Campspace: unieke minicampings bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een unieke accommodatie voor een weekendje weg? Wil je niet op een drukke camping staan, maar wel het vrije gevoel van een camping ervaren? Wellicht is Campspace in dat geval wat voor jou. Op deze pagina lees je alles over Campspace. Zowel over het idee hierachter, als ook over het platform zelf. Heb jij er al eens gebruik van gemaakt? 

Wat is Campspace? 

De naam Campspace verklapt al enigszins, wat dit platform je biedt: kampeerruimte. Het gaat echter niet om kampeerruimte op een massale camping, maar juist op een hele rustige plek. Uniek aan deze accommodaties is dat het vaak om kampeerplekken gaat bij mensen thuis. Denk bijvoorbeeld aan een boerenbedrijf met een groot stuk grond rond de boerderij.

Ook particulieren met een groot erf kunnen een stukje grond aanbieden via Campspace. Vakantiegangers hebben vervolgens de mogelijkheid de ruimte voor een bepaalde periode te huren. Sommige plekken zijn bedoeld voor individuele kampeerders, op andere plekken tref je mensen met dezelfde hobby. 

Vind een duurzame overnachting 

Campspace legt de focus voor een groot deel op duurzaamheid. De aangeboden kampeerruimte is vaak erg groen. Het gaat om een kleine ruimte, vaak bij mensen thuis, die je gebruik laten maken van hun eigen faciliteiten. Door op deze manier voor kampeerruimte te zorgen, hoeven er geen grote stukken groen te verdwijnen voor een massale camping in de buurt. Duurzaamheid zit bij Campspace ook in het feit, dat je bijvoorbeeld samen eet om voedselverspilling tegen te gaan. Of wat te denken van de huishoudens die een eigen moestuin hebben naast de kampeerruimte? 

Zoek en boek tent- en camperplaatsen 

Op het platform van Campspace vind je verschillende soorten accommodaties. Naar de mogelijkheid om bij mensen in de tuin een tent op te zetten, vind je er bijvoorbeeld ook duurzame camperplaatsen. Het voordeel van een camper is dat je vaak een eigen toilet en douche aan boord bent. Je kunt op die manier grotendeels los van de aanbieder van de kampeerplek leven. 

Ook leuk zijn de vooraf ingerichte luxe tenten of bijvoorbeeld de boomhutten. Er zijn verschillende minicampings op Campspace te vinden, waar je deze accommodaties worden aangeboden. Tot slot kan ook een cabin het overwegen waard zijn. Cabins zijn kleine natuurhuisjes, die vaak heel dichtbij of zelfs midden in de natuur staan. In de cabins hoef je niet te rekenen op de luxe van een televisie en snel internet. Voordeel hiervan is dat je echt een momentje voor jezelf hebt.

Kies je stijl voor je vakantie 

Heb jij al een beeld bij het type accommodatie dat goed bij je past? Ga je voor de cabin, of geef je de voorkeur aan een minicamping met een luxe tent?

Naast de verschillende accommodaties waaruit je kunt kiezen, heb je de keuze uit verschillende soorten vakanties.

Ga bijvoorbeeld voor een last-minute vakantie, waarbij je dit weekend nog in de auto stapt voor een overnachting buiten de deur.

Of wat te denken van het voor langere tijd huren van een tiny house? Ze worden steeds populairder. Sommige tiny houses zijn bijna volledig zelfvoorzienend, wat het mogelijk maakt om off the grid te leven. Iets wat door steeds meer mensen wordt nagestreefd. 

Kamperen op een minicamping 

Op een minicamping worden vaak verschillende soorten plaatsen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een camperplaats, vaak voorzien van stroom, en een gebruikelijke kampeerplek voor een tent. Sommige minicampings zijn alleen in de zomermaanden te bezoeken. Andere kampeerplekken bezoek je ook in de winter! De wintercamping is bijvoorbeeld het bezoeken waard met een camper. Het winterlandschap kan ontzettend mooi zijn. Op deze wintercampings kun je vaak kamperen met een kampvuur. Zo heb je het niet koud in de avond. ’s Nachts duik je in je warme slaapzak. 

© gstockstudio/Depositphotos.com

Een overnachting boeken 

Het boeken van een overnachting is heel eenvoudig. Maak een account aan op de website van Campspace, zoek een accommodatie rond de vakantiebestemming en reserveer de gewenste plek. De website laat je direct zien welke plekken er nog beschikbaar zijn voor een bepaalde periode in het jaar. Ook heb je de mogelijkheid om aan de hand van verschillende filters een accommodatie te zoeken die op jouw wensen aansluit. Ga je voor de wintercamping met een kampvuur? Zoek je een leuke camperplaats of cabin midden in de natuur? Enzovoorts. 

Voordelig overnachten op een minicamping 

Groot voordeel van de accommodaties die via Campspace worden aangeboden: ze zijn heel goedkoop te huren. Voor nog geen tien euro per nacht kun je al ergens op een minicamping overnachten. Bekijk zelf alvast eens welke accommodaties er in jouw omgeving worden aangeboden op het platform. Dit kan ook zonder direct een account aan te maken. 

Zelf een locatie aan kampeerders aanbieden? 

Niet alleen biedt Campspace je de mogelijkheid om ruimte op een minicamping te reserveren. Je kunt er ook voor kiezen om zelf als host te starten, waarbij je een stukje groen in de tuin aanbiedt als minicamping op het platform.

Het leuke aan het worden van een host is het feit, dat je zelf bepaalt wie en wanneer je mensen ontvangt. Je kunt via je account op het platform aangeven wanneer de kampeerplek beschikbaar is en tegen welke prijs mensen deze kunnen huren.

Het is leuk om vooraf na te denken over wat jouw minicamping uniek maakt. Vertel bezoekers iets over de geschiedenis van het terrein, over de mooiste plekken in de omgeving, enzovoorts. Je hebt ontzettend veel vrijheid om je passie voor de natuur met anderen te delen.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *