Comfortabel op je racefiets of mountainbike? Of je prestaties op de fiets verbeteren? Maak dan kennis met bikefitting. Bikefit geeft je advies over de meest optimale en professionele afstelling van je fiets waardoor je optimaal op het zadel zit. Het allerbeste advies krijg je met een persoonlijke dynamische fietspositiemeting door een goede expert. Echter zijn deze metingen erg duur en daarvoor heeft Best Bike Advice een online betaalbaar alternatief ontwikkeld.

Waarom bikefit?

De reden om bikefit advies te vragen is simpel: je zit met nog meer plezier en comfort op de fiets. Met het advies van bikefit zit je in de meest optimale houding op het zadel. De juiste fietshouding zorgt voor extra comfort, betere stuurvaardigheid en een groter uithoudingsvermogen. Bovendien heeft het een belangrijk aandeel in blessurepreventie.

Hoe werkt online bikefit?

De Bike fit online van Best Bike Advice gaat in vijf stappen en kijkt gedetailleerd naar het fietstype, jouw zithouding, jouw lichaamsmaten en de maten van de belangrijkste fietsonderdelen. Daaruit komt een bikefit advies in twee delen. Deel één is een persoonlijk rapport en deel twee geeft informatie over verdere optimalisatie, richtlijnen voor het afstellen van onderdelen en staat het stil bij de relatie tussen fysieke klachten en de afstelling van de fiets.

De juiste fietshouding

Bikefit bestaat natuurlijk niet voor niets. Voor ieder persoon is de ideale fietshouding en afstelling weer anders. De optimale fietspositie wordt bepaald door een aantal factoren: (been) lengte, lichaamsverhoudingen, fysieke fitheid en lenigheid, fietsdoelen, fietstype en fietsomgeving. Zodra je optimale fietshouding is bepaald, kan het tot in perfectie afstellen van je racefiets of mountainbike beginnen.

Body Met Mtb

Afstelling fiets

De juiste afstelling van je fiets gaat over de positie van het zadel en stuur, de framemaat en de juiste montage van de schoenplaatjes. Het is bij afstellen belangrijk om van je voeten naar je handen te werken. Iedere afstelling heeft namelijk weer invloed op de volgende afstelling. Het bikefit advies geeft je hier een uitgebreide uitleg over. De geadviseerde, persoonlijke fietsafstelling staat bovendien tot in de centimeter nauwkeurig beschreven.

Comfortabel op de fiets

In centimeters staat in het bikefit advies vermeld wat de waardes moeten zijn van je zadelhoogte, zadel setback, zitlengte en drop. Het zijn dé ingrediënten om voorgoed af te rekenen met een verkeerde fietshouding. Met het persoonlijke bikefit advies zit je voortaan comfortabel op de fiets en kun je het harde trappen ook langer volhouden.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇