Voorkom blaren onderweg, door te kiezen voor kwalitatief goede wandelsokken. Vaak wordt het belang hiervan onderschat. Een goede schoen is toch veel belangrijker? Niets is minder waar, sokken hebben een grote impact op het comfort wat je onderweg ervaart. Ze dragen bij aan de afvoer van vocht, waardoor de kans op blaren afneemt. Het gebruik van traditionele katoenen sokken wordt niet voor niets sterk afgeraden! Ze houden het vocht vaker vast, dan dat ze dit afvoeren.

In dit artikel zetten we de beste wandelsokken van dit jaar voor je op een rijtje. Welke wandelsokken zijn onmisbaar voor de actieve wandelaar? Ook wordt ingegaan op de belangrijkste factoren die bepalen wat een goede wandelsok is voor je.

Beste wandelsokken top 5

Onderstaand overzicht toont de beste wandelsokken van dit moment. De wandelsokken zijn in willekeurige volgorde opgenomen in dit overzicht. Kijk ook eens naar de verschillende tips die je onderaan deze pagina vindt. Ze maken het je makkelijker de beste wandelsokken van dit moment te vinden!

Net als de sokken van FALKE, zijn ook deze Smartwool Crew wandelsokken gemaakt van wol. De wol reguleert het vocht wat vrijkomt tijdens het wandelen en zorgt daarbij voor het op temperatuur houden van je voeten onderweg. Opvallend aan deze wandelsokken is het 4 Degree Elite Fit-systeem. Dit zorgt voor een optimale pasvorm, waardoor irritaties voorkomen kunnen worden.

Naast de optimale pasvorm van deze wandelsokken, zijn ze bijzonder duurzaam. Je hebt hier een lange tijd plezier van, zonder dat de kwaliteit van deze sokken aanmerkelijk vermindert. Dankzij een aantal gaas ventilatiezones in deze wandelsokken, beschikken ze over een sterk ademend vermogen. Dit is zeker op warme dagen zeer prettig!

Zoals de naam van deze kwalitatief goede wandelsokken al doet vermoeden, zijn ze zeer breed inzetbaar. Deze LOWA All Terrain Classic wandelsokken gebruik je niet alleen tijdens het wandelen, maar vormen een alledaagse oplossing. Ook op je werk wil je immers geen last hebben van vochtige zweetsokken! De sokken zijn gemaakt van wol.

Opvallend aan dit model wandelsokken is het feit, dat deze een extra grote en zachte hiel heeft. Dit biedt nog meer comfort tijdens het wandelen, met name aan de pezen. De achillespees kan het zwaar te verduren krijgen onderweg. Met deze extra zachte hiel in de wandelsokken wordt die belasting iets verminderd.

Net als andere modellen is ook de LOWA All Terrain Classic voorzien van verschillende ventilatiezones. Op deze manier heb je het niet snel te warm onderweg en kan vocht eenvoudig gereguleerd worden. De optimale pasvorm van deze wandelsokken maakt dat ze fraai aansluiten op de vorm van je voet en plooien voorkomen worden. Plooien zouden net als naden voor irritaties kunnen zorgen.

De Soga sportieve Merino wandelsokken zijn ontwikkeld om je voeten niet alleen droog, maar ook fris te houden tijdens een pittige wandeltocht. De thermo wandelsokken zijn niet alleen geschikt voor de zomer, maar houden je voeten ook in de winter lekker warm. Koude tenen vormen een grote ergernis onder wandelaars en verminderen je comfort onderweg aanmerkelijk!

Merino wol is bijzonder zacht en heeft de fijne werking, dat het geurtjes absorbeert. De kans op een nare geur rond je sokken is hierdoor veel kleiner dan bij bijvoorbeeld katoenen wandelsokken.

Net als diverse andere modellen uit dit overzicht met de beste wandelsokken van dit moment, hebben ook deze Soga sportieve Merino wandelsokken een optimale pasvorm, waardoor ze mooi aansluiten op de vorm van je voet. Het model is uitgevoerd met verschillende ventilatiekanalen, om je voeten fris en droog te houden.

De QUECHUA MH900 High wandelsokken lijken sterk op het model wandelsokken wat al genoemd werd in dit overzicht. Een belangrijk verschil tussen beide modellen is het feit, dat deze wandelsokken wel van Merino wol gemaakt zijn. Dit betekent dat je deze wandelsokken kunt gebruiken voor langere afstanden en bijvoorbeeld een oneffen ondergrond. De wol heeft een ademende werking en reguleert daarnaast de temperatuur van je voeten. Je kunt ze het hele jaar gebruiken!

Qua prijs is deze QUECHUA MH900 High duurder dan het andere model van QUECHUA. Een combinatie van allebei kan een optie zijn! Gebruik de goedkopere sokken van katoen voor een korte wandeling en zet deze duurdere wandelsokken in bij een langer stuk over een oneffen ondergrond! Zo profiteer je van een optimaal comfort onderweg.

De toevoeging van Cordura en polyamide aan deze wandelsokken maakt dat ze zeer slijtvast zijn. Zo ben je ervan verzekerd, dat je een lange tijd vooruit kunt met deze QUECHUA wandelsokken.

De Rohner Fibre Light Super wandelsokken hebben niet alleen een stijlvol ontwerp, maar dragen voornamelijk bij aan het comfort tijdens het wandelen. Deze wandelsokken zijn gemaakt met een combinatie van wol en kunstvezel. Dit leidt ertoe dat je voeten droog blijven tijdens het wandelen en wrijving daarmee voorkomen kan worden.

Opvallend aan deze sokken is de geribde zoom en het ontbreken van een naad bij de tenen. Veel katoenen sokken hebben een dergelijke naad, wat tijdens het lopen voor irritaties aan de tenen zou kunnen zorgen. De sokken zijn licht van gewicht en hebben een ademende werking.

Het boord aan de bovenzijde van de sok sluit goed aan op de vorm van je benen en zal hierdoor geen vuil toelaten of afzakken. Je kunt de wandelsokken het hele jaar door dragen.

Wandelsokken kopen: waarop moet ik letten?

Na het bekijken van dit overzicht met de beste wandelsokken van dit moment, kun je nog best een aantal vragen hebben. Zijn wandelsokken bijvoorbeeld per definitie door zowel mannen als vrouwen te gebruiken? Hoe weet ik of een wandelsok de juiste pasvorm heeft? Enzovoorts. Bekijk ook onze pagina: wandelsokken kiezen eens, waar je een groot aantal tips vindt voor het kopen van wandelsokken.

FAQ – De beste wandelsokken

Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers over de beste wandelsokken van 2021. Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden. Heb je zelf nog een vraag over wandelsokken kopen? Laat het ons weten!

Uit welke materialen bestaan wandelsokken?

De beste wandelsokken worden over het algemeen vervaardigd uit Merino wol en polyamide. Een combinatie van deze materialen maakt dat de wandelsokken goed aansluit op de vorm van je voeten en daarbij bijdragen aan een optimale afvoer van vocht onderweg. Dit gaat irritaties en wrijving tegen.

Wat zijn de beste wandelsokken?

Wat voor jou de beste wandelsokken zijn hangt van verschillende factoren af. Aangeraden wordt om te kiezen voor wandelsokken van Merino wol. Kies daarbij voor wandelsokken die een verdikking onder de hiel hebben. Pezen, met name de achillespees, zullen hierdoor minder zwaar belast worden onderweg. Dit vergroot je comfort tijdens het wandelen.

Dikke of dunne wandelsokken?

Soms wordt gedacht dat je per definitie dikke wandelsokken nodig hebt in de winter, of juist hele dunne in de zomer. Dit is niet correct! De meeste wandelsokken die van Merino wol gemaakt zijn, kun je het hele jaar door gebruiken. Een van de eigenschappen van dit materiaal is het feit, dat het de temperatuur van je voeten reguleert.

Wandelsokken voor mannen of vrouwen?

Let bij de aankoop van de beste wandelsokken goed op het geslacht, waarvoor deze bedoeld zijn. Veel wandelsokken zijn unisex ontworpen. Er zijn echter ook wandelsokken specifiek voor mannen en wandelsokken voor vrouwen. Het kan voorkomen dat een wandelsok voor vrouwen niet goed aansluit op de voet van een man en andersom.

Wandelsokken voor kinderen

Net als voor volwassenen, is het ook voor kinderen sterk aan te raden om professionele wandelsokken te dragen tijdens een lange wandeling. Het voorkomt de vorming van blaren en andere irritaties aan de huid. Let goed op de maat van de sokken. Je wilt plooien in de sok voorkomen, als je kinderen deze dragen.

Waarmee rekening houden bij het kopen van wandelsokken?

Bij de aankoop van de beste wandelsokken is het voornamelijk belangrijk om te letten op het materiaal waarvan deze gemaakt zijn, op de maat van de sokken en op het geslacht waarvoor deze ontworpen zijn. Het is prettig om een verdikking bij de hiel van de sok te hebben. Dit gaat een onnodig zware belasting van onder meer de achillespees tegen tijdens het wandelen.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇