De 5 beste tentverlichting

Trek jij er graag met je caravan, camper of tent op uit? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je niet overal van voldoende licht verzekerd bent. Zeker op een camping bestaan er de nodige donkere plekjes door een gebrek aan camping verlichting.

Wil je in je en rondom je tent graag over voldoende licht beschikken? Dan kun je niet om de beste tentverlichting heen. In dit artikel vind je alle informatie over de beste soorten tentverlichting van dit moment!

Beste tentverlichting top 5

Beste voordelige tentlamp

Bo-Camp Tafel-/hanglamp
bol.com (€13,99)
Updated: 24 mei 2024 - 22:59

Geef je bij voorkeur niet zoveel geld uit aan je nieuwe tentlamp? Dan kun je volgens mij het beste voor deze Bo-Camp tafel-/hanglamp kiezen. Deze lamp is voordelig, biedt bijzonder veel mogelijkheden en is veelzijdig te gebruiken.

Waar je deze lamp zoal kunt gebruiken? Nou, in principe overal. Dit komt onder meer doordat je hem zowel neer kunt zetten als op kunt hangen. Met dank de het compacte afmetingen is het óók mogelijk om deze lamp te tillen. Ideaal als je op zoek bent naar een veelzijdige en handige tentlamp.

Bij deze lamp kun je bovendien uit drie lichtstanden kiezen. Je kunt voor de 100% stand kiezen, waarbij je van een bijzonder hoge lichtopbrengst geniet. Andere mogelijkheden zijn om voor een 30% en 60% stand te kiezen. Ongeacht voor welke stand je kiest, geniet je van een warme lichtkleur.

Verder vind ik het ideaal dat de brandduur lang is. Een test heeft uitgewezen dat de brandduur tot wel 90 uur op kan lopen. Met dank aan deze lange brandduur hoef je de batterijen van deze lamp pas na een hele lange tijd te vervangen. Het gaat hierbij overigens om 3 AA batterijen.

VoordelenNadelen
Haak voor Ophanging: De ingebouwde haak maakt het eenvoudig om de lamp op te hangen aan een tentstok, tak of ander geschikt oppervlak.Batterijen: Werkt op 3x AA batterijen, en dus heb je altijd batterijen nodig.
3 lichtstanden: Makkelijk te regelen lichtstandenLichtopbrengst wat matig: De zijn kleine omvang is de lichtopbrengst minder.
Goede kwaliteit: de lamp voelt stevig aan

Beste hanglamp voor in de voortent

Ben je op zoek naar de beste lamp voor in de voortent van je caravan of camper? Dan kun je niet om deze lamp van het merk Barebones heen. Toen ik deze lamp uit mochten proberen, werden wij bijzonder blij van de uitstraling, van de werking en van de vele handige functies.

Deze lamp is bijzonder makkelijk in de voortent op te hangen. Het merk Barebones heeft hiervoor namelijk een handige carabiner aan de lamp toegevoegd. Doordat deze lamp slechts 250 gram weegt, kun je ‘m aan veel onderdelen in de voortent ophangen.

Wil je een lamp zowel hangend als staand kunnen gebruiken? Ook dat is mogelijk bij deze lamp. Barebones heeft namelijk voetjes aan de lamp toegevoegd, waardoor deze lamp ook erg stevig kan staan. 

Ik vind het ook ideaal dat deze lamp niet al te groot is. Juist doordat de lamp relatief compact is, neemt ‘ie niet al te veel ruimte in beslag in je voortent. Ondertussen geniet je wel van een perfecte lichtopbrengst; dat is te danken aan de 6 LED lampen.

Bij deze lamp kun je bovendien uit meerder lichtsterktes kiezen. De minimale lichtsterkte is 30 Lumen en de maximale lichtsterkte is 220 Lumen. Des te hoger je de lichtsterkte instelt, des te sneller de batterij leeg getrokken wordt. Als je deze lamp alleen op de laagste stand zou gebruiken, zou je met één acculading 150 uur kunnen doen. Het opladen is vervolgens in 3 á 4 uurtjes gebeurd, dankzij de USB aansluiting.

Al met al is dit een bijzonder handige hanglamp voor in de voortent van de caravan. Hou alleen rekening met een behoorlijke investering.

VoordelenNadelen
Oplaadbaar, Laadt tot 200 uur gebruik in 4 uur op met USBindicator voor de batterij is wat fel
Indicator voor de batterij, zodat je zeker weet wanneer je moet opladenrelatief duur
Mooi uiterlijk voor een campinglamp

Beste tentverlichting op zonne-energie

Ga jij graag op vakantie naar zonnige bestemmingen? Op die bestemmingen weet je één ding zeker: je krijgt met de nodige zonuren te maken. Als je dit op voorhand al weet, is een tentlamp op zonne-energie wellicht interessant voor je. In dat geval kun je het beste voor deze lamp van het merk Bo-Camp kiezen.

Waarom? Omdat deze lamp zich door het zonlicht automatisch weer oplaadt. Je hebt hierdoor géén omkijken naar het opladen van de lamp. Ondertussen geniet je wel van voldoende licht. Bo-Camp heeft namelijk een LED licht in deze lamp aangebracht; dit LED lichtje kun je ook nog naar wens dimmen.

Bovendien kun je met deze lamp veel kanten op in je tent. Je kunt ‘m namelijk in je tent neerzetten, maar je kunt ‘m ook aan je tent ophangen. Uiteraard is het ook mogelijk om de lantaarn buiten de tent neer te zetten. 

VoordelenNadelen
inclusief powerbank mogelijkheidNiet echt goede kwaliteit
opladen via zonne-energie instabiele lichtbron

Beste compacte tentverlichting

Heb jij niet al te veel ruimte in je tent? Of heb je in je auto niet meer al te veel ruimte om een grote tentlamp mee te nemen? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor deze oplaadbare campinglamp van Quechua. Deze lamp is niet alleen oplaadbaar, maar is ook bijzonder compact. Met dank aan de compacte afmetingen neem je deze lamp moeiteloos mee naar de camping.

Op de camping biedt deze lamp ook het nodige gemak. Zo is deze lamp behoorlijk krachtig (100 Lumen), is deze lamp waterdicht en geniet je van veel gebruikersgemak. Je kunt deze lamp bovendien zowel neerzetten als ophangen.

Verder vind ik het ook ideaal dat je uit drie lichtstanden kunt kiezen. Deze lichtstanden hebben we even voor je op een rijtje gezet, inclusief de bijbehorende batterijduur:

 • 100 Lumen: 8 uur op één acculading
 • 50 Lumen: 15 uur op één acculading
 • Rood licht: 28 uur op één acculading

Zijn dit alle voordelen? Nee, zeker niet. Deze lamp is zeker betaalbaar. Ook is het fijn dat deze lamp slechts 191 gram weegt. Al met al een prima compacte, handige en oplaadbare lamp voor op de camping! 

VoordelenNadelen
Goedkope campinglampEen netadapter is niet meegeleverd
inclusief rode lamp functieMaar 100 lumen
licht van gewicht

Beste weerbestendige kampeerlamp

Ga jij op vakantie graag de uitdaging aan? En kies je daarom niet altijd voor zonnige bestemmingen? Vind je het bijvoorbeeld ook leuk om naar natte of koude bestemmingen toe te gaan? Dan komt deze Coleman Twist+ 300 campinglantaarn maar al te goed van pas. Deze lamp is namelijk volledig waterdicht én bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

Deze lamp is bovendien op de camping veelzijdig te gebruiken. Je kunt de lamp namelijk neerzetten, maar je kunt ‘m ook ophangen in je tent. In je tent geniet je vervolgens van ongekend veel licht; de maximale lichtsterkte bedraagt namelijk 300 Lumen. 

De behuizing van de lamp is bovendien van robuuste materialen vervaardigd. Dit betekent dat de lamp tegen een stootje kan. Met dank aan de USB laadkabel kun je – op de camping – deze lamp ook weer snel opladen. Voor al dit moois betaal je wel een relatief fors bedrag; bij onze partner Bol.com kost deze lamp ongeveer 60 euro.

Het is wel een lamp waar je het gehele jaar door van kunt genieten. Ongeacht wat voor weer het is. Ongeacht hoeveel regen er valt. En ongeacht in welke tent je deze lamp precies wilt gebruiken.

VoordelenNadelen
3 verschillende lichtstandenDe lamp is vrij groot
Prettig LED lichtJe krijgt geen waarschuwing als de batterij bijna leeg is
IPX 4 waterdicht.Relatief duur
beste tentverlichting
© Coleman

Wat zijn de voordelen van tentverlichting?

Is de aanschaf van goede tent verlichting aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Met dergelijke verlichting geniet je namelijk van de nodige voordelen:

 • Je hebt altijd zicht op alle spullen in je tent. Als je een goede lamp in je tent hangt, heb je altijd zicht op de spullen in je tent. Met name als je ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg iets zoekt, is dit een bijzonder fijn voordeel.
 • Het is een stuk veiliger. Met de beste tentverlichting geniet je ook van de gewenste veiligheid. Zo zie je precies wat er op de grond in je tent ligt, zodat je een ongelukkige val perfect weet te voorkomen. In onze ogen is dit één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste, voordeel van een lamp in de tent.
 • Het is een stuk aangenamer. Het leven in en rondom de tent wordt sowieso een stuk aangenamer. Door de juiste verlichting in je tent te gebruiken, maak je het kamperen een stuk comfortabeler voor jezelf.

Zijn dit de enige voordelen van tentverlichting? Nee, zeker niet. Een ander voordeel is terug te vinden in de lange levensduur. Als je besluit om in één van de beste soorten tentverlichting te investeren, is dat een investering waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Het enige waar je mogelijk rekening mee moet houden, is dat je af en toe de batterij van de lamp moet vervangen.

Tevens vinden wij het een voordeel dat je uit veel soorten tentverlichting kunt kiezen. Doordat je uit zoveel varianten kunt kiezen, kun je altijd de perfecte verlichting voor in jouw tent vinden. Of je kunt de beste lamp voor in de voortent van je caravan vinden. Voor in alle soorten tenten vind je altijd wel een geschikte lamp.

Het uitgebreide aanbod kan ook voor een nadeel zorgen; je ziet mogelijk door de bomen het bos niet meer. Als daar sprake van is, raden wij je aan om onderstaande reviews even goed door te nemen. Hieronder bespreken wij namelijk de vijf beste soorten tentverlichting van dit moment.

Koopgids; hoe vind je de beste tentverlichting

Ben je op zoek naar een nieuwe lamp voor in en rondom je tent? Dan kun je volgens ons het beste voor één van bovenstaande varianten kiezen. Maar, wat is nou de beste tentverlichting voor jou? Het antwoord op deze vraag is grotendeels afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Wij raden je daarom aan om je voorkeuren heel goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van je voorkeuren kun je vervolgens een goede vergelijking maken. Let daarbij in ieder geval op onderstaande aandachtspunten:

 • Plaatsing van de lamp: waar wil je de lamp in je tent precies gebruiken? Wil je deze in je tent ophangen? Of wil je de lamp in je tent neerzetten?
 • Lichtsterkte: ga ook goed na wat de lichtsterkte van de lamp is. En of deze lichtsterkte op je wensen aansluit.
 • Accuduur: check tevens goed wat de accuduur van de lamp is. En ga ook goed na op welke manier je de accu/batterij op kunt laden of kunt vervangen.
 • Kwaliteit: volgens ons kun je het beste kiezen voor tentverlichting van een A-merk. Deze merken zijn simpelweg in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.
 • Prijskaartje: tot slot adviseren wij je om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. Wil je bijvoorbeeld maximaal 20 euro aan een nieuwe tentlamp uitgeven? Of vind je het niet erg om bijvoorbeeld 60 of 80 euro uit te geven? De prijskaartjes van de tentlampen lopen in ieder geval flink uiteen.

De meest gestelde vragen over tentverlichting

Wat is de batterijduur van een tentlamp?

Dat is volledig afhankelijk van het soort tentlamp waar je voor kiest. Als je voor een lamp op zonne-energie kiest, laadt deze zichzelf bijvoorbeeld automatisch op. Bij andere lampen is het zaak om de lamp op te laden of om de batterijen te vervangen.

Wat kost een goede tentlamp?

Voor een goede tentlamp betaal je tussen de 20 en 100 euro. Wij adviseren je in ieder geval om in de beste tentverlichting te investeren. Door voor één van de beste soorten tentverlichting te kiezen, verzeker je jezelf van een lange levensduur.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *