Campfire pancackes (Vegan)

Ontbijt op bed is niet een heel gebruikelijk fenomeen tijdens het kamperen, laat staan binnen bushcraft. Dat neemt niet weg dat je jezelf niet mag verwennen met een lekker ontbijtje! In deze kookblog een recept wat je voor iedereen kunt maken, ongeacht eet of dieetvoorkeur!

Wat je nodig hebt voor 4 pancakes, dat is gezien de calorieën die je al snel verbrand met bushcraft genoeg voor 1 persoon. Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen per het aantal eters. 

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels arahideolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2e theelepel kaneel
  • 100 gram tarwebloem
  • 200 mililiteter amandelmelk
  • 50 gram frambozen/blauwe bessen/aardbeien (naar keuze)
  • Poedersuiker

Hoe maak je Campfire pancackes klaar? 

Maak een goed heet vuur met voldoende hout. Een sleutelgat vuur is perfect voor dit gerecht. Je kunt dan aan de ene zijde voldoende hout stoken en de kolen opzij schuiven. Indien je het hebt is een klein rooster handig om je pan op te zetten, maar het is niet essentieel. 

Zodra je je vuur hebt gemaakt kun je aan de slag met het beslag, tegen de tijd dat je kolen dan geschikt zijn om op te koken is het lang en breed klaar. Je kunt het beslag overigens ook al een dag van te voren maken en in een ziplock zakje of fles meenemen. 

Belangrijk om te weten is dat je in de pan geen olie of boter moet toevoegen, dat zit al in het beslag. Verder is het eigenlijk simpel. Zorg dat je pan goed warm is en giet per pannenkoekje een ruime eetlepel beslag in de pan. Laat de pannenkoeken langzaam garen, neem je tijd het is de moeite waard!

Wanneer ze eenmaal klaar zijn bestrooi je ze met een beetje poedersuiker en garneer je met het fruit wat je hebt. Wellicht dat je in de omgeving wat mooie eetbare bessen hebt kunnen vinden!

Ziezo, een super simpel maar smakelijk recept wat je voor iedereen kunt klaarmaken in een handomdraai! 

eindresultaat Campfire pancackes
Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *