21% van ons is wel eens met tegenzin op vakantie gegaan

Een op de zes Nederlanders heeft wel eens onenigheid met zijn of haar partner over de keuze van de vakantiebestemming. Dit blijkt uit een onderzoek van CheapTickets.nl, gehouden onder 1.374 volwassenen door Panelwizard. Een vijfde van de ondervraagden is zelfs al eens met tegenzin op vakantie vertrokken.

Vooral dertigers maken vaak ruzie over waar de reis naartoe gaat, namelijk 23 procent.

Twintigers en veertigers volgen met elk achttien procent. “Veel mensen vinden het leuk om een vakantie te boeken,” zegt Mira van Houwelingen, marketinghoofd bij CheapTickets.nl.

“Maar onze bevindingen tonen aan dat niet iedereen dit een prettig moment vindt. Wij vinden dat een vakantie eenvoudig en zonder stress moet zijn, zonder ruzies over de bestemming.”

Kiezen of delen

Om tot een gezamenlijke beslissing te komen, moet soms één van de partners een besluit nemen. Uit de resultaten blijkt dat vrouwen vaker dan mannen de vakantiebestemming kiezen.

Bijna de helft van de vrouwen zegt meestal te beslissen, tegenover minder dan een derde van de mannen. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft andere vakantiewensen dan hun partner, vooral onder dertigers is dit een veelvoorkomend probleem.

Solotrip

Door de verschillende vakantiewensen overweegt meer dan een derde van alle Nederlanders om dit jaar alleen op vakantie te gaan. 39 procent van de vrouwen en 30 procent van de mannen voelt de behoefte aan een pauze van hun partner.

Van Houwelingen zegt hierover: “Soloreizen wordt steeds populairder. Soms is het fijn om alleen te zijn. Als je er samen niet uitkomt, kan alleen reizen een oplossing zijn.

Maar uiteindelijk zijn de mooiste herinneringen vaak die je samen maakt. Probeer er samen uit te komen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met vakantiewensen en wissel deze met elkaar uit.”

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens ruzie maakt over de vakantiebestemming, je mag anoniem een reactie plaatsen 😉

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *