De 8 beste drinkflessen

Steeds meer consumenten kiezen voor een herbruikbare drinkfles met rietje. Niet alleen is een herbruikbare drinkfles beter voor het milieu. Ook drinken ze vaak lekkerder door de speciale dop, houden ze je drankjes warm of gekoeld en zijn ze eenvoudig opnieuw te vullen onderweg.

Een regulier plastic flesje kan indeuken, al snel gaan stinken, enzovoorts. In deze drinkflessen review zetten we de beste drinkflessen voor je op een rijtje. Wat maakt de verschillende drinkflessen uniek? Op welke manier onderscheidt de ene drinkfles zich van de andere? Wij zochten het voor je uit! 

Beste drinkflessen getest voor deze review

Voor deze review hebben we acht verschillende drinkflessen beoordeeld. Onderstaand vind je een overzicht van deze drinkflessen. De drinkflessen variëren in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, hun inhoud en bijvoorbeeld het type dop. Niet alleen hebben we voor deze drinkflessen review gekeken naar de eigenschappen van de verschillende drinkflessen. Ook is per drinkfles een valtest uitgevoerd. De kans dat een drinkfles onderweg een keer valt is immers best groot!

Meer informatie over de verschillende drinkflessen

Onderstaand vind je per beoordeelde drinkfles meer informatie. Dit maakt het makkelijker om de drinkflessen op basis van de reeds beschreven punten met elkaar te vergelijken. Zoals eerder werd aangehaald, bieden we je later op deze pagina een overzicht van de beste drinkfles per categorie. Voor welk product uit deze drinkflessen review kies jij? 

De Retulp RVS Fusion drinkfles heeft een stijlvol design, passend bij de activiteiten waarvoor deze duurzame drinkfles bedoeld is. Het model is grotendeels gemaakt van RVS, wat de drinkfles erg stevig maakt. Daarbij voorkomt het RVS dat het water een plastic smaakt krijgt. Enkel de dop is van duurzaam plastic gemaakt, wegens het drinkmechanisme wat hierin verwerkt zit.

Een groot voordeel van dit drinkmechanisme is dat je ook tijdens het sporten uit de fles kunt drinken. Je hoeft niet langer te stoppen onderweg! Met een inhoud van 500 milliliter heb je voldoende vocht voor een middellange wandeling.

Waar de Retulp RVS Fusion drinkfles met name bedoeld is voor sportactiviteiten, neem je de Retulp RVS Urban drinkfles mee naar je werk of een uitje met het gezin. De drinkfles heeft een robuust en stevig design, passend bij de materialen die gebruikt zijn.
Deze fles is namelijk volledig van RVS gemaakt! Er zit geen plastic in deze drinkfles of de dop hiervan verwerkt. Voordeel van het RVS is dat het je drankjes tot wel 6 uur warm kan houden, of tot 8 uur gekoeld. Je kunt de drinkfles het beste met de hand schoonmaken. Dit model wordt in verschillende formaten aangeboden.

De Retulp Thermosbeker Tumbler houdt je warme dranken tot maar liefst 6 uur warm! Een gekoelde drank blijft koud tot 8 uur na het vullen van de thermosbeker. Het maakt deze drinkfles zeer geschikt voor een lange rit, voor een dagje uit of bijvoorbeeld een werkdag op kantoor.
Daarbij beschikt de Retulp Thermosbeker Tumbler over een strak en modern design, waarbij enkel gebruik gemaakt is van RVS. Het voorkomt dat het drankje in de drinkfles een plastic smaak krijgt. Je kunt de drinkfles in de vaatwasser schoonmaken, al wordt aangeraden dit met de hand te doen. Uniek aan dit model is het filter voor koffie en thee in de fles.

De Sigg Total Clear ONE drinkfles is een zeer geschikt product voor wandelaars, die houden van een lange wandeling door de natuur. De drinkfles heeft een inhoud van 750 ml, waarmee je voldoende water bij je hebt voor een middellange tot lange wandeling.

De grote opening maakt het heel eenvoudig om de fles schoon te houden en deze bijvoorbeeld te voorzien van ijsblokjes. Uniek aan deze drinkfles is het lichte gewicht hiervan, slechts 150 gram. Het slanke formaat maakt de fles eenvoudig mee te nemen. Je kunt deze ook tillen aan de handige haak aan de bovenzijde.

Neem de Camelbak Eddy+ waterfles mee tijdens een mooie wandeling door de bossen of een bergachtig gebied. De drinkfles is licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen. Daarbij beschikt deze drinkfles over een handig tuitje, waarmee drinken heel eenvoudig wordt.

Ook als je door wilt blijven lopen en nog niet toe bent aan een pauze! Gebruik de haak aan de zijkant van de dop om de fles aan je tas te kunnen hangen. Je kunt deze ook meenemen in het vak voor drinkflessen, dankzij het slanke design van de Camelbak Eddy+ waterfles. De waterfles is verkrijgbaar in verschillende stijlvolle modellen.

Wil je een hele dag koud water kunnen drinken tijdens het wandelen en sporten? Kies in dat geval voor de Dopper thermosfles. Deze drinkfles houdt je gekoelde dranken tot liefst 24 uur gekoeld. Een warme drank blijft circa 9 uur op temperatuur. Hiermee blinkt de thermosfles uit ten opzichte van andere koelende en warm houdende modellen drinkflessen.

De Dopper thermosfles heeft het klassieke ontwerp van een Dopper drinkfles overgenomen en is leverbaar in verschillende formaten. Zijn slanke design maakt het heel eenvoudig om de dopper mee te nemen in je tas. Gebruik de dop van de Dopper als mok om uit te drinken.

tip: Bekijk hier onze uitgebreide dopper thermosfles review

De Dopper Original waterfles is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze drinkfles komt niet alleen van pas tijdens het sporten, maar wordt ook veel gebruikt in het alledaagse leven. De Dopper Original waterfles is leverbaar in verschillende uitvoeringen, bijzonder sterk en daarbij makkelijk te gebruiken. Dit komt mede door het feit, dat de dop van deze drinkfles gebruikt kan worden als een mok.

Wil je een Dopper drinkfles die je drankjes koel of juist warm houdt? Kies in dat geval voor de Dopper thermosfles.

De Bobble Infuse drinkfles biedt je de mogelijkheid om je water van een fruitig smaakje te voorzien. Niet door siroop te gebruiken, maar door vers fruit aan het filter in deze waterfles toe te voegen. Dankzij de grote opening van deze drinkfles kun je het water daarbij van enkele ijsblokjes voorzien. Zo houd je het water langer koel!

Het filter kan circa 300 keer gebruikt worden, alvorens deze vervangen moet worden. Je kunt dit filter eenvoudig los bestellen. De handige zuigtuit onder de dop maakt het drinken uit de Bobble Infuse mogelijk tijdens het wandelen.

Tip: Bekijk hier mijn nieuwe review van de VANN bottle. Is dit mijn nieuwe dagelijkse drinkfles

Zelf drinkflessen vergelijken 

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte drinkfles, houd dan rekening met een aantal belangrijke zaken. Vind je het bijvoorbeeld prettig wanneer een herbruikbare drinkfles licht van gewicht is? Het houdt je bagage tijdens een wandeling zo licht mogelijk, wat het sporten vergemakkelijkt. Of geef je wellicht de voorkeur aan een wat zwaarder model, welke vaak stabieler in de hand ligt? Ook de inhoud van de drinkfles speelt een belangrijke rol. Bij lange wandelingen zal je lang niet altijd de mogelijkheid hebben om de drinkfles onderweg opnieuw te vullen. Een drinkfles met een grote inhoud voorkomt dat je onderweg dorst krijgt.

Een derde factor is het materiaal van de drinkfles. In deze drinkflessen review vind je duurzame drinkflessen van verschillende materialen. Een model van RVS houdt je drankje vaak goed gekoeld of juist lekker warm. Daar waar de temperatuur bij een drinkfles van plastic zich zal aanpassen aan de omgeving.

Conclusie

Na een tijdje deze drinkbekers getest te hebben kan ik wel zeggen dat je ervan uit mag gaan dat ieder merk zijn eigen voors en tegens heeft. Gelukkig kwamen ze wel allemaal door de val test. Voor mij persoonlijk vind ik de Dopper thermosfles een van de betere, ook met warm en koud weer blijft het water koel. Echter voor lange autoritten vind ik deze minder geschikt omdat ik dan de dop eraf moet draaien. Dan is bijvoorbeeld de Sigg of Camelback beter. En ben je iemand die van bushcraften houdt dan kan de Bobble infuse een uitkomst zijn met zijn handige filter. 

Heb jij zelf ook een favoriet? Laat het dan in de comments weten, ik ben benieuwd!

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

8 reacties op "De 8 beste drinkflessen"

 1. Mohammed Mohammed schreef:

  Ik vind de Le Creuset drinkfles erg fijn, die houdt mijn water de gehele dag koud.
  Alleen jammer dat hij niet in de vaatwasser kan.

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   klopt, maar eigenlijk doen wij nooit drinkflessen in de vaatwasser. Deze wassen we altijd met de hand. (Ook kan het soms wel in de vaatwasser).

 2. Roland Roland schreef:

  Retulp RVS Urban drinkfles (750 ml) link gaat naar 500 ml

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   top, dank je wel. Ik heb de tekst aangepast.

 3. Rob Rob schreef:

  Hoi Patrick,

  Mooie, bruikbare blog! Ken je de BE O bottle al? Misschien een idee om een nieuwe blog voor de beste flessen van 2021 te maken en deze er in op te nemen?

 4. Richard Richard schreef:

  Ik vind de dopper echt super, makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel, als ik dat zo mag zeggen is dat je de dop eraf moet draaien…

 5. Ronald Ronald schreef:

  Voor mij is de Retulp ideaal. Niet alleen een top kwaliteit product. Maar ook omdat door je aankoop voor water wordt gezorgd in gebieden waar dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is als bij “ons”

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Hallo Ronald, zeker waar. De Retulp is daar ideaal voor. Zorg dat je wel een aantal extra filters bij hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *