Nederland is rijk aan mooie stranden en voor watersportliefhebbers is dit uiteraard ideaal. Watersporten zijn in de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit. Ben je hier gek op en vind je kitesurfen leuk om te doen? Dan is het goed om te weten waar je hiervoor aan het juiste adres bent. Aangezien Nederland veel stranden heeft, heb je mogelijkheden genoeg. Wij zetten hieronder een aantal voorbeelden van leuke stranden om te kitesurfen op een rij om je op weg te helpen.

Strandpaal 17 op Texel

Texel staat bekend om de prachtige zandstranden en voor kitesurfers is dit dan ook een plek waar je ongetwijfeld eens geweest moet zijn. Voor kitesurfen kun je terecht bij paal 28 tot en met 32 en tussen paal 17 en 10. Paal 17 is hierbij de echte hotspot. Dit gedeelte strand is ideaal om deze watersport uit te oefenen. Je kunt zelf je spullen meenemen, maar het is ook een mogelijkheid om hier materiaal te huren.

Strand IJmuiderslag

Op zoek naar een strand waar je als kitesurfer vaak van veel wind profiteert? Dan ben je bij het strand van IJmuiderslag in IJmuiden aan het juiste adres. Dit brede strand heeft een grote kitespot, waar je alle ruimte hebt om te kitesurfen. Ideaal voor de gevorderde kitesurfer, die als geen ander weet hoe je met harde wind moet omgaan!

De Zandmotor

De Zandmotor, gelegen nabij Kijkduin, is ook een fantastische plek om te kitesurfen. Zowel beginners als gevorderden zitten hier goed. De Zandmotor is speciaal voor kitesurfers ingericht en daardoor is het voor beginners een toplocatie om de techniek goed onder de knie te krijgen. Je kunt op de ondiepe lagune zelf varen als je wilt surfen zonder golven. Voor gevorderden is het hier ook een optie om de Noordzee op te gaan. De Zandmotor ligt slechts een paar kilometer bij Scheveningen vandaan. Staat er mooi weer op de planning en wil je graag een volledig weekend kitesurfen? Dan is ergens in de buurt van een strand overnachten een goed idee.

Strand Horst

Het staat bekend om een van de populairste kitesurflocaties van Nederland: strand Horst. Hier zit je dus ook ongetwijfeld goed als je graag wilt kitesurfen op een leuk strand in Nederland. De kitespot die je hier aantreft is ondiep en daardoor perfect voor beginners. Het Wolderwijd, waar strand Horst gelegen is, is één van de mooiste vlakwater plaatsen in ons land. Volop mogelijkheden voor kitesurfers dus!

Bij deze Nederlandse stranden zit je sowieso goed als je jouw kitesurf skills verder wilt ontwikkelen. Uiteraard zijn er nog veel meer geschikte stranden te vinden, dit zijn slechts een paar voorbeelden om in gedachten te houden. Wil je er een heel weekend tussenuit om naast kitesurfen nog andere watersporten uit te oefenen of om te genieten van het mooie weer? Ga dan op zoek naar een leuk hotel aan zee, zodat je altijd in de buurt van een strand bent. In Nederland zijn genoeg toffe stranden te vinden, dus als kitesurfer kom je niets tekort!

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇