Steeds vaker kiezen huishoudens voor een camper huren, in plaats van een camper kopen. Voor een vast bedrag neem je de camper mee naar jouw favoriete vakantiebestemmingen binnen en buiten Nederland, zonder jaarlijks geld kwijt te zijn aan de stalling en het onderhoud hiervan.

Nadeel van een camper huren: je trouwe viervoeter mag niet altijd mee. Je wilt je viervoeter niet naar een pension hoeven te brengen. Immers, ook een hond vindt het vaak ontzettend leuk om een nieuwe omgeving te verkennen. Neem het dier mee tijdens een wandeling, laat je hond aan het eind van de dag zwemmen in een meertje in de regio, enzovoorts. 

Niet getreurd, er zijn mogelijkheden om je dier mee te nemen. In dit artikel help ik je op weg bij een camper huren met een hond. Hoe vind je een verhuurder die dit toestaat? 

Tips voor een camper huren met hond 

Een camper huren voor jouw vakantie doe je eenvoudig via een platform als Goboony. Op deze website vind je daarbij een handig overzicht met campers waarin je een hond mee mag nemen. Zo kun je op vakantie met het hele gezin! Overigens is niet alleen een camper huren met hond mogelijk wanneer je voor een camper uit dit overzicht kiest; je mag ook een ander huisdier mee. Naast Goboony zijn er verschillende andere platforms die een camper huren met hond mogelijk maken.  

Camper Huren Met Een Hond

Voordelen van een camper huren met hond 

Niets is fijner dan een vakantie met het hele gezin, waarvan je trouwe viervoeter onderdeel uitmaakt. Een camper huren waarin het meenemen van je hond is toegestaan maakt dit mogelijk. Daarbij hoef je jezelf geen zorgen te maken over het vinden van een oppasadres of pension voor het dier tijdens de vakantieperiode. Veel mensen vinden het niet prettig hun hond ergens achter te moeten laten, als ze zelf langere tijd elders binnen of buiten Nederland verblijven. Niet onbelangrijk: door je hond mee te nemen in de gehuurde camper bespaar je geld. Je hond onderbrengen bij een pension is niet goedkoop. 

Ook prettig: veel campers waarin het meenemen van een hond is toegestaan, zijn specifiek ingericht voor een vakantie met je trouwe viervoeter. 

Zo vervoer je een hond in de camper 

De meeste Europese landen stellen eisen aan het vervoer van een hond in een camper. Zo heb je vaak een autogordel of bijvoorbeeld veiligheidsnet nodig voor het dier. Ook een hondenrek of bench kan verplicht zijn. Zorg dat je dit voor vertrek uitzoekt voor jouw vakantiebestemming. Het voordeel van het gebruik van een autogordel voor honden is dat het dier veilig op zijn plek blijft liggen onderweg. In sommige gevallen zal de autogordel of bench standaard onderdeel uitmaken van de inboedel van de gehuurde camper voor een vakantie met de hond. 

Welke camper is geschikt voor honden? 

In de basis kan iedere camper gebruikt worden voor een vakantie met een hond. Houd echter rekening met de veiligheid van het dier, het comfort wat een camper biedt aan je viervoeter en de geschiktheid hiervan. Dat laatste hangt niet alleen af van de camper, maar bijvoorbeeld ook van het formaat hond wat je hebt. Sommige campers zullen niet geschikt zijn voor een grote hond, maar wel voor een kleiner dier. 

Er zijn specifieke campers voor honden. Neem bijvoorbeeld een Dethleff Scheer camper mee op vakantie. Zo’n camper is optimaal ingericht voor een vakantie met je viervoeter. 

Van deze campereigenaren mag je hond mee!

Hond Mee In Camper

Bekijk hier meer diervriendelijke campers