Tijdens een wandeling is het niet alleen belangrijk om kwalitatief goede wandelschoenen te dragen en dit bijvoorbeeld te combineren met ondersteunende wandelstokken. Zorg er ook voor dat je een comfortabel wandelshirt draagt.

Een wandelshirt moet zweet makkelijk af kunnen voeren en je tegelijkertijd warm houden. Daarbij moet het shirt goed aansluiten op de vorm van je lichaam, om irritaties aan de huid te voorkomen. Op deze pagina lees je meer over het kopen van het beste wandelshirt.

Tips voor het kopen van een wandelshirt

Bij het kopen van een wandelshirt zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan het materiaal waarvan het wandelshirt gemaakt is, de dikte van het materiaal en bijvoorbeeld de pasvorm hiervan. Onderstaand lichten we verschillende belangrijke factoren uit.

Materiaal van een wandelshirt

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij een wandelshirt kopen is het materiaal waarvan het shirt gemaakt is.

Aangeraden wordt om voor een wandelshirt van merinowol of bijvoorbeeld synthetische materialen te kiezen. Het voordeel van een materiaal als polyester, wat behoort tot deze synthetische materialen, is het feit dat het doorgaans goedkoper is dan merinowol.

Beide soorten materialen zijn licht, werken ademend en drogen snel. Ideaal voor zowel de zomer, waarin je veel zweet, en een natte herfstwandeling.

Dikte van het materiaal

Niet alleen het materiaal zelf speelt een rol, ook de dikte hiervan is bepalend voor het comfort wat het wandelshirt je biedt. Belangrijk is vooral dat het materiaal ademend werkt. Op deze manier kan zweet worden afgevoerd en houd je het lichaam op temperatuur.

Ook dikkere wandelshirts kunnen een ademende werking hebben. Het is afhankelijk van het seizoen waarin je het wandelshirt draagt, hoe dik deze moet zijn. In de zomer kies je voor een dunner wandelshirt dan in de winter. Al kun je in de winter ook een jack over je dunne wandelshirt dragen.

Pasvorm van het wandelshirt

Een derde factor om rekening mee te houden is de pasvorm van het wandelshirt. Het is belangrijk dat een wandelshirt goed aansluit op de vorm van je lichaam. Zou een wandelshirt veel te wijd zijn, dan is de kans op irritaties aan de huid groot.

Een probleem wat veel voorkomt bij wandelaars en bijvoorbeeld hardlopers is een bloedende tepel. Het hangt vaak samen met een wandelshirt welke niet de juiste pasvorm heeft. Naast het feit dat irritaties aan de huid voorkomen worden bij de keuze voor een shirt met een goede pasvorm, ziet het er vaak mooier uit! Niet het minst belangrijke, tijdens een wandeling.

Mouwlengte

Tot slot speelt ook de mouwlengte mee. Het is een aandachtspunt welke enigszins samenhangt met de dikte van het gekozen materiaal. Een iets dikker wandelshirt met lange mouwen is ideaal voor een koude herfst- of winterdag.

Gebruik een dun wandelshirt met korte mouwen voor de zomerse dagen. Overigens kan een shirt met lange mouwen van een hele dunne stof ook prettig zijn in de zomer. Het voordeel hiervan is dat je minder snel zal verbranden.

Top 5 wandelshirts heren

Wandelshirts voor heren zijn er in tal van verschillende soorten, modellen en gemaakt van diverse materialen. Het kan het erg lastig maken om een geschikt wandelshirt te vinden. Hieronder vind je de top 5 beste wandelshirts voor heren van dit moment.

Op deze manier is het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken, wanneer je zelf op zoek gaat naar een geschikt wandelshirt. Houd bij het vergelijken van de verschillende wandelshirts de eerder beschreven factoren in gedachten.

Daarbij is gekeken naar de prijs-/kwaliteitverhouding van de verschillende shirts, waarbij onderstaande modellen in positieve zin opvallen.

Salewa – Sporty B 4 Dry S/S Tee

salewa sporty sportshirt

Dit wandelshirt van Salewa is bijzonder scherp geprijsd en wordt aangeboden in verschillende kleuren. Het voordeel van een opvallende groene of oranje kleur, is het feit dat de kans op ongelukken afneemt.

Met name in het donker vallen wandelaars niet altijd op tussen de fietsers en automobilisten. Het shirt droogt snel, heeft een fijne pasvorm en een ademende werking.

Vektløs thermoshirt van merinowol

merino wol thermoshirt vektlos

Dit Vektløs thermoshirt is gemaakt van merinowol. Zoals je eerder las is dit materiaal sneldrogend en licht van gewicht. Het maakt dit thermoshirt tot een zeer comfortabel shirt voor wandelaars.

Fijn aan dit thermoshirt zijn de lange mouwen. Je kunt het shirt het hele jaar door gebruiken! Ook handig is het feit dat merinowol geurtjes neutraliseert. Het shirt hoeft pas na vijf dagen gewassen te worden.

Forclaz Merino T-shirt

forclaz merino t shirt

Ten opzichte van het Vektløs thermoshirt is dit t-shirt van Forclaz een stuk goedkoper. Het shirt heeft lange mouwen en is net als het shirt van Vektløs gemaakt van merinowol.

Dit betekent dat het shirt snel droogt en een ademende werking heeft. Het shirt wordt onder meer aangeraden aan mensen die met een backpack rondtrekken.

Jack Wolfskin Essential outdoorshirt

jack wolfskin essential t outdoorshirt mannen
Jack Wolfskin is een geliefd merk onder wandelaars. Niet voor niets, want ook dit Essential outdoorshirt biedt veel comfort. Het materiaal waarvan dit shirt gemaakt is, biologisch katoen, droogt snel op en kent een hele prettige pasvorm. Deze pasvorm blijft ook na het wassen behouden. De combinatie van biologisch katoen met polyester droogt snel, waardoor voorkomen wordt dat je het koud krijgt.

Icebreaker Sphere SS Crewe Shirt

icebreaker sphere ss crewe shirt
Dit Icebreaker Sphere SS Crewe shirt wordt geleverd in verschillende kleuren. Het shirt heeft korte mouwen en helpt je lichaam op temperatuur te blijven. Zweet wordt snel afgevoerd, evenals dat het schuren van het materiaal over de huid voorkomen wordt. Om dit mogelijk te maken is gekozen voor offset naden in het ontwerp van dit wandelshirt voor heren.

Top 5 wandelshirts voor dames

Naast de verschillende wandelshirts voor heren, vind je hieronder ook de beste wandelshirts voor dames van dit moment. Bij het samenstellen van dit overzicht hebben we rekening gehouden met de factoren die eerder op deze pagina beschreven werden.

Net als bij de wandelshirts voor heren, is ook bij deze modellen voor dames gekeken naar de prijs-/kwaliteitverhouding van de wandelshirts. Deze varianten vallen hierbij op!

Forclaz dames outdoorshirt

merino t shirt voor backpacken dames
Dit Forclaz dames outdoorshirt heeft een hele fijne pasvorm. Het materiaal sluit goed aan op de huid, waardoor het schuren van het stof en daarmee irritaties voorkomen worden. Daarbij is het shirt gemaakt van merinowol. Dit heeft de fijne eigenschap dat het snel droogt en ademend werkt.

Patagonia Cap Cool Trail shirt dames

patagonia cap cool trail shirt dames

Dit Patagonia Cap Cool Trail wandelshirt voor dames ziet er niet alleen mooi uit. Het is ook een bijzonder comfortabel shirt! Het materiaal waarvan dit shirt gemaakt wordt, is erg zacht en daarnaast sneldrogend. Je kunt het shirt in verschillende kleuren bestellen.

Kies je voor een onopvallende groene variant, of ga je voor opvallend oranje? Het voordeel van oranje is het feit dat de kans op gevaarlijke situaties afneemt tijdens het wandelen.

Jack Wolfskin Outdoorshirt vrouwen

jack wolfskin outdoorshirt vrouwen

Het wandelshirt van Jack Wolfskin valt qua prijs binnen dezelfde categorie als het wandelshirt van Patagonia. Het model heeft een v-hals en korte mouwen. Voor de productie van het wandelshirt gebruikt met Lyocell-stof in combinatie met polyester.

Voordeel van deze stof is het feit, dat het materiaal koel aanvoelt en daarbij snel droogt. Zweet wordt vrijwel direct afgevoerd! Het shirt valt mooi over je huid en sluit niet te nauw aan.

STOIC Women’s T150 Merino

stoic women t150 merino
Een iets duurder wandelshirt voor dames is het STOIC Women’s T150 wandelshirt. De hogere prijs van dit shirt valt te verklaren door het materiaal waarvan deze gemaakt is; merinowol. Merinowol heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als synthetische materialen, maar is vaak net iets comfortabeler. Het materiaal droogt erg snel, gaat irritaties aan de huid tegen en kent een fraaie pasvorm.

Fjallraven 1960 Outdoorshirt dames

fjallraven 1960 logo outdoorshirt dames

Dit Fjällräven 1960 Outdoorshirt voor dames is vervaardigd uit een combinatie van katoen en polyester. Het shirt droogt snel, ook wanneer je hevig zweet tijdens een intensieve wandeling. Biologisch katoen heeft de fijne eigenschap dat het materiaal erg zacht is. Je zal hierdoor niet snel te maken krijgen met irritaties aan de huid.

Het shirt heeft daarbij een prettige pasvorm, welke ook na meermaals wassen behouden blijft.

FAQ – Beste Wandelshirts

Regelmatig stellen bezoekers van deze website vragen over de beste wandelshirts en factoren waarop zij moeten letten bij de aanschaf hiervan. Hieronder vind je het antwoord op vragen die het meest gesteld worden.

Wat kost een goed wandelshirt?

Een goed wandelshirt kost vaak al snel dertig tot veertig euro. Iets duurder wordt het, wanneer je voor een wandelshirt van merinowol kiest. Dit wordt als het meest prettige materiaal ervaren door veel wandelaars. Dergelijke shirts kosten al snel vijftig tot zestig euro.

Welk materiaal is het beste voor een wandelshirt?

Voor wandelshirts is het belangrijk dat het gebruikte materiaal je lichaam op temperatuur houdt, door vocht snel af te voeren. Kies voor synthetische materialen, waarvan polyester een bekend voorbeeld is, of merinowol.

Waar kan ik een wandelshirt kopen?

Een wandelshirt kopen doe je eenvoudig online. Het aanbod aan wandelshirts is groot. Door te kijken naar de top 5 met beste wandelshirts voor heren en dames op deze pagina, krijg je een goed beeld van shirts met een aantrekkelijke prijs-/kwaliteitverhouding.

Zijn er wandelshirts voor de zomer en winter?

Wanneer je een wandelshirt voor de zomer kiest, is het belangrijk dat zweet snel wordt afgevoerd. Kies voor een dun shirt met korte mouwen. Voor de winterse wandelingen kan een shirt met lange mouwen en een iets dikkere stof de beste keuze zijn.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons ook op sociale media!