Maak jij al gebruik van een BUFF als onderdeel van je outfit bij outdoor activiteiten? Je komt ze steeds vaker tegen bij wandelingen en fietstochten in de natuur. Niet voor niets, want de BUFF heeft liefhebbers van outdoor activiteiten veel te bieden. Zelf schafte ik er ook eentje aan, in dit artikel vertel ik je meer over mijn eerste ervaringen en de voordelen die deze outdoor accessoire je biedt onderweg. 

Een BUFF, wat is dat nou? 

Een BUFF wordt ook wel een nekwarmer genoemd, wat direct verklapt hoe je deze accessoire gebruikt. Overigens betekent dit niet dat de BUFF alleen op koude herfst- en winterdagen van pas komt. Er worden verschillende modellen aangeboden onder deze merknaam, waarbij sommige varianten juist specifiek bedoeld zijn voor de warme zomerdagen. Ze beschermen je in deze periode bijvoorbeeld tegen insecten. 

Leuk feitje over de producten van BUFF: het merendeel van de producten wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Zo is de BUFF niet alleen een comfortabele accessoire, maar ook een hele duurzame! 

Buff

BUFF voor warm weer 

Wanneer je verschillende modellen BUFF nekwarmers naast elkaar zet zal opvallen dat deze onder meer verschillen in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een BUFF voor warm weer is gemaakt van polyester, vaak gecombineerd met elastaan. Het materiaal heeft een ademende werking en een verkoelend effect. Vrijgekomen zweet wordt opgevangen en zal vervolgens verdampen. 

Een voorbeeld van een geschikte BUFF voor warm weer is de BUFF Coolnet UV+ TZOM Stone Blue met zonbescherming. Het model is voor 95% gemaakt van gerecyclede plastic flessen en eenvoudig uit te rekken, zonder dat dit de pasvorm blijvend aantast. Dit voorkomt dat de BUFF te strak om de nek zit. Prettig aan deze BUFF voor warm weer is het feit dat deze geheel naadloos is. Op deze manier worden irritaties aan de huid voorkomen. Het UV+ van de BUFF voor warm weer maakt dat de huid goed beschermd wordt tegen het felle zonlicht; de kans dat je verbrandt is hierdoor kleiner. 

Om de BUFF fris en schoon te houden kun je deze na gebruik wassen in de wasmachine. Lees altijd eerst de wasinstructies op het label in de BUFF. Ook is de BUFF behandeld met polygiëne, wat bijdraagt aan het behoud van een frisse geur van de BUFF. 

BUFF voor koud weer

Wie een BUFF koopt om zichzelf warm te kunnen houden in de herfst- en wintermaanden, doet er verstandig aan te kiezen voor een model van merinowol. Een voorbeeld van een geschikte BUFF is de BUFF Heavyweight Merino Wool. Het model is volledig van merinowol gemaakt en houdt je ook tijdens een wintersportvakantie warm. 

Deze modellen worden aangeboden als heavyweight en als midweight. Wanneer je de BUFF voornamelijk in de herfst draagt en bescherming wenst tegen de koude wint, dan is het verstandiger om te kiezen voor een midweight model. Deze is iets minder warm, maar is ook in de zomer te gebruiken; de BUFF houdt je lichaam op dat moment koeler. Let wel, specifiek voor de zomer is een model van polyester geschikter. Zie de midweight BUFF van merinowol als een goede middenweg. 

Een nadeel aan de BUFF voor koud weer is dat deze niet in de wasmachine gewassen kan worden. Wel heeft merinowol de eigenschap dat dit bacteriën doodt, waardoor de BUFF niet snel zal stinken. 

BUFF tegen insecten 

Met name in de zomermaanden kun je tijdens outdoor activiteiten geconfronteerd worden met hinder door insecten. Denk bijvoorbeeld aan zwermen muggen in gebieden rond meren en bij smalle beekjes. Met een BUFF tegen insecten voorkom je dat je hier al te veel last van hebt onderweg. Tevens dient een BUFF tegen insecten voor het koelen van de huid, door het zweet op te vangen en dit direct te laten verdampen. 

Het maakt dat een BUFF tegen insecten ook te gebruiken is bij warm weer. Een voorbeeld van een geschikte BUFF tegen insecten is de BUFF Coolnet UV+ Insect Shield Solid Stone Blue nekwarmer. Dit model is voor 95% gemaakt van gerecyclede plastic flessen en is eenvoudig uit te rekken. Het feit dat de stof naadloos is maakt dat je geen last krijgt van irritaties. Dit zou wel het geval zijn, wanneer de naden van een nekwarmer voortdurend over de huid schuren. 

De behandeling met de geurloze Insect Shield maakt dat muggen en vliegen bij je vandaan blijven. Hetzelfde geldt voor onder meer teken en vlooien. Het blijft verstandig je lichaam na een wandeling of fietstocht te controleren op tekenbeten. Houd er rekening mee, dat het Insect Shield iets afneemt als de BUFF gewassen wordt. Men stelt dat het Insect Shield zo’n 70 wasbeurten mee zal gaan. De behandeling van de BUFF met polygiëne maakt dat deze z’n frisse geur behoudt. 

Manieren waarop je de BUFF kunt dragen

Eerder vergeleek ik de BUFF al met een nekwarmer, wat direct verklapt hoe de meeste mensen deze accessoire gebruiken. Vaak wordt de BUFF als een col boven een trui of shirt gedragen, of bijvoorbeeld als sjaal. Er zijn echter tal van andere manieren waarop je de BUFF kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen de natuur, insecten of de temperaturen buiten. Maak van de BUFF bijvoorbeeld een muts, draag deze als masker tegen het stof, of zet de BUFF in als haarband bij een stevige wind. Het is zelfs mogelijk om van de BUFF een polsbandje te maken. Handig om het zweet af en toe van je voorhoofd af te kunnen vegen! 

Tip: bekijk de video van BUFF hieronder, waarin het merk je laat zien op welke manieren je het product kunt gebruiken tijdens outdoor activiteiten. 

Welke maat BUFF moet ik kopen? 

Op de website van BUFF vind je een handige maattabel, die je vertelt welke maat BUFF goed past bij de omtrek van jouw hoofd. Kijk hierbij zowel naar de breedte van het product, als naar de hoogte hiervan. Er worden BUFF nekwarmers aangeboden voor kinderen en volwassenen.

Meest gestelde vragen over de BUFF

Op de website van BUFF vind je een handige maattabel, die je vertelt welke maat BUFF goed past bij de omtrek van jouw hoofd. Kijk hierbij zowel naar de breedte van het product, als naar de hoogte hiervan. Er worden BUFF nekwarmers aangeboden voor kinderen en volwassenen.

Wat is een BUFF?

Een BUFF is feitelijk een soort nekwarmer, die onder deze merknaam verkocht wordt. De BUFF wordt in verschillende modellen aangeboden en kan zowel in de zomer, als in het najaar en de winter van pas komen.

Hoe kan je een BUFF dragen?

Leuk aan de BUFF is het feit, dat je deze op tal van verschillende manieren kunt gebruiken. De meest mensen dragen de BUFF als een sjaal of bijvoorbeeld col boven hun shirt of trui. Je kunt van de BUFF ook een muts of een masker maken, afhankelijk van de omstandigheden waarin je deze gebruikt.

Welke BUFF voor wintersport?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte BUFF voor wintersport, dan is de BUFF Heavyweight Merino Wool aan te raden. De merinowol houdt je lichaam op temperatuur en voorkomt dat je veel hinder ondervindt van de ijzige wind op de pistes.

Waar koop ik een BUFF?

Er zijn verschillende websites waar de BUFF nekwarmer verkocht wordt. Je hebt hierbij keuze uit een BUFF voor kinderen en volwassenen. Let hier goed op, om te voorkomen dat de BUFF te klein of juist veel te groot is.