Emaille mok voor op de camping

Wanneer ik ga kamperen vul ik mijn backpack niet alleen met een tent en warme kleding, ook mijn emaille mok gaat standaard mee. Niet voor niets, want een emaille mok biedt verschillende voordelen vergeleken met bijvoorbeeld het drinken uit een thermosfles of het gebruik van plastic bekers. Daarbij doet het me enigszins denken aan vroeger; het is een nostalgisch, onmisbaar product voor een kampeervakantie. Heb jij al een emaille mok die je standaard in je backpack of reiskoffer stopt? In dit artikel vertel ik je meer over de voordelen en het gebruik van een emaille mok. 

Lange tijd leken de emaille mokken van het toneel verdwenen te zijn, daar waar ze vroeger juist zeer populair waren in de Nederlandse huishoudens. Tegenwoordig is de mok terug van weggeweest! Hoewel de mok bij veel mensen niet in het keukenkastje staat, zijn er wel veel liefhebbers van outdoor activiteiten die de mokken onderweg of tijdens het kamperen gebruiken. 

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Camping bekers van emaille 

Emaille camping bekers worden online en bij fysieke kampeerwinkels in verschillende varianten aangeboden. Leuke modellen zijn de Worldmap White emaille mok en bijvoorbeeld de The Outdoors is Calling mok van emaille. Naast deze opvallende varianten, zou je ook voor neutrale koffiekopjes van emaille kunnen kiezen. Ik introduceer de verschillende opties hieronder aan je. 

Emaille Mok wereldkaart

Emaille Mok Worldmap

De Worldmap White/Silver emaille mok is uitgevoerd met een wereldkaart. De ideale mok voor mensen die langere tijd op reis gaan door verschillende landen. Het past goed bij je trip! De mok heeft een inhoud van 350 milliliter. Dit is meer dan voldoende voor een goede kop koffie of bijvoorbeeld een soepje bij de lunch. 

reismonkey.nl (€14,99)
Updated: 29 maart 2022 - 13:07
emaille mok mountains

Emaille Mok Mountains 

Mijn persoonlijke favoriet is de The Outdoors is Calling mok van emaille. Het past perfect bij de outdoor activiteiten die ik doorgaans onderneem. De mok wordt in verschillende kleurcombinaties aangeboden en heeft een inhoud van 325 milliliter. Vergelijkbaar dus met de Worldmap emaille mok! Beide modellen worden per stuk verkocht. Handig, wanneer je partner de voorkeur geeft aan een andere kleur of stijl. 

reismonkey.nl (€14,99)
Updated: 29 maart 2022 - 13:08
emaille koffie kopjes

Emaille koffie kopjes

Naast de grotere modellen emaille mokken met een inhoud van meer dan 300 milliliter, kun je ook voor compacte koffiekopjes van emaille kiezen. Ideaal voor op de camping! Deze emaille mokken hebben een inhoud van 150 milliliter. Zeer geschikt voor een kop koffie of thee, maar minder handig voor bijvoorbeeld de soep. De koffiekopjes van emaille worden in verschillende varianten aangeboden. Welke kleur krijgt jouw voorkeur? 

reismonkey.nl (€19,99)
Updated: 29 maart 2022 - 13:08

Voordelen van een emaille outdoor mok 

Er zijn verschillende redenen om voor een emaille outdoor mok te kiezen. Belangrijk voordeel hiervan is het feit, dat een emaille mok aan de binnenzijde zeer glad is. Een hygiënische eigenschap, daar je de mok dankzij het gladde materiaal eenvoudig schoon kunt maken. Vuil zal zich niet aan de binnenzijde van de mok hechten. 

Een andere reden om voor een mok van emaille te kiezen, is het feit dat het materiaal nauwelijks te breken is. Daarbij is emaille niet brandbaar, wat het tot een zeer duurzame keuze maakt. De kans dat de mok na een paar vakanties vervangen moet worden is nihil. Bij plastic mokken voor onderweg of op de camping ligt dat anders. Plastic gaat veel minder lang mee en is daarbij minder eenvoudig schoon te maken dan emaille. Dat geldt in het bijzonder voor plastic mokken die je bijvoorbeeld op een stenen of rotsachtige ondergrond zet. 

Houd er rekening mee dat een emaille mok niet geschikt is voor het gebruik in een magnetron. De kans is groot dat het de mok beschadigt. Ook is het raadzaam de emaille mok buiten de vaatwasser te houden en deze met de hand schoon te maken na het gebruik hiervan. Zo blijft de mok lang mooi en bruikbaar! 

Wat is emaille eigenlijk? 

Veel mensen weten niet dat emaille feitelijk een dun laagje glas is, welke wordt aangebracht op aardewerk. Je kent dit wellicht als glazuur over aardewerk. Voorheen koos men voor een laagje van glas om het aardewerk te versieren. Tegenwoordig worden de emaille mokken op tal van verschillende plekken aangeboden. Bestel bijvoorbeeld een van de genoemde modellen in je favoriete outdoor webshop. 

Tip: struin ook eens een rommelmarkt bij je in de buurt af. De kans is groot dat je er emaille mokken vindt, die vaak al tientallen jaren oud zijn. De duurzaamheid van het materiaal maakt dat je nog tijden plezier zal hebben van deze tweedehands mokken. Ze zijn goedkoper dan de mokken die je in de kampeerwinkel koopt. Niet iedereen vindt het echter even hygiënisch om tweedehands emaille mokken aan te schaffen. 

Emaille mokken voor op de camping – FAQ

Regelmatig stellen bezoekers vragen over het gebruik van emaille mokken. Waarmee dien je rekening te houden, wanneer je deze mokken koopt? Wat maakt emaille mokken zo populair onder liefhebbers van outdoor activiteiten? Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden.

Waarom een emaille mok?

De keuze voor een emaille mok biedt verschillende voordelen. Deze mokken zijn haast onverwoestbaar en niet brandbaar. Het maakt de mokken zeer duurzaam; ze gaan jaren mee. Ook zijn emaille mokken zeer hygiënisch door de gladde binnenzijde.

Is emaille servies veilig?

Emaille servies is zeer veilig; het materiaal is haast niet te breken. Groot voordeel van emaille is de gladde binnenzijde. Het maakt dat je het servies eenvoudig schoon kunt houden. De kans op infecties tijdens je vakantie neemt hierdoor af.

Is emaille breekbaar?

Emaille is niet breekbaar, zelfs niet bij een intensief gebruik op een rotsachtige ondergrond. Daarbij is emaille niet brandbaar. Het maakt emaille bekers tot een zeer duurzame oplossing! Ideaal voor outdoor activiteiten of een kampeervakantie.

Wat is het beste campingservies?

Campingservies wordt in verschillende soorten en van diverse materialen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen relatief goedkoop campingservies van plastic en varianten van emaille. Het voordeel van emaille campingservies zit in de duurzaamheid en hygiëne hiervan. Dit materiaal is nauwelijks te breken en volledig glad aan de binnenzijde. Het maakt het reinigen van het emaille campingservies heel eenvoudig.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *