Ken jij de DJI Pocket 2 al? Het is een zeer compacte action camera, welke je helpt de mooiste momenten tijdens outdoor activiteiten vast te leggen. Neem de action camera mee tijdens een wandeling in de bergen, bij het zoeken naar Happy Stones of geocaches en bijvoorbeeld tijdens een fietstocht. Zelf gebruik ik de DJI Osmo Pocket 2 voor het opnemen van vlogs voor ons YouTube-kanaal. Bekijk deze video’s eens, om een idee te krijgen van de kwaliteit die de DJI Pocket 2 je biedt.
In deze DJI Pocket 2 review vertel ik je alles over deze action camera. Het product wordt los verkocht, maar ook als DJI Pocket 2 Creator Combo. Die laatste set bevat verschillende aanvullende accessoires, wat je nog meer uit de action camera laat halen.
Inhoudsopgave
DJI (Osmo) Pocket 2 Creator Combo in het kort
Zelf ben ik zeer te spreken over hetgeen de DJI Osmo Pocket 2 te bieden heeft. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken, neem je eenvoudig mee onderweg en biedt een zeer scherpe camera. Daarbij biedt de DJI Osmo Pocket 2 verschillende mogelijkheden om de video nadien te bewerken. Bang dat het geluid tegenvalt bij het opnemen van video’s hoef je niet te zijn, wanneer je kiest voor de DJI Pocket 2 Creator Combo, daar deze set voorzien is van een handig microfoon windkapje.
Voordelen | Nadelen |
Eenvoudig te gebruiken | Niet geheel waterdicht |
Beelden van hoge kwaliteit | Compacte knopjes zijn soms erg gevoelig |
Video blijft stabiel | |
Kwalitatief goede microfoon |
Wat zit er allemaal in de DJI 2 Creator Combo set?
Zoals reeds genoemd werd, heb je bij de aankoop van de DJI Osmo Pocket 2 verschillende opties. Kies voor de losse DJI Osmo Pocket 2 om video’s op te nemen, of combineer deze direct met een groot aantal accessoires in de DJI Pocket 2 Creator Combo set. Er zit een behoorlijk verschil in de prijs van beide opties, maar dat prijsverschil is de DJI Osmo Pocket 2 Creator Combo in mijn ogen meer dan waard. Hieronder vind je een opsomming van de elementen in de verpakking van de DJI Pocket 2 Creator Combo set.
- DJI Pocket 2
- DJI Pocket 2 Cover
- DJI Pocket 2 Mini Control Stick
- DJI Pocket 2 Statiefaansluiting (1/4″)
- DJI Polsriempje
- DJI USB Splitter Charging Cable (Type-A to Type-C)
- Osmo Pocket Smartphone Adapter (Lightning & USB-C)
- DJI Pocket 2 Do-It-All Handle
- DJI draadloze microfoon transmitter
- DJI draadloze microfoon windkapje
- DJI Pocket 2 ministatief
- DJI Pocket 2 groothoeklens

Mijn ervaringen met de DJI Pocket 2
De DJI Osmo Pocket 2 is de opvolger van diens broer, de DJI Pocket. Vergeleken met zijn voorganger, kent de DJI Osmo Pocket 2 verschillende verbeteringen. Zo beschikt het model over een verbeterde camera, welke je in staat stelt om beelden op te nemen in 4K (3840 x 2160 pixels). Deze resolutie behaal je bij een framerate van 60 fps. Naast de mogelijkheid om beelden in 4K op te nemen, kun je ook kiezen voor 2.7K bij 2720 x 1530 pixels en voor HD bij 1920 x 1080 pixels. De camera is voorzien van een digitale zoom, waarmee je acht keer inzoomt in de fotomodus. In de videomodus (1080p) kun je tot vier keer inzoomen.
Niet alleen de camera van de DJI Pocket 2 is verbeterd vergeleken met diens voorganger. Ook het ISO-bereik is vergroot; 100 ISO op minimum en 6.400 ISO op maximum.
Zelf koos ik voor de DJI Osmo Pocket 2 Creator Combo. Het openen van de verpakking voelt als een feestje, met de grote diversiteit aan accessoires die met de action camera worden meegeleverd. Het nodigt uit om direct naar buiten te gaan en de verschillende functies van de DJI Pocket 2 uit te proberen.
Gestabiliseerde action camera
Met de DJI Osmo Pocket 2 kies je heel bewust voor een gestabiliseerde action camera; zeker wanneer je deze aan de Do-It-All handgreep bevestigt. De handgreep ligt prettig in de hand, zonder dat je hand al snel verkrampt tijdens het opnemen van een video. De camera is van verschillende technische hoogstandjes voorzien, die je verzekeren van een stabiel en scherp beeld. Het geldt zowel voor de foto’s, als voor de video’s die je met de DJI Osmo Pocket 2 maakt.

Formaat en gewicht
Voor mij was een van de voornaamste redenen om voor de DJI Pocket 2 het formaat en gewicht hiervan. Ten opzichte van een losse GoPro is de DJI Osmo Pocket 2 iets zwaarder, met het verschil dat deze niet standaard van een gimbal voorzien is. De combinatie van een GoPro met een gimbal is al snel zwaarder dan de DJI Osmo Pocket 2. Het exacte gewicht hiervan is afhankelijk van de accessoires waarmee je het apparaat combineert. Denk aan een handgreep, beschermhoes en microfoon.
Gebruik je de DJI Osmo Pocket 2 in combinatie met de Do-It-All handgreep uit de Creator Combo set, dan weegt deze 244.3 gram. Hierbij ga ik ervan uit, dat je de DJI Pocket 2 in diens beschermhoes stopt om schade aan het apparaat te voorkomen. Deze beschermhoes weegt iets minder dan 40 gram. Zou je de DJI Osmo Pocket 2 zonder handgreep gebruiken, dan weegt deze 116,8 gram.
Je neemt de DJI Pocket 2 mee in een handige opbergkoffer, welke een afmeting van 175 bij 43 bij 29 millimeter heeft. Haal je de Do-It-All handgreep van de action camera af, dan heeft deze een formaat van 140 bij 43 bij 29 millimeter. Vergelijkbaar met het gewicht van de DJI Osmo Pocket 2 geldt ook voor het formaat hiervan, dat deze iets groter is dan een GoPro. Zou je de GoPro combineren met een gimbal, iets wat veel mensen doen voor de stabiliteit van het beeld, dan geldt dat argument niet meer en is de DJI Osmo Pocket 2 juist kleiner.
Bediening
Het bedienen van de DJI Osmo Pocket 2 is heel eenvoudig. Je start het apparaat op door de aan-/uitknop aan de zijkant van de action camera in te drukken. Deze plek is niet heel gelukkig gekozen. Het gebeurde mij al eens dat ik de camera per ongeluk uitschakelde, doordat ik mijn hand op de aan-/uitknop hield.
Eenmaal ingeschakeld toont het scherm van de DJI Osmo Pocket 2 zich. Het gaat om een touchscreen, welke je verschillende functies biedt bij het opnemen van een video of het maken van foto’s. Zo kun je onder meer kiezen tussen het in- en uitschakelen van de “Volledig Scherm”-modus. Persoonlijk vind ik het prettig deze modus ingeschakeld te houden, zodat ik beter zie wat ik aan het opnemen ben. Het alternatief is een vierkant beeld, waarbij de focus ligt op het centrum van de opgenomen beelden.
Een veeg omhoog of naar beneden laat je de instellingen van de DJI Pocket 2 aanpassen. Met een beweging naar links of rechts kun je de reeds gemaakte foto’s en video’s nog eens bekijken. Let wel, het scherm is erg klein. Ik zou je daarom aanraden het bekijken van de beelden uit te stellen tot het moment dat je een laptop of tablet bij de hand hebt.
Naast de mogelijkheid om de DJI Osmo Pocket 2 te bedienen middels het touchscreen, kun je ook de knoppen aan de voorzijde van de action camera gebruiken. Deze knoppen, rood en zwart, laten je de opname starten en snel switchen tussen de diverse modi waarover de DJI Osmo Pocket 2 beschikt. Later in dit artikel zoom ik verder in op deze modi.
Er is meer! Ook de Mini Control Stick stelt je in staat om de camera van de DJI Osmo Pocket 2 te bedienen. Met deze Mini Control Stick heb je nog meer opties, dan met de knoppen op de action camera zelf. Zo kun je hiermee in- en uitzoomen, kun je de cardanische kop van de DJI Pocket 2 bedienen en heb je de keuze uit Tilt Lock en Follow om objecten te volgen tijdens het opnemen van video’s. Je sluit de Mini Control Stick eenvoudig aan via de Main Port op de DJI Pocket 2. Via deze Main Port kun je ook diverse andere accessoires aansluiten op de action camera.
Hieronder zie je een video die we compleet met deze actioncam hebben gemaakt.
Geluid
Om de opgenomen video’s van een goed geluid te voorzien, beschikt de DJI Osmo Pocket 2 over windreductie. Let op, deze functionaliteit werkt goed wanneer je de action camera in de buurt van de geluidsbron plaatst. Naarmate de afstand tussen de geïntegreerde vier microfoons van de DJI Osmo Pocket 2 en de geluidsbron groter wordt, neemt de kwaliteit van het geluid snel af.
Middels de Pro-modus op de DJI Osmo Pocket 2 heb je de mogelijkheid om de geluidsinstellingen naar eigen wens aan te passen. Kies bijvoorbeeld tussen een stereo- en mono geluid. Het gebruik van de Pro-modus raad ik pas aan, op het moment dat je de DJI Osmo Pocket 2 al wat langer gebruikt. De basisinstellingen zijn voldoende voor gebruikers met weinig ervaring.
Draadloze microfoon
Om de kwaliteit van het geluid verder te optimaliseren, kun je een draadloze microfoon gebruiken.
De DJI draadloze microfoon beschikt over een handige clip, waarmee je deze bijvoorbeeld aan een jas of blouse bevestigt. Met het windkapje voorkom je dat de wind in de microfoon waait en daarmee de geluidskwaliteit vermindert.
Je kunt de DJI draadloze microfoon aan de hand van bluetooth verbinden met de Do-It-All handgreep die in de DJI Osmo Pocket 2 Creator Combo set zit.
Mijn ervaring tot nu toe is dat deze verbinding uiterst stabiel is.

De microfoon hebben we op de beschermhoes gezet, op deze manier hebben we de microfoon altijd bij de hand en hoeven we deze niet iedere keer te switchen tussen iemand die aan het praten is. Eigenlijk hebben we een soort richtmicrofoon gemaakt.
DJI Mimo-app gebruiken in combinatie met DJI Pocket 2
Maak het gebruik van de DJI Osmo Pocket 2 makkelijker, door de DJI Mimo app op je telefoon te installeren. Je kunt de DJI Osmo Pocket 2 via deze app aan je smartphone koppelen, waarmee je jezelf de mogelijkheid biedt om de action camera ook via je telefoon te bedienen. Daarbij biedt de DJI Mimo app verschillende tips om je vaardigheden in het gebruik van de DJI Osmo Pocket 2 te verbeteren. Zo haal je nog meer uit deze action camera.
Tip: kijk ook eens naar de editor-functie in de DJI Mimo app. Hiermee kun je foto’s en video’s direct bewerken. Overigens geldt hierbij wel dat het bewerken van foto’s en video’s over het algemeen makkelijker is op een computer; het scherm van je smartphone zal hier al snel te klein voor zijn.
De app heb ik wel geïnstalleerd, maar gebruik ik eigenlijk niet. Onderweg nemen we alles op en later edit ik de video’s op de pc. Op deze manier heb ik voldoende video’s gemaakt zonder iedere keer de telefoon te connecten met de DJI.
Tips voor het gebruik
Allereerst raad ik je ten zeerste aan om de DJI Osmo Pocket 2 te verpakking in de beschermhoes, die met het apparaat meegeleverd wordt in de DJI Osmo Pocket 2 Creator Combo set. Doordat het apparaat klein van stuk is, glijdt deze relatief makkelijk uit je handen. De stevige beschermhoes biedt een dermate goede bescherming dat de kans op schade bij een val klein is. Daarbij biedt de beschermhoes ruimte voor het opbergen van connectoren. Handig, wanneer je de camera onderweg een keer op wilt kunnen laden en om die reden de connectoren met je meedraagt.
Aan de zijkant van de DJI Pocket 2 bevindt zich een kleine sleuf voor de Micro SD-kaart. Kies voor een SD-kaart met voldoende geheugen, welke op hogere snelheid werkt. Vaak wordt aangeraden om te kiezen voor een Micro SD-kaart met een schrijfsnelheid van tenminste 60 Mbit/s. De voorkeur gaat uit naar een snelheid van 90 Mbit/s. Je kunt de DJI Osmo Pocket 2 combineren met een geheugenkaart van maximaal 256 GB.
Tip: neem altijd een tweede Micro SD-kaart met je mee! Op deze manier voorkom je dat je het opnemen van beelden moet staken, doordat je vooraf vergeten bent de Micro SD-kaart leeg te halen.
Het kan verstandig zijn om naast een extra Micro SD-kaart ook een externe accu mee te nemen. De accuduur van de DJI Osmo Pocket 2 ligt tussen de 60 en 140 minuten. Een mooie boswandeling of fietstocht duurt vaak al snel langer. Met bijvoorbeeld een solar powerbank kun je de DJI Osmo Pocket 2 onderweg opladen.
Verschillende standen voor het opnemen van beelden
Bij het gebruik van de DJI Osmo Pocket 2 heb je de keuze uit diverse standen. Kies bijvoorbeeld tussen een klassieke video, een foto en bijvoorbeeld een opname in slow-motion. Ook een timelapse en een panoramisch beeld behoren tot de opties. Speel hier eens mee, om voor jezelf te bepalen welke modus het meest geschikt is voor het opnemen van beelden in verschillende situaties.
Voor- en nadelen van de DJI Osmo Pocket 2
Eerder in dit artikel zette ik de belangrijkste plus- en minpunten van de DJI Pocket 2 al voor je op een rijtje. Hieronder zoom ik er nogmaals kort op in. Er is namelijk meer dan het overzicht van eerder op deze pagina.
Compact en licht van gewicht
Hoewel de DJI Osmo Pocket 2 in de basis iets zwaarder is dan een GoPro, vervalt dit punt op het moment dat je de GoPro combineert met een gemiddelde gimbal; de DJI Pocket 2 met Do-It-All handgreep is op dat moment lichter. Ook qua formaat valt de DJI Pocket 2 in positieve zin op. Het apparaat is zeer compact, waardoor je deze makkelijk meeneemt tijdens outdoor activiteiten. Tegelijkertijd is de action camera groot genoeg om prettig in de hand te liggen tijdens het maken van opnames.
Camera en microfoon tegelijkertijd opladen
Kies je voor de DJI Osmo Pocket 2 Creator Combo set, dan zit hier een DJI USB Splitter Charging Cable bij. Het voordeel hiervan is dat je de microfoon en de action camera zelf tegelijkertijd op kunt laden. Gemiddeld duurt het opladen hiervan circa één tot anderhalf uur. Het opladen doe je aan een laptop of bijvoorbeeld via het stroomnet. Het maakt dat je al snel weer op pad kunt gaan met de DJI Osmo Pocket 2.

Aan-/uitknop aan zijkant van action camera
De plek van de aan-/uitknop van de DJI Pocket 2 vind ik persoonlijk wat ongelukkig. Tijdens het opnemen van een video gebeurt het af en toe, dat je deze knop per ongeluk indrukt bij het vasthouden van de DJI Osmo Pocket 2. De andere knoppen voor de bediening van de DJI Osmo Pocket 2 zitten aan de voorzijde en raak je minder snel aan. Onder deze knoppen heb je voldoende ruimte om de action camera stevig vast te kunnen houden.

Touchscreen van de DJI Osmo Pocket 2
Het touchscreen van de DJI Osmo Pocket 2 werkt over het algemeen zeer goed. Het is prettig om snel te kunnen schakelen tussen de verschillende instellingen en onderweg alvast een geschoten foto of video te kunnen bekijken. Enig nadeel van het touchscreen op de DJI Osmo Pocket 2 is het feit, dat deze minder goed reageert wanneer je koude handen hebt. Draag je handschoenen? In dat geval reageert het touchscreen in veel gevallen helemaal niet. Je lost het op door de instellingen voor het opnemen van foto’s en video’s thuis alvast goed te zetten. Zo heb je het touchscreen onderweg niet meer nodig.
Conclusie: de DJI Osmo Pocket 2 de aankoop waard?
Al met al ben ik zeer te spreken over de DJI Pocket 2. Zoals ik eerder in deze DJI Osmo Pocket 2 review al aanhaalde, zou ik persoonlijk altijd voor de Creator Combo-set kiezen. De extra accessoires komen bij het gebruik van de action camera van pas en maken dat je nog meer uit de mogelijkheden hiervan haalt. Het is een goed alternatief voor een GoPro, waarbij de DJI Osmo Pocket 2 net iets lichter en compacter is als je de GoPro wilt gaan gebruiken met een gimbal.
De DJI Osmo Pocket 2 beschikt over een groot aantal functies en diverse modi, waarmee je in iedere situatie een fraaie foto of video maakt. Zowel de beeldkwaliteit als het geluid van de DJI Pocket 2 zijn zeer goed. In het bijzonder, wanneer je de DJI Osmo Pocket 2 gebruikt in combinatie met een DJI draadloze microfoon.