De Verenigde Staten is het op drie na grootste land ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel nationale parken te vinden zijn. Met negen nationale parken is Californië de Amerikaanse staat met de meeste nationale parken, gevolgd door Alaska met acht nationale parken, Utah met vijf en Colorado per vier nationale parken. In dit artikel lees je meer over de mooiste nationale parken van Californië. 

Nationale parken in Californië

Van de negen nationale parken die in Californië liggen, zijn er een aantal erg beroemd. Ten eerste Yosemite National Park, gelegen in het oostelijke deel van Californië, in de Sierra Nevada. In 1984 werd het park door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het nationaal park staat vooral bekend om de Yosemite Valley. Deze vallei, uitgesleten door een nu verdwenen gletsjer en omgeven door hoge granieten bergen zoals Half Dome en El Capitan, is rijk aan natuurschoon.

Half Dome en El Capitan behoren tot de belangrijkste attracties van het park, maar er zijn ook verschillende watervallen, zoals de Yosemite Falls, de hoogste waterval van Noord-Amerika. Een ander beroemd nationaal park is het Joshua Tree National Park, gelegen in het zuidoosten van Californië. Dit park heeft zijn naam te danken aan de Yucca brevifolia, ofwel “Joshua tree”. Dit park is vooral populair bij wandelliefhebbers.

Een ander nationaal park waar veel mensen wel eens van gehoord hebben is Death Valley National Park. Het is de heetste plek op het westelijk halfrond en de droogste plek van Noord-Amerika. De klimatologische omstandigheden in het park maken het voor veel dieren en planten moeilijk om te overleven. De dieren en planten die in Death Valley leven hebben zich aangepast aan het klimaat van het gebied. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in het park, waaronder Dante’s View en Badwater, het laagste punt van Noord-Amerika (85,5 meter onder de zeespiegel). 

Gigantische bomen

In het zuiden van de Sierra Nevada ligt ook het Sequoia National Park. Het zal geen verrassing zijn dat de voornaamste attractie van dit park de mammoetbomen zijn waaraan het park zijn naam te danken heeft. In dit nationaal park bevindt zich het Giant Forest, waar vijf van de tien grootste bomen ter wereld staan. In het park is bovendien de grootste boom ter wereld te vinden: de General Sherman.

Ten noorden van Sequoia National Park ligt Kings Canyon National Park, waar ook een van de grootste mammoetbomen ter wereld staat. Naast natuurschoon heeft dit park ook veel mogelijkheden voor wandelaars, hikers en voor wie van kajakken houdt. Een ander nationaal park dat zijn naam te danken heeft aan een boom is het Redwood National Park. De belangrijkste attractie van dit park zijn de indrukwekkende kustmammoetbomen. De boom wordt in het Engels “Coast Redwood” genoemd, vanwege de roodachtige kleur van het hout van deze bomen. In 1980 werd dit park door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. 

Andere nationale parken in Californië

In het noordoosten van Californië ligt het Lassen Volcanic National Park, gedomineerd door Lassen Peak, een 3181 meter hoge kegelvulkaan. Het park heeft een prachtig landschap met naaldbossen, warmwaterbronnenn en alpenmeren. Ook het Pinnacles National Park is zeker een bezoek waard.

Dit nationaal park is bijzonder populair bij klimliefhebbers vanwege de spectaculaire rotsformaties. Er zijn ook grotten in het park die bezocht kunnen worden, waaronder Bear Gulch Cave. Ook in het Channel Islands National Park zijn verschillende grotten te vinden; dit park staat bekend om zijn vele prachtige zeegrotten. Het park omvat vijf van de acht Channel Islands die voor de kust van Californië liggen.

Een bezoek brengen aan de nationale parken? Vergeet het ESTA niet

Wie een of meer van de nationale parken in Californië of in de rest van de Verenigde Staten wil bezoeken, moet voor vertrek een visum of een ESTA aanvragen. Nederlandse en Belgische reizigers die naar de Verenigde Staten van Amerika reizen voor een vakantie hebben in de meeste gevallen geen visum nodig, maar kunnen naar de VS reizen met een ESTA.

Het ESTA is makkelijker, sneller en goedkoper om aan te vragen dan een visum, aangezien het ESTA voor een reis naar de USA gemakkelijk online kan worden aangevraagd. Het ESTA is een digitale reistoestemming met een geldigheidsduur van twee jaar. Met het ESTA kan men een onbeperkt aantal reizen naar de Verenigde Staten maken gedurende deze periode, maar elk verblijf mag maximaal 90 dagen duren.

Dit is meer dan genoeg om verschillende nationale parken te bezoeken en ook andere bezienswaardigheden in de Verenigde Staten te bewonderen.