vragen over het gebruik en de aankoop van tentverlichting. Hieronder vind je de antwoorden op de vragen die het meest gesteld zijn. Heb je zelf nog een vraag? Laat deze achter in de reacties onderaan de pagina.

Wat is de batterijduur van een tentlamp?

Dat is volledig afhankelijk van het soort tentlamp waar je voor kiest. Als je voor een lamp op zonne-energie kiest, laadt deze zichzelf bijvoorbeeld automatisch op. Bij andere lampen is het zaak om de lamp op te laden of om de batterijen te vervangen.

Wat kost een goede tentlamp?

Voor een goede tentlamp betaal je tussen de 20 en 100 euro. Wij adviseren je in ieder geval om in de beste tentverlichting te investeren. Door voor één van de beste soorten tentverlichting te kiezen, verzeker je jezelf van een lange levensduur.

© header image ndefender/Depositphotos.com