Camperplaats vinden

Met de camper op vakantie is populair! Zeker wanneer je rond wilt trekken, biedt de camper verschillende voordelen ten opzichte van een tent of bijvoorbeeld caravan. De camper staat direct en is binnen een paar minuten gereed om weer te kunnen vertrekken naar een volgende camperplaats.

Over die camperplaatsen gesproken, hoe kun je nu een goede camperplaats vinden? Het aantal camperplaatsen door Europa is erg groot, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om een geschikte plek te vinden voor je eerstvolgende overnachting. Soms zie je door de bomen de camperplaats niet meer. In dit artikel zet ik verschillende apps voor je op een rijtje, waarmee een camperplaats vinden makkelijker wordt. Welke van deze apps heb jij al op je telefoon staan? 

Een camperplaats vinden via een app

Tegenwoordig gebruik je verschillende apps om snel een geschikte camperplaats te kunnen vinden onderweg. Hieronder zet ik de populairste apps met een overzicht van camperplaatsen voor je op een rijtje. 

Top 5 apps op camperplaatsen te vinden

Hieronder geven we van iedere app een korte review zodat jij precies weet welke voor jou het beste geschikt is om een camperplaats te vinden. Missen we nog een app die we zeker moeten vermelden?

Campy app 

campy.app

De app die ik iedereen aan zou raden is de Campy app. Je kunt deze app zowel op apparaten met Android, als met iOS downloaden vanuit de app store. De app is gratis! In deze app vind je een groot aantal camperplaatsen verspreid door Europa. De meeste mensen met een camper zoeken hun volgende camperplaats pas tijdens hun route naar de volgende bestemming op. Je kunt er echter ook voor kiezen om thuis alvast een aantal leuke camperplaatsen op te zoeken. Campy biedt hier een website voor, naast de app Overigens biedt de Campy app je niet alleen een overzicht van de camperplaatsen, maar ook van campings. 

Uniek aan de Campy app is het feit, dat de content binnen deze app door gebruikers wordt toegevoegd. Het helpt je te bepalen of een camping of camperplek echt is wat je zoekt; reviews worden toegevoegd door echte mensen, in plaats van door de campings zelf. Gebruikers helpen de app up-to-date te houden, waardoor informatie vaak relevanter is dan in verschillende andere apps.


Campspace platform 

camperplaats vinden

Naast de Campy app is ook het Campspace portaal het bezoeken waard. Je kunt deze website op je laptop, telefoon of tablet bezoeken om camperplaatsen te vinden op particuliere grond. Het leuke aan Campspace is het feit, dat dit platform je plekken laat bezoeken waar je normaliter nooit zou komen. De voorzieningen zijn beperkt; vergelijk het enigszins met wildkamperen.


ACSI Eurocampings

eurocampings

Wanneer je regelmatig op een camping met camperplaatsen komt, zal het ACSI-logo je niet onbekend zijn. Vaak vind je stickers van ASCI bij de receptie van een camping. Op de website van ACSI: eurocampings.nl vind je een overzicht met campings en camperplaatsen door heel Europa. Vaak vind je bij iedere camping en camperplaats een korte omschrijving, een aantal foto’s en een overzicht van de voorzieningen die men je er biedt. Naast de website van ACSI kun je ook de apps downloaden op je telefoon of tablet. Handig, wanneer je onderweg met de camper op zoek bent naar een volgende camperplek. Onder meer de ACSI Campings Europa app en de ACSI Klein & Fijn Kamperen app zijn het downloaden waard. 


Camperlink 

camperlink

Update 19-06-2023: Camperlink lijkt niet meer actief te zijn.


Campercontact

campercontact

Kijk tot slot ook eens naar de website en app van Campercontact. Dit platform biedt je een overzicht van meer dan 37.000 camperplaatsen door Europa. De website beschikt over reviews en foto’s van de camperplaatsen, wat je op voorhand een goed beeld geeft van het aanbod. Het is prettig vooraf te weten dat een camperplaats qua voorzieningen en ruimte past bij hetgeen je ervan verwacht. Prettig aan de Campercontact app is dat je deze volledig offline kunt gebruiken. Je zal niet overal een goed bereik hebben, wat met deze app geen probleem vormt om alsnog een geschikte camperplaats te vinden in je directe omgeving. De app is te downloaden op apparaten met Android en iOS en wordt gratis aangeboden. 

Voor de offline kaarten dien je een abonnement op de app te nemen.

Overigens is Campercontact niet de enige app die offline kaarten aanbiedt. Het geldt ook voor de Campy app, evenals voor apps als Park4Night en CaraMaps. Vergelijkbaar met Campercontact geldt ook voor deze apps, dat je de betaalde versie nodig hebt voor deze offline kaarten.

Boeken om camperplaatsen te vinden 

Werk je liever op de traditionele wijze bij het vinden van een camperplaats, met een boek en kaart in de hand? Nog altijd worden diverse boeken aangeboden met een groot aantal camperplaatsen binnen en buiten Nederland. De beste boeken zet ik hieronder voor je op een rijtje. 

150 mooiste camperplaatsen in Nederland 

Een absolute must-have voor mensen die regelmatig met de camper op pad gaan binnen Nederland: 150 mooiste camperplaatsen in Nederland.

ACSI Campinggids – CampingCard & Camperplaatsen

Een handig naslagwerk om snel en gemakkelijk een geschikte camping of camperplaats in je directe omgeving te vinden: ACSI Campingsgids. Het boek is te vergelijken met de app van ASCI; het bevat meer dan 9.000 camperplaatsen en nog eens 3.000 campings binnen Europa. 

Facile-en-Route Campergids

Hoewel de titel van dit boek mogelijk anders doet vermoeden, biedt de Facile-en-Route Campergids je meer dan 9.500 geselecteerde camperplaatsen door heel Europa. Het gaat niet uitsluitend om Franse camperplaatsen.

Wildkamperen een goed alternatief 

Naast de mogelijkheid om op een camperplaats te overnachten, kan ook wildkamperen het overwegen waard zijn. Wildkamperen biedt je een unieke ervaring; je overnacht in de wilde natuur, weg van andere mensen en drukke wegen. Bij wildkamperen is het belangrijk rekening te houden met de regelgeving, welke per land kan verschillen. Zo is wildkamperen in Nederland en Duitsland streng verboden, terwijl hier in Italië en bijvoorbeeld Frankrijk verschillende mogelijkheden voor worden geboden. 

Tip: lees het artikel over wildkamperen eens, waarin ik beschrijf in welke landen wildkamperen toegestaan is en waarmee je hierbij rekening dient te houden. 

Conclusie: de beste manier om camperplaatsen te vinden 

In dit artikel zette ik verschillende apps, websites en boeken voor je op een rijtje om snel en gemakkelijk een camperplaats te kunnen vinden. Het gebruik van apps is tegenwoordig het populairst; ze bieden niet alleen de locatie van de camperplaats, maar ook direct een aantal foto’s, reviews en een overzicht van de beschikbare voorzieningen. Van de verschillende apps mag in ieder geval de Campy app niet op je telefoon of tablet ontbreken! 

Dennis-Nancy

Dennis en Nancy zijn ervaren reizigers die met hun enthousiasme voor campers een missie hebben: het delen van de ongelooflijke ervaring van avontuurlijk reizen met een camper. Op hun YouTube-kanaal nemen ze je mee op korte weekendtrips. Met hun authentieke en spontane presentatiestijl voor de camera zorgen Dennis en Nancy ervoor dat kijkers zich verbonden voelen met hun bijzondere wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *