Je vindt het heerlijk om door de natuur te fietsen. Het is goed voor je conditie en algehele gezondheid. Sommige mensen doen dit in alle rust. Sommige mensen gooien er liever wat pit in en zoeken de onverharde paden op om door de bossen te scheuren. Er komt een moment dat het fijn is dat je hierbij wat extra ondersteuning bij krijgt. Dan is een e-bike een geweldige oplossing. Maar welke fiets kies je en waar let je dan op? Wij leggen het hier uit.

Ga je voor rust of actie?

Ook e-bikes zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. De elektrische fiets is niet alleen meer voor de oudere mens, maar ook voor de sportievelingen onder ons. Dus beslis eerst waar je je e-bike voor gaat gebruiken. Ga je er sportief mee rijden of ga je voor de lange, rustige fietstochten? Dit is namelijk belangrijk omdat het doel iets zegt over de zithouding. Als je lange afstanden gaat fietsen, is het misschien niet zo fijn om voorover gebogen te zitten. En wanneer je op onverharde paden gaat, is het fijn als je wat extra vering hebt.

Het oog wilt ook wat

Zoals eerder gezegd, behoren elektrische fietsen niet alleen meer toe tot de ouderen onder ons. Iedereen, van jong tot oud, rijdt tegenwoordig op een e-bike. Dus je kijkt niet alleen naar wat de beste elektrische fiets is, maar ook hoe hij eruit ziet. Welke kleur heeft de fiets en wil je dat de accu verborgen zit bijvoorbeeld? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je ook daar naar kunt kijken. Vind je de e-bike er ook mooi uitzien?

Waar zit de motor?

De locatie van de motor op de fiets beïnvloedt het gebruik van de elektrische fiets. Wanneer de motor aan de voorkant zit, krijg je de meeste kracht vanuit de motor. Dit zorgt voor de beste ondersteuning. Dit is ook vaak de goedkoopste optie. Het nadeel hiervan is dat het wat aanpassing vereist met het fietsen zelf. Je voorwiel is zwaarder, dus het stuurt anders dan een gewone fiets. Ook zit er soms wat vertraging in. Zit je motor aan de achterkant of in het midden, dan geeft dat meer stabiliteit aan je fiets en voelt dit wat natuurlijker aan. De motor in het midden voelt het meest natuurlijk aan. De motor aan de achterkant zijn het meest krachtig. Dat is heel fijn als je regelmatig een heuvel meepakt.
Bekijk of je je elektrische fiets online wilt kopen of fysiek in een winkel. Maak altijd een proefrit. Zo weet je zeker dat de fiets goed aanvoelt en geschikt is voor jou.