Review: Chefconfit, Het beste van 2 werelden?

Niet alleen thuis wil je kunnen genieten van een volwaardige maaltijd; dit geldt zeker ook onderweg. Een volgende dag heb je voldoende energie nodig om te wandelen, fietsen of bergbeklimmen. Er zijn verschillende opties waaruit je hierbij kunt kiezen, een voorbeeld hiervan zijn de maaltijden van Chef Confit. In deze Chef Confit review vertel ik je meer over mijn ervaringen met deze producten. Mag Chef Confit voortaan ook niet meer in jouw rugzak ontbreken? Je leest het de komende paar minuten! 

Over de producten van Chef Confit 

Chef Confit biedt liefhebbers van outdoor activiteiten, maar ook mensen thuis, de mogelijkheid om in een paar minuten een smaakvolle maaltijd op tafel te toveren. Naar eigen zeggen zijn deze maaltijden restaurantwaardig. Uniek aan de maaltijden van Chef Confit is de wijze waarop deze bereid worden; het lange garen van het vlees maakt dat dit lekker gekruid en mals is. Doordat het vlees na de bereiding direct wordt ingeblikt blijft het lang goed en gaat de kwaliteit hiervan niet verloren. 

Er worden verschillende soorten vlees aangeboden. Kies uit een Hollandse varkensprocureur, varkenswangen en kippendijen. Je kunt de blikken met vlees online bestellen. Er zijn ook een aantal fysieke vestigingen waar je ze kunt kopen zoals de Sligro en op de afdeling van Slagerijen Kaldenberg.

Vlees uit blik, is dat niet gek? 

Ik hoor je denken, vlees uit blik? Het is wellicht op voorhand niet je eerste keuze, maar dat kan het wel worden. Mijn ervaring met vlees uit blik van Chef Confit is dat het product zeer smaakvol is en dat ook langdurig blijft. Daarbij worden de blikken zo gevuld, dat je precies genoeg hebt voor een maaltijd voor 2 personen (300 gram vlees). Het is daarmee niet alleen een fijne keuze voor je smaakpapillen, maar ook een hele duurzame; je gooit minder of helemaal geen eten meer weg. 

Makkelijk mee te nemen gerechten 

Niet alleen biedt Chef Confit producten met precies de juiste hoeveelheid voor een enkele maaltijd onderweg. Ook hoef je de blikken met vlees niet gekoeld te bewaren. Handig, want tijdens een lange wandeling zal het bijzonder lastig zijn om het eten gekoeld te houden met losse koelblokken. Daarbij zou dit betekenen dat je onnodig veel ruimte in je rugzak op moet offeren voor je maaltijden. Je neemt de blikken los mee en opent ze als je op je bestemming aangekomen bent. 

Bereiding van Chef Confit maaltijden is heel eenvoudig 

Ook voor de bereiding van de Chef Confit maaltijden heb je maar weinig nodig. In een paar minuten staat het gerecht op tafel. Het kan slim zijn om voor vertrek een bereidingsvideo van de Chef Confit blikken met vlees te bekijken. Je vindt deze op de website van Chef Confit. Het bereiden kan in het blik zelf, maar ook in de pan of bijvoorbeeld op de barbecue. Geen pan of barbecue bij je tijdens een meerdaagse wandeling of fietstocht? Maak een open vuur, waarop je het vlees binnen enkele minuten opwarmt. 

chef confit

Tip: probeer thuis alvast een maaltijd van Chef Confit uit! Zo weet je tijdens je outdoor activiteiten hoe je de maaltijden bereidt en wat je ervan kan verwachten.  

Conclusie: Chef Confit de moeite waard? 

Ik kan iedereen de Chef Confit maaltijden aanraden. De manier waarop het vlees door Chef Confit bereid wordt maakt dat dit bijzonder smaakvol is en lang goed blijft. Ook het feit dat je het vlees slechts hoeft te verwarmen om het te kunnen eten spreekt mij aan. Na een lange wandeling of fietstocht heb je geen zin om een half uur tot een uur te moeten koken met zeer beperkte middelen. De Chef Confit blikken met vlees bieden je een volwaardige maaltijd! 

Bestellen kun je op de website van Chef Confit.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *