Camelbak Crux review

Camelbak heeft een speciaal drinksysteem, de v. Deze heb ik getest bij het wandelen, waarbij ik meestal zo’n 40 km per dag afleg, door steden en natuurgebieden. Lees hieronder mijn Camelbak Crux review en weet binnen een paar minuten of deze ook voor jou geschikt is.

Productbeschrijving

De Camelbak Crux 2L is een drinksysteem met een inhoud van twee liter dat gebruikt kan worden in een rugzak. 

Het mondstuk is ovaal van vorm met een opening overdwars, waardoor deze 20% meer water geeft per slok. Het mondstuk sluit vanzelf na elke slok; een on/off-schuif op het mondstuk voorkomt lekkage. 

De zak heeft een ergonomisch handvat en een grote draaidop om makkelijk te vullen. 

Het Quick Link Systeem zorgt ervoor dat de slang eenvoudig los te koppelen is en heeft een automatische sluiting om lekkage tegen te gaan. 

In het midden van de waterzak zit een stabilisatieschot om te voorkomen dat het water klotst tijdens het lopen. 

Door de Hydroguard Technology wordt de groei van bacteriën in het reservoir en de slang geremd. 

De Camelbak Crux is vrij van BPA, BPF en BPS. 

 • Capaciteit: 2 liter
 • Materiaal: Polyurethaan
 • Afmetingen: 37 x 21 x 2 cm (leeg), vol tot 6 cm diep
 • Gewicht: 203 gram
 • Geeft 20% meer water per slok
 • On/off-ventiel op het mondstuk
 • Ergonomisch handvat
 • Grote draaidop om eenvoudig te vullen
 • Quick Link Systeem om de slang eenvoudig los te koppelen
 • Stabilisatieschot
 • Hydroguard antimicrobiële technologie remt de groei van bacteriën in reservoir en slang
 • Lekvrij
 • Vrij van BPA, BPF en BPS
 • Camelbak geeft garantie op productie- en materiaalfouten gedurende de levensduur van het product. 

Mijn ervaring met de Camelbak Crux

Het mondstuk drinkt comfortabel en geeft bij iedere slok inderdaad, zoals Camelbak ook belooft, meer water dan reguliere systemen. Dit drinkt prettig en is een groot pluspunt ten opzichte van andere waterzakken.

Het sluit automatisch na elke slok en lekt niet. Het on/off-ventiel is met één hand te gebruiken, maar ook als het in de on-stand staat, lekt er geen water uit, dus staat het bij mij altijd open.

Notice

Het schoonmaken van de waterzak heeft Charlotte perfect uitgelegd. Lees hier alles over op: Hoe maak je een waterzak schoon?

ergonomische handvat

Door het ergonomische handvat en de grote draaidop is de zak makkelijk te vullen, zowel thuis als onderweg. Je haalt de waterzak uit je tas, houdt hem met de ene hand vast aan het handvat en draait met gemak met je andere hand de dop los, vult hem onder een watertappunt en draait de dop net zo makkelijk weer vast.

slang

Bij het loskoppelen van de slang zorgt het Quick Link Systeem er voor dat er geen water uit de waterzak lekt. Ik had echter de eerste keer geen rekening gehouden met het water dat nog in de slang zat; dat liep wel mijn rugzak in, dus heb ik in het vervolg toch maar de slang aan de waterzak laten zitten bij het vullen.

Gezien de vele watertappunten bij ons in de omgeving, is de inhoud van 2 liter voldoende. De waterzak past goed in mijn rugzak.

Met het klotsen van water in een waterzak heb ik nooit moeite tijdens het wandelen, dus voor mij persoonlijk heeft het stabilisatieschot geen meerwaarde. Misschien dat dit bij andere outdoor activiteiten wel het geval is. Wel maakt dat schot het lastig om de zak van binnen goed schoon en droog te maken, zelfs als je, zoals ik, smalle handen hebt. 

Wanneer ik water drink om goed voor mijn lichaam te zorgen, wil ik daarbij natuurlijk geen ongezonde stoffen binnen krijgen. Ik vind het een fijn idee dat de Camelbak Crux vrij is van de chemicaliën BPA, BPF en BPS. 

Conclusie

De Camelbak Crux Reservoir 2L is een fijne waterzak voor tijdens het wandelen. De grote drinkopening en het gemak waarmee je de zak kan vullen maken hem niet alleen ideaal voor een lange-afstandsroute, maar ook voor andere outdoor activiteiten. Bij de Vierdaagse van Nijmegen zal ik hem ook zeker meenemen.

07 juni 2024

2 jaar in gebruik

Toen het in het voorjaar beter weer werd en we weer lange wandelingen gingen maken, bleek mijn Camelbak Crux te lekken; net onder de dop liep het water er langzaam uit.

Wel jammer na nog geen jaar en volgens de leverancier ook zeker niet de bedoeling, dus werd er meteen een nieuwe opgestuurd. Goede service dus bij Camelbak!

21 juni 2023

1 jaar in gebruik

– Nog steeds heel tevreden mee
– Het water blijft redelijk op temperatuur
– Onderweg zijn genoeg punten waar ik bij kan vullen wat dus ook heel makkelijk gaat.

28 juni 2022

Aanschaf Camelbak Crux Reservoir 2L

– eerste indruk is goed en degelijk
– nu testen en meenemen tijdens mijn lange wandelingen
– vooral benieuwd of het water koud genoeg blijft

Karin Heijmans

Ik ben 45 jaar en moeder van 2 kinderen. Mijn hobby's zijn wandelen, geocachen en fotograferen, waarbij ik het liefst in de bossen te vinden ben.

Een reactie op "Camelbak Crux review"

 1. Martin Martin schreef:

  Ik heb een eerdere versie met 2,5 ltr. Enig nadeel is de grote dop. Die moet je heel precies op de sluiting zetten. Doe je dit niet. Lekkage. Verder prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *