Fjällräven Nuuk Parka Review

De zoektocht naar een nieuwe winterjas voor vrouwen kan lang duren, daar het aanbod aan winterjassen enorm is. Na verschillende opties van diverse merken naast elkaar te hebben gezet koos ik voor de Fjällräven Nuuk Parka voor dames. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met deze jas en vertel ik je waarom ik juist voor dit model gekozen heb. 

Fjällräven Nuuk Parka review 

Bij de aankoop van de Fjällräven Nuuk Parka voor vrouwen wilde ik van een aantal zaken zeker zijn: de jas moet prettig zitten, warmte bieden en daarbij bij iedere weersomstandigheid te dragen zijn. Los van deze praktische punten moet een winterjas passen bij mijn smaak; ik koos voor de Deep Forest Fjällräven Nuuk Parka. De jas is ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren. Ik geef deze jas een 7,8. Hieronder kun je lezen hoe dit tot stand is gekomen.

7.8
totale score
6.5

Prijs

7.5

Functionaliteit

8.0

Gebruiksvriendelijkheid

9.0

Design

Warmte op koude winterdagen 

De Fjällräven Nuuk damesparka is voorzien van een synthetische voering, die ervoor zorgt dat je het ook op koude dagen warm hebt. Tegelijkertijd biedt deze voering bescherming tegen de harde wind en op z’n tijd een sneeuw- of regenbui. Van de winterse weersomstandigheden heb je met deze jas weinig last. Dat komt overigens niet alleen door de synthetische voering van de jas, maar ook door de synthetische bontrand van de capuchon. Persoonlijk vind ik zo’n bontrand niet geschikt voor ieder moment; ik rits deze van de capuchon af als ik naar mijn werk ga. Dit is persoonlijk! 

Doordat de capuchon van de Fjällräven Nuuk damesjas voorzien is van een fleecevoering, krijg je het ook zonder deze synthetische bontrand niet snel koud. Je handen steek je op koude dagen diep in de insteekzakken aan de voorzijde van de damesparka. Ze bieden je daarbij alle ruimte voor je sleutels, een telefoon en andere spullen. 

Comfort van de damesparka 

Niet alleen de reeds genoemde materialen die eraan bijdragen dat de jas je warm houdt in de winter maken de Fjällräven Nuuk Parka zeer comfortabel. Dat geldt ook voor de ruime plooi- en steekzakken op de jas. Is het zakje op de mouw van de Fjällräven Nuuk Parka je al opgevallen? Ik gebruik deze zelf voor mijn mediaspeler, maar je kunt er ook je sleutels in stoppen. 

Het aantrekkoord in de taille van deze winterjas voor dames helpt je de jas goed aan te laten sluiten op de vorm van je lichaam. Zo voorkom je dat de wind onder de jas door naar binnen kan komen; iets wat het comfort en de warmte die de jas biedt zou doen laten afnemen. 

Duurzaamheid van de Fjällräven Nuuk Parka

Fjallraven staat bekend als een kwalitatief goed merk. Die kwaliteit zie je terug in de Fjällräven Nuuk Parka voor dames. Het materiaal waarvan de jas gemaakt is voelt stevig aan; de jas lijkt goed bestand te zijn tegen een stootje en lijkt daarmee lang mee te zullen gaan. Eerdere ervaringen met jassen en andere producten van Fjallraven laten datzelfde zien; producten zijn door hun lange levensduur zeer duurzaam. 

Zoals ik eerder noemde is de jas waterdicht, het model beschikt over een waterkolom van 10.000 mm. Experts beschrijven de jas als “erg waterdicht”. Er zijn echter ook winterjassen verkrijgbaar met een waterkolom van 20.000 mm of meer. Fiets je regelmatig door de regen of sneeuw in de winter? In dat geval kan een dergelijk model winterjas de overweging waard zijn.  

Raad ik de Fjällräven Nuuk Parka aan?

Wanneer je op zoek bent naar een winterjas voor dames van hoge kwaliteit, raad ik de Fjällräven Nuuk Parka absoluut aan. Nadeel van de jas is de relatief hoge prijs ervan; er zijn goedkopere modellen te vinden. Zelf vind ik de investering gerechtvaardigd door de duurzaamheid van het product; de jas gaat lang mee. Een ander punt om mee te nemen in je overweging is de waterdichtheid van de damesparka. Hoewel de jas met een waterkolom van 10.000 mm waterdicht is, kan een model met een waterkolom van 20.000 mm of meer het overwegen waard zijn als je regelmatig in de regen op de fiets zit in de winter. 

Graag zet ik de belangrijkste voor- en nadelen van de Fjällräven Nuuk Parka voor je op een rijtje: 

VoordelenNadelen
Zeer duurzame keuze door hoge kwaliteit gebruikte materialen. Jas is aan de prijzige kant; er zijn goedkopere alternatief voor een kleiner budget. 
De jas biedt een groot comfort door de pasvorm en verschillende zakken. Kies voor een winterjas met een waterkolom van 20.000 mm als je vaak in de regen fietst of wandelt. 
Met de Fjällräven Nuuk Parka kies je voor een hele warme, weersbestendige winterjas. 
Karin Heijmans

Ik ben 44 jaar, moeder van 2 kinderen en werk in de zorg. Mijn hobby's zijn wandelen, geocachen en fotograferen, waarbij ik het liefst in de bossen te vinden ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *