De lenteperiode breekt weer aan dat betekent langere dagen, hogere temperaturen en meer tijd voor het zonnetje. Oftewel, we kunnen weer meer naar buiten toe nadat we een periode met kou, regen en slecht weer hebben moeten doorstaan. We snakken allemaal weer naar de opkomende bloemetjes, de geur van de lentebloesem en een drankje op het terras. Daarnaast is de lente de ultieme periode om er even tussenuit te gaan met het gezin. Traditioneel gezien kiezen veel gezinnen ervoor om in de maanden maart, april of mei een weekendje in eigen land blijven. Zit jij er ook aan te denken om een paar dagen op vakantie te gaan? Wij hebben voor jou 3 unieke bestemmingen voor een weekendje weg.

Wandelen in Zuid-Limburg

Wie wel is in Zuid-Limburg is geweest kan haast niet ontkennen hoe prachtig en adembenemend deze regio is. Niet alleen vanwege de Limburgse vlaaien of het bourgondische leven komen mensen graag naar het zuiden van Nederland, ook vanwege de grote verschillen in landschappen en de natuurlijke schoonheid trekken mensen graag naar Zuid-Limburg. De échte wandelaar of fietser kan zijn geluk niet op wanneer die zich eenmaal tussen al het groen begeeft. Kilometers lange wandelroutes, fietspaden en andere hoogtepunten kom je tegen in de Limburgse buitenlucht. En dan hebben we het nog eens over hoe fraai steden als Valkenburg of Maastricht zijn. Deze toeristische trekpleisters hebben niet alleen een heel bruisend centrum met gezellige terrasje en drukke winkelstraten, ook ondergronds zijn er talloze mogelijkheden. Duik in één van de vele grotten en ontdek een andere kant van Zuid-Limburg. Kortom, een veelzijdige regio voor een ideaal weekendje weg.

Natuurvakantie op de Waddeneilanden

Als je er echt even tussenuit wil zijn, dan zijn de Waddeneilanden de perfecte locatie. Zeker als je voor rust en ontspanning een weekend weg wil gaan, lenen deze eilanden zich uitstekend voor een leuke wandel- of fietsvakantie. Bovendien kan je ook nog eens heerlijk uitwaaien een de kilometers lange kustlijnen. Van alle Waddeneilanden pronkt Texel bovenaan veel vakantielijstjes. Het eiland heeft een prachtige natuur en een heel divers landschap. Tevens vind je er ook pittoreske dorpjes zoals de Koog of Den Burg die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vanaf Den Helder is het maar een kwartiertje varen naar Texel, dus voor je het weet ben je aan de overkant.

Ontspannen op de Veluwe

Word jij ook zo ontspannen van een groene omgeving? Dan zit je zeker goed tijdens een weekendje op de Veluwe. Zeker het Nationaal Park is een bezoekje waard. Hier kan je naast wandelen en fietsen ook wilde dieren spotten. Maar ook het Kröller-Müller Museum is een unieke uitje voor het hele gezin. Laat de mooie, bosrijke omgeving op je inwerken en kom volledig tot rust tijdens jouw weekendje weg. Toch behoefte aan een wat meer drukte? Dan loont een bezoekje aan één van de steden in de buurt, Arnhem of Apeldoorn, zeker de moeite.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇