Favour L1061 Adventure Lantaarn Review

Ik review vandaag voor jullie de Favour L1061 Adventure Lantaarn. Deze lantaarn heeft indruk op me gemaakt vanwege de uitstekende kwaliteit en stevigheid van de constructie, de handige ingebouwde ophanghaken aan de onder- en bovenzijde, de indrukwekkende lichtopbrengst en de veelzijdige lichtmodi.

8.8
totale score
9.0

Design

8.5

Functionaliteit

9.0

Gebruiksvriendelijkheid

8.5

Prijs

Uiterlijk

Laten we beginnen met het uiterlijk en stevigheid van de lantaarn. De L1061 heeft het klassieke uiterlijk van een olielamp in een modern jasje gegoten. Deze voelt stevig aan door de rubberen grip rondom waardoor de lantaarn, ook tijdens een regenbui, stevig in de hand ligt. De kap kan van de lantaarn worden verwijderd waardoor je lichtbundel feller is en minder diffuus. Het bedienen is vrij eenvoudig aangezien de lantaarn 1 knop heeft.

Functionaliteit

Door de verschillende lichtmodi geeft de lamp voldoende licht. Wanneer je alleen in het bos je autosleutels kwijt bent of gewoon een gezellige sfeerverlichting wil bij je tent of hangmat. De lamp gebruikt 6AA batterijen die meegeleverd worden. Daarmee heb je afhankelijk van de modus tussen de 11 en 167 uur licht.

De lamp heeft 3 soorten licht:

  • Natuurlijk wit
  • Koel wit
  • Warm

Deze modi zijn alle 3 traploos dimbaar door de knop ingedrukt te houden. Dit werkt erg handig en zorgt er voor dat je precies de gewenste lichtsterkte hebt.
Naast de 3 dimbare modi beschikt de lantaarn ook over een Kaarslicht modus waarbij het warme licht qua intensiteit fluctueert, dit geeft een warme en prettige vibe als bij een echte olielamp.

De lichtopbrengst van de L1061 is indrukwekkend. Het verlicht moeiteloos mijn hele omgeving. Zelfs tijdens donkere nachten in het bos of op afgelegen paden, geeft deze lantaarn me voldoende licht om mijn weg te vinden.

Hoewel ik tevreden ben met de prestaties van de L1061, moet ik ook een klein minpuntje noemen dat ik heb opgemerkt. Het aan-knopje van de lantaarn lijkt soms per ongeluk ingedrukt te worden in mijn rugtas, waardoor de lantaarn onbedoeld aangaat.

VoordelenNadelen
ToepasbaarheidAan/uit knopje gaat makkelijk aan in je tas
Kwaliteit van het product
Kaarslicht modus

Eindconclusie

Favour L1061 Adventure Lantaarn is een robuust en goed doordacht outdoor product met veel gebruiksmogelijkheden, hij is licht genoeg om hem mee te nemen tijdens het backpacken, maar je kunt hem ook goed gebruiken tijdens een warme zomeravond in de achtertuin. De prijs van deze lantaarn is voor de kwaliteit een goede prijs.

Freek

Hey ik ben Freek, opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug heb ik altijd in het bos gespeeld, nu ik volwassen ben en op de Veluwe woon ben ik nog steeds vaak in het bos te vinden, het biedt me rust naast mijn drukke corporate baan. Het liefst ben ik er te vinden voor een overnighter of tijdens een leuke hike. Tijdens de winter kan je me ook vaak met een snowboard of ski’s vinden op de pistes in Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *