Cache Route van maand: Harry Potter Adventure

Start GCcode: GC8CTD1
Totale lengte: 6 kilometer
Moeilijkheid: 4 out of 5
Terrein: 2 out of 5
Cache size: Normaal
Aantal caches: 1 Multicache met 8 Waypoint
Coördinaat: N 51° 59.803′ E 005° 08.948′
Aantal Favorites: 279
Speciale tools: Nee
OutdoorOnly Score: 8.9

cache topper september 2021

Over dit rondje in en rond het waals bos

Op International Geocaching Day 2021 hebben we deze multi cache gelopen. Deze was zo mooi dat deze van ons cache route van de maand september is geworden! Hieronder nemen we je mee tijdens onze route.

Start in het waals bos

Bij de parkeerplaats aangekomen hebben we onze cachemobiel geparkeerd onder de bomen. De GPS opgestart en rugzakken om gevuld met voldoende eten om de dag door te komen. Het eerste waypoint was makkelijk gevonden waar we de instructies voor rest van onze reis kregen. Bij WP2 hadden we een fantastisch uitzicht maar hebben we even moeten schakelen met een hulplijn om zo WP3 te kunnen bemachtigen.

We lopen lekker langs de boomgaarden af en zien veel peren hangen! Bij WP3 was het puzzelen zo gelukt zodat we snel verder konden. Nummer 4 was een grotere uitdaging maar ook hebben we uiteindelijk kunnen oplossen om zo naar WP5 te kunnen lopen. Hier hebben we onderweg nog een slang gezien! Helaas was deze te snel voor een foto, volgende keer beter.

WP5 gaf ons 2 resultaten (vonden we zelf) en hebben ze allebei genoteerd om door te lopen naar WP6.

 Hieronder de route zoals bij deze gelopen hebben:

Verzonken bos

Bij WP6 kwamen we bij het verzonken Bos aan! Dit is wel heel uniek. Hier heeft in het verleden een bos gestaan. Doordat er veel overlast was van het water van de regenbuien is er besloten om het bos opnieuw in te richten als wateropslag. Doordat er water blijft staan is het bos letterlijk verdronken. Hierdoor zijn bijna alle bomen afgestorven en zijn alleen de stompjes nog te zien. Hier zagen we dan ook de grote zilverreiger en de bastaardkikker.

Eindcache

Vanuit hier zijn we doorgelopen naar WP7 en uiteindelijk het laatste waypoint ook kunnen oplossen waardoor we op weg konden naar de eindcache! We gaan niet alles verraden, maar wat ik wel kan zeggen is dat deze cacheroute zeker de moeite waard is. Niet alleen de geweldige omgeving maar ook de waypoints zijn met zorg opgezet.

Uiteindelijk hebben we 8.91 kilometer gelopen in 06:10 uur. We hebben genoten en alle tijd genomen om overal van te genieten.

Harry Potter Adventure

Wij hebben vandaag in ieder geval weer enorm genoten van onze hobby en deze route.
Graag horen we of jullie deze route ook al gelopen hebben en wat jullie er van vonden. Of misschien gaan jullie deze nog wel lopen. Hoe dan ook een reactie is natuurlijk altijd wel leuk. Bekijk ook hier onze andere cache route: Van schietbaan tot achtbaan.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "Cache Route van maand: Harry Potter Adventure"

 1. Nicole Nicole schreef:

  Wat leuk dat jullie zo genoten hebben en wat een eer om uitgeroepen te worden tot cache route van de maand!
  Bedankt voor de complimenten!
  Afz: de CO 🙂

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Graag gedaan en meer dan verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *