Voorkom blaren onderweg, door te kiezen voor kwalitatief goede wandelsokken. Vaak wordt het belang hiervan onderschat. Een goede schoen is toch veel belangrijker? Niets is minder waar, sokken hebben een grote impact op het comfort wat je onderweg ervaart. Ze dragen bij aan de afvoer van vocht, waardoor de kans op blaren afneemt. Het gebruik van traditionele katoenen sokken wordt niet voor niets sterk afgeraden! Ze houden het vocht vaker vast, dan dat ze dit afvoeren.

In dit artikel zetten we de beste wandelsokken van dit jaar voor je op een rijtje. Welke wandelsokken zijn onmisbaar voor de actieve wandelaar? Ook wordt ingegaan op de belangrijkste factoren die bepalen wat een goede wandelsok is voor je.

Op zoek naar de beste wandelsokken?

Onderstaand overzicht toont de beste wandelsokken van dit moment. De wandelsokken zijn in willekeurige volgorde opgenomen in dit overzicht. Kijk ook eens naar de verschillende tips die je onderaan deze pagina vindt. Ze maken het je makkelijker de beste wandelsokken van dit moment te vinden!

 1. FALKE TK2
 2. Smartwool PhD Outdoor Light Hiking Crew wandelsokken
 3. NOMAD Merino Wool Crew wandelsokken
 4. LOWA All Terrain Classic
 5. Eureka Sportieve Merino wandelsokken
 6. Injinji Trail Midweight Crew Coolmax teensokken
 7. X-Socks Trek Path Ultra Nylon
 8. Rohner Fibre Light Super wandelsokken
 9. QUECHUA Hoge wandelsokken NH100 Grijs
 10. HEMA wandelsokken
 11. QUECHUA MH900 High

FALKE TK2

Falke Tk2 Heren Wandelsok
De FALKE TK2 zijn wandelsokken welke gemaakt zijn van wol. De fijne eigenschap van wol is dat het vocht goed weet te reguleren, wat de kans op blaren tijdens het wandelen verkleint. Daarbij zorgt het ervoor dat de voeten op temperatuur blijven. Er is niets vervelender dan koude voeten! Het op temperatuur houden van je voeten is het gevolg van het feit, dat de sokken zijn opgebouwd uit drie lagen.

Het is een hoge sok, wat onder meer irritaties aan de enkels kan voorkomen. In het bijzonder wanneer je dwars door de natuur trekt en de kans op het treffen van bijvoorbeeld brandnetels onderweg aanzienlijk is. De FALKE TK2 wandelsokken zijn anatomisch gevormd, waardoor deze goed aansluiten op de vorm van je voet. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat naden van de sok voor irritaties aan de huid zorgen.

Je kunt deze FALKE TK2 wandelsokken niet alleen tijdens het wandelen gebruiken. Ook bij verschillende andere outdooractiviteiten komen de sokken van pas.

Smartwool PhD Outdoor Light Hiking Crew wandelsokken

Smartwool Phd Outdoor Light Hiking Crew Wandelsokken
Net als de sokken van FALKE, zijn ook deze Smartwool PhD Outdoor Light Hiking Crew wandelsokken gemaakt van wol. De wol reguleert het vocht wat vrijkomt tijdens het wandelen en zorgt daarbij voor het op temperatuur houden van je voeten onderweg. Opvallend aan deze wandelsokken is het 4 Degree Elite Fit-systeem. Dit zorgt voor een optimale pasvorm, waardoor irritaties voorkomen kunnen worden.

Naast de optimale pasvorm van deze wandelsokken, zijn ze bijzonder duurzaam. Je hebt hier een lange tijd plezier van, zonder dat de kwaliteit van deze sokken aanmerkelijk vermindert. Dankzij een aantal gaas ventilatiezones in deze wandelsokken, beschikken ze over een sterk ademend vermogen. Dit is zeker op warme dagen zeer prettig!

NOMAD Merino Wool Crew wandelsokken

Nomad Merino Wool Crew Wandelsokken
Een relatief goedkoop model wandelsokken van hoge kwaliteit is de NOMAD Merino Wool Crew. Net als bij de eerder beschreven wandelsokken, werkt ook de wol van deze sokken bevorderlijk voor de regulatie van het vocht wat vrijkomt tijdens het wandelen. Evenals dat de wol bijdraagt aan het warm, of juist koel houden van je voeten. Wol wordt bij de productie van deze wandelsokken gecombineerd met een klein beetje polypropyleen. Het maakt dat je voeten het extra warm hebben in de winter.

De naden van deze wandelsokken zijn plat. Dit biedt het voordeel, dat je onderweg geen hinder ondervindt van de naden. Dit zou kunnen leiden tot irritaties aan je voeten.

LOWA All Terrain Classic

Lowa All Terrain Classic
Zoals de naam van deze kwalitatief goede wandelsokken al doet vermoeden, zijn ze zeer breed inzetbaar. Deze LOWA All Terrain Classic wandelsokken gebruik je niet alleen tijdens het wandelen, maar vormen een alledaagse oplossing. Ook op je werk wil je immers geen last hebben van vochtige zweetsokken! De sokken zijn gemaakt van wol.

Opvallend aan dit model wandelsokken is het feit, dat deze een extra grote en zachte hiel heeft. Dit biedt nog meer comfort tijdens het wandelen, met name aan de pezen. De achillespees kan het zwaar te verduren krijgen onderweg. Met deze extra zachte hiel in de wandelsokken wordt die belasting iets verminderd.

Net als andere modellen is ook de LOWA All Terrain Classic voorzien van verschillende ventilatiezones. Op deze manier heb je het niet snel te warm onderweg en kan vocht eenvoudig gereguleerd worden. De optimale pasvorm van deze wandelsokken maakt dat ze fraai aansluiten op de vorm van je voet en plooien voorkomen worden. Plooien zouden net als naden voor irritaties kunnen zorgen.

Eureka Sportieve Merino wandelsokken

Sportieve Merino Wollen Wandelsokken S12
De Eureka sportieve Merino wandelsokken zijn ontwikkeld om je voeten niet alleen droog, maar ook fris te houden tijdens een pittige wandeltocht. De thermo wandelsokken zijn niet alleen geschikt voor de zomer, maar houden je voeten ook in de winter lekker warm. Koude tenen vormen een grote ergernis onder wandelaars en verminderen je comfort onderweg aanmerkelijk!

Merino wol is bijzonder zacht en heeft de fijne werking, dat het geurtjes absorbeert. De kans op een nare geur rond je sokken is hierdoor veel kleiner dan bij bijvoorbeeld katoenen wandelsokken.

Net als diverse andere modellen uit dit overzicht met de beste wandelsokken van dit moment, hebben ook deze Eureka sportieve Merino wandelsokken een optimale pasvorm, waardoor ze mooi aansluiten op de vorm van je voet. Het model is uitgevoerd met verschillende ventilatiekanalen, om je voeten fris en droog te houden.

Injinji Trail Midweight Crew Coolmax teensokken

Injinji Trail Midweight Crew
De Injinji Trail Midweight Crew Coolmax teensokken hebben, zoals je op basis van de naam wellicht al verwachtte, een opvallende vorm. Waar wandelsokken aan de voorzijde normaliter afgerond zijn, bevat deze sok een los uiteinde per teen. Het voordeel hiervan is dat de wrijving tussen de tenen minimaal is. Zeker op een oneffen ondergrond is de kans op wrijving tussen tenen relatief groot. Met deze Injinji Trail Midweight Crew Coolmax teensokken is je comfort onderweg optimaal.

Aan de hielzijde bevat deze sok een extra demping. Op deze manier wordt naast de hiel ook de achillespees minder zwaar belast. Daarbij beschikken deze wandelsokken over een dubbel boord, waardoor de sok beter aansluit op de enkel. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat er vuil in de sok terecht kan komen. Iets wat voor irritaties aan de huid zou zorgen.

De samenstelling van het materiaal wat voor deze wandelsokken gebruikt is, maakt dat je voeten droog en op temperatuur blijven tijdens het wandelen. Je kunt deze sokken het hele jaar door gebruiken.

X-Socks Trek Path Ultra Nylon

X Socks Wandelsokken Trek Path Ultra Nylon
Waar de meeste sokken uit dit overzicht van Merino wol gemaakt zijn, geldt dat niet voor deze X-Sock Trek Path Ultra. Deze wandelsokken worden ontwikkeld met nylon, wat qua werking sterk lijkt op wol. Het materiaal zorgt dat bacteriën geen kans krijgen en nare geurtjes worden tegengegaan.

Bovenal dragen deze wandelsokken van nylon bij aan het comfort wat je onderweg ervaart. De sokken houden je voeten droog en op temperatuur. Daarbij zijn de wandelsokken voorzien van een speciaal Suppronation voetbed. Dit biedt extra ondersteuning aan de voet tijdens het wandelen. Spieren, pezen en gewrichten kunnen op deze manier ontlast worden.

Ook zijn de wandelsokken uitgevoerd met AirFlow Ankle Pads 4.0. Deze toevoeging leidt ertoe dat de sokken wrijving en schokbewegingen tegengaan.

Rohner Fibre Light Super wandelsokken

Rohner Fibre Light Super Wandelsokken
De Rohner Fibre Light Super wandelsokken hebben niet alleen een stijlvol ontwerp, maar dragen voornamelijk bij aan het comfort tijdens het wandelen. Deze wandelsokken zijn gemaakt met een combinatie van wol en kunstvezel. Dit leidt ertoe dat je voeten droog blijven tijdens het wandelen en wrijving daarmee voorkomen kan worden.

Opvallend aan deze sokken is de geribde zoom en het ontbreken van een naad bij de tenen. Veel katoenen sokken hebben een dergelijke naad, wat tijdens het lopen voor irritaties aan de tenen zou kunnen zorgen. De sokken zijn licht van gewicht en hebben een ademende werking.

Het boord aan de bovenzijde van de sok sluit goed aan op de vorm van je benen en zal hierdoor geen vuil toelaten of afzakken. Je kunt de wandelsokken het hele jaar door dragen.

QUECHUA Hoge wandelsokken NH100 Grijs

Hoge Wandelsokken Quechua Nh100 High
Wanneer je op zoek bent naar een relatief goed model wandelsokken, dan zijn deze hoge wandelsokken in het model NH100 van Quechua het overwegen waard. De sokken kosten minder dan tien euro, waarmee ze bijzonder goedkoop zijn in vergelijking met diverse andere modellen uit dit overzicht. Ze worden aangeraden voor korte wandelingen bij een relatief lage temperatuur.

Het nadeel van deze hoge wandelsokken is het feit dat ze voor 70% van katoen gemaakt zijn. Dit betekent dat het vocht minder snel wordt afgevoerd dan bij andere modellen van vol. Wel beschikt het model over een platte naad en een elastische strook, om de wandelsokken goed aan te laten sluiten op de vorm van je voeten.

HEMA wandelsokken

2 Pak Wandelsokken Zwart Hema
HEMA wandelsokken zijn vergelijkbaar met het model van QUECHUA. Ook deze wandelsokken zijn scherp geprijsd en geschikt voor korte tot middellange wandelingen. Prettig aan deze grijze wandelsokken van HEMA is het feit, dat ze zijn uitgevoerd met een schokdempend voetbed. Het maakt dat spieren en pezen minder zwaar belast worden onderweg. De schokdempende werking zit onder meer in het badstof wat gebruikt is voor de hiel, rond de tenen en bij de enkel.

Een nadeel van de HEMA wandelsokken is de samenstelling van het materiaal; 85% katoen. Dit betekent dat het vocht in veel mindere mate gereguleerd wordt. Bij langere wandelingen is de kans op irritaties aan de huid, als gevolg van wrijving, relatief groot.

QUECHUA MH900 High

Wandelsokken Quechua Mh900 High
De QUECHUA MH900 High wandelsokken lijken sterk op het model wandelsokken wat al genoemd werd in dit overzicht. Een belangrijk verschil tussen beide modellen is het feit, dat deze wandelsokken wel van Merino wol gemaakt zijn. Dit betekent dat je deze wandelsokken kunt gebruiken voor langere afstanden en bijvoorbeeld een oneffen ondergrond. De wol heeft een ademende werking en reguleert daarnaast de temperatuur van je voeten. Je kunt ze het hele jaar gebruiken!

Qua prijs is deze QUECHUA MH900 High duurder dan het andere model van QUECHUA. Een combinatie van allebei kan een optie zijn! Gebruik de goedkopere sokken van katoen voor een korte wandeling en zet deze duurdere wandelsokken in bij een langer stuk over een oneffen ondergrond! Zo profiteer je van een optimaal comfort onderweg.

De toevoeging van Cordura en polyamide aan deze wandelsokken maakt dat ze zeer slijtvast zijn. Zo ben je ervan verzekerd, dat je een lange tijd vooruit kunt met deze QUECHUA wandelsokken.

Wandelsokken kopen: waarop moet ik letten?

Na het bekijken van dit overzicht met de beste wandelsokken van dit moment, kun je nog best een aantal vragen hebben. Zijn wandelsokken bijvoorbeeld per definitie door zowel mannen als vrouwen te gebruiken? Hoe weet ik of een wandelsok de juiste pasvorm heeft? Enzovoorts. Bekijk ook onze pagina: wandelsokken kiezen eens, waar je een groot aantal tips vindt voor het kopen van wandelsokken.

FAQ – De beste wandelsokken

Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers over de beste wandelsokken van 2021. Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden. Heb je zelf nog een vraag over wandelsokken kopen? Laat het ons weten!

Uit welke materialen bestaan wandelsokken?

De beste wandelsokken worden over het algemeen vervaardigd uit Merino wol en polyamide. Een combinatie van deze materialen maakt dat de wandelsokken goed aansluit op de vorm van je voeten en daarbij bijdragen aan een optimale afvoer van vocht onderweg. Dit gaat irritaties en wrijving tegen.

Wat zijn de beste wandelsokken?

Wat voor jou de beste wandelsokken zijn hangt van verschillende factoren af. Aangeraden wordt om te kiezen voor wandelsokken van Merino wol. Kies daarbij voor wandelsokken die een verdikking onder de hiel hebben. Pezen, met name de achillespees, zullen hierdoor minder zwaar belast worden onderweg. Dit vergroot je comfort tijdens het wandelen.

Dikke of dunne wandelsokken?

Soms wordt gedacht dat je per definitie dikke wandelsokken nodig hebt in de winter, of juist hele dunne in de zomer. Dit is niet correct! De meeste wandelsokken die van Merino wol gemaakt zijn, kun je het hele jaar door gebruiken. Een van de eigenschappen van dit materiaal is het feit, dat het de temperatuur van je voeten reguleert.

Wandelsokken voor mannen of vrouwen?

Let bij de aankoop van de beste wandelsokken goed op het geslacht, waarvoor deze bedoeld zijn. Veel wandelsokken zijn unisex ontworpen. Er zijn echter ook wandelsokken specifiek voor mannen en wandelsokken voor vrouwen. Het kan voorkomen dat een wandelsok voor vrouwen niet goed aansluit op de voet van een man en andersom.

Wandelsokken voor kinderen

Net als voor volwassenen, is het ook voor kinderen sterk aan te raden om professionele wandelsokken te dragen tijdens een lange wandeling. Het voorkomt de vorming van blaren en andere irritaties aan de huid. Let goed op de maat van de sokken. Je wilt plooien in de sok voorkomen, als je kinderen deze dragen.

Waarmee rekening houden bij het kopen van wandelsokken?

Bij de aankoop van de beste wandelsokken is het voornamelijk belangrijk om te letten op het materiaal waarvan deze gemaakt zijn, op de maat van de sokken en op het geslacht waarvoor deze ontworpen zijn. Het is prettig om een verdikking bij de hiel van de sok te hebben. Dit gaat een onnodig zware belasting van onder meer de achillespees tegen tijdens het wandelen.

© header image IgorChus/depositphotos.com

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇