Als je voor een lange tijd op reis gaat, is het goed inpakken van je backpack natuurlijk wel belangrijk. Je kunt niet al te veel meenemen, maar je moet natuurlijk ook de belangrijkste items niet vergeten. Elke reis is weer anders en elk land is ook weer anders, dus wat je meeneemt kan per reis zomaar verschillen. De basis is hetzelfde en dat helpt in ieder geval bij het begin. Je kunt hier het beste even een lijstje voor maken, zodat je steeds als je weer weggaat, je standaard lijstje paraat hebt. Als je dan onderweg bent, kun je bijvoorbeeld op je telefoon weer items toevoegen die je de volgende keer echt mee moet nemen. Je kunt natuurlijk ook online naar een lijst zoeken om je op weg te helpen.

Pak een poncho of regenpak in

Wat belangrijk is om als basis te hebben, is een bagage organizer. Deze zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld je kleding heel makkelijk kunt sorteren en hoef je niet alles eruit te halen om 1 ding te kunnen pakken. Deze organizers zijn vaak ook makkelijk op te rollen om minder ruimte in beslag te nemen. Iets wat ook niet mag ontbreken in je backpack is een regenpak of poncho. Waar je ook ter wereld komt, als het gaat regenen, wil je je goed kunnen inpakken. Het kan zijn dat je deze helemaal niet nodig gaat zijn, maar mocht het wel zo zijn, ben je heel blij dat je deze toch in je backpack hebt zitten.

Neem 1 à 2 rollen WC-papier mee

Waar je ook wel ruimte voor kunt maken in je backpack is WC-papier. Raar idee misschien, maar als je bijvoorbeeld naar Aziatische landen gaat, is de kans aanwezig dat je op de toiletten geen wc-papier aan zult treffen. Je hoeft natuurlijk niet 16 rollen mee te nemen, maar 1 à 2 rollen kan geen kwaad. Zorg ook dat je oordopjes in je backpack hebt zitten. Als je ergens overnacht waar het erg luidruchtig is of je slaap bijvoorbeeld in een hostel is het een must voor een relatief goede nachtrust. Het is ook aan te raden een flightbag in te pakken. Dit is een soort hoes die je over je tas kunt doen als je bijvoorbeeld de tas in een vliegtuig moet opbergen.

Zorg voor een goede EHBO kit voor onderweg

Qua kleding zou je het beste voor 1 week aan kleding mee moeten nemen. Je kunt deze kleding dan steeds wassen in een lokale wasserette of als je wel een keer in een hotel slaapt, de kleding hier laten wassen. Zorg er ook voor dat je de basis EHBO spullen bij je hebt en neem ook een klein schaartje en tape mee. Je weet nooit waar het nog goed voor kan zijn onderweg. Zorg ook dat je aspirines en/of ibuprofen bij je hebt voor het geval dat. Om je telefoon op te laden is het verstandig een wereldstekker mee te nemen. Zo weet je zeker dat je, waar je ook bent, je telefoon op kunt laden met de juiste stekker.

Kies voor een e-reader om onderweg te lezen

Als je graag leest, dan kun je in plaats van boeken een e-reader meenemen. Dit scheelt je naast gewicht ook veel ruimte in je tas. Zo heb je onderweg toch wat te lezen, maar hoef je niet de halve bibliotheek mee te slepen op reis. Zorg dat je bij vertrek altijd nog wat extra ruimte overhoud in je backpack om wat leuke souvenirs mee naar huis te nemen. Je kunt om ruimte te besparen ervoor kiezen om je kleding op te rollen in plaats van te vouwen en ook je sokken in je schoenen proppen om een klein beetje extra ruimte te creëren. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor vacuüm zakken, waarmee je de lucht eruit haalt en zoveel mogelijk ruimte kunt besparen.

Neem niet te veel toiletartikelen mee op reis

Op het gebied van toiletartikelen hoef je natuurlijk niet mega veel mee te nemen. Overal waar je komt, zijn wel zeepjes en shampoo’s te vinden en dat hoef je dus niet perse mee te nemen van huis. Je kunt er wel voor kiezen kleine reisflesjes te vullen met een beetje shampoo om je in eerste instantie even op weg te helpen. Vergeet ook vooral niet een scheermesje of andere ontharingsapparatuur mee te nemen als vrouw zijnde, tenminste of je moet het niet erg vinden om er binnen de kortste keren als een ietwat behaarde aap bij te lopen. Neem ook vooral een oogmasker mee, aangezien niet alle hotels en hostels donker genoeg zijn om in te slapen.

Ik ben benieuwd wat jij doet om je backpack zo licht mogelijk te houden. Heb je een bepaalde manier van inpakken of neem je juist weinig spullen mee. Laat het me weten hieronder in de reacties, ik ben benieuwd!