Ben jij ook klaar met het koude weer en heb jij behoefte aan een nieuw avontuur en een heerlijk warm zonnetje op je gezicht? Wie aan Turkije denkt, denkt dan toch vaak aan het ruime assortiment aan all-inclusive resorts dat het land te bieden heeft. Buiten deze hotelcomplexen heeft dit prachtige land echter nog veel meer moois te bezichtigen. Ben jij benieuwd naar wat dit land verder te bieden heeft? Lees dan dit artikel en ga snel naar Turkije met FTI reizen.

Natuur

Voor wie zich graag in de natuur bevindt en houdt van mooie bergen en prachtige kustlijnen, heeft Turkije zeker wat te bieden. Fethiye is bijvoorbeeld een prachtig plaatsje waar je door de bergen kunt wandelen en tegelijkertijd kan genieten van een prachtig uitzicht dat uitkijkt over de zee. Hier kun je helderblauw water zien dat grenst aan een prachtige, ruige kustlijn. Een echte aanrader dus! Verder kun je ook goed wandelen in het Taurusgebergte. Dit gebergte staat bekend om de prachtige bloemen die daar te vinden zijn. Een andere aanrader is het nationaal park Kaçkar Dağları dat gelegen is in Oost-Turkije. Dit park kenmerkt zich met steile rotswanden, prachtige meren en alpenweiden.

Cultuur

Istanbul is natuurlijk het oude centrum van het Byzantijnse rijk geweest, en hier zijn zeker nog sporen van terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Hagia Sophia, waar je kunt genieten van een stukje Byzantijnse architectuur. Deze moskee die vroeger als een belangrijke christelijke kathedraal fungeerde, is in deze stad te vinden. Voor wie zich in de geschiedenis van de klassieke oudheid interesseert, is het plaatsje Efeze ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je meerdere opgravingen uit deze periode vinden, zoals de Tempel van Artemis en de Bibliotheek van Celsus. Verder is bijvoorbeeld de Tempel van Augustus te bezichtigen in de Turkse hoofdstad, Ankara. 

Activiteiten

Voor wie graag tijdens zijn of haar vakantie deelneemt aan spannende activiteiten, is Turkije ook zeker een geschikt land. Je zou bijvoorbeeld een ballonvaart in Cappadocië kunnen maken, waarbij je uitkijkt over het landschap van een van de grootste natuurwonderen. Hier kun je genieten van prachtige vulkanische rotsen die verschijnen in verschillende kleuren. Verder staat dit land ook bekend om de mogelijkheid om heer te paragliden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen paragliden in Oludeniz met uitzicht over de Blue Lagoon. Zo kun je een beetje spanning aan je vakantie toevoegen, terwijl je kan genieten van de prachtige natuur van Turkije. 

Zo heeft Turkije heeft zo veel meer te bieden dan de luxe hotels waar je uitstekend tot rust kan komen. Buiten deze complexen zijn er talloze indrukwekkende bezienswaardigheden die jij kan bezoeken. Houd je van natuur? Dan kun je hier zeker weten van genieten tijdens een bergwandeling. Verder is Turkije ook rijk aan een zeer interessante geschiedenis waarvan nog talloze overblijfselen te zien zijn. Aan spannende activiteiten komt het land ook geen tekort. Overweeg bijvoorbeeld om het prachtige land van bijna 2000 meter hoogte te bekijken tijdens het paragliden!

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇