Flextail Max Lantern Review

Als je op zoek bent een lamp wat zowel sfeer geeft als functionaliteit dan wil je wellicht even verder lezen. In deze review behandel ik een lamp wat verschillende lichtstanden en kleuren heeft en tevens te gebruiken is als powerbank en humidifier. 

Flextail is een opkomend merk wat steeds meer zichtbaar is geworden op Social Media en met name Instagram. Diverse outdoorinfluencers waren al gespot met de welbekende mini pompjes, lichtgewicht matjes en ook OutdoorOnly heeft al een aantal producten gereviewed zoals de Flextail Tiny repel. In deze review lees je alles over de “Max Lantern”

8.0
totale score
10.0

Design

8.0

Functionaliteit

6.0

Comfort

8.0

Prijs

In het kort

De Max Lantern is een draagbare lamp geinspireerd op de vintage look van de olielampen. De lamp heeft diverse functies die we elk zullen toelichten. Om te beginnen is de lamp vrij compact (11,4×12,4×13,2cm) en wordt deze geleverd in een stevige en net afgewerkte bewaar doos.

Je kunt de lamp in drie verschillende lichtstanden gebruiken waaronder een zeer aangename “dancing flame”stand. Een warm zacht veranderend licht wat fijn is voor de ogen en ook nog eens bijzonder oogt.

Daarnaast is de lamp te gebruiken met een humidifier modus, fijn als je bijvoorbeeld door een kachel in de tent last hebt van een droge lucht. Als laatste is de lamp voorzien van een kleine noodenergie voorziening zodat je de lamp als het nodig is ook als powerbank kunt gebruiken. 

In de praktijk

De lamp is makkelijk te bedienen, compact en kan tegen een stootje. Ook vochtige omstandigheden zoals drie dagen regen of het langer hangen onder een vochtige tarp. Volgens de handleiding gaat de lamp maximaal 23 uur mee.

Met intensief gebruik, zoals in de wintermaanden, haal je de 19 uur. Dat is alleen wanneer je de lamp daadwerkelijk als lamp gebruikt (op de felste stand) en niet als powerbank of humidifier.

De lamp is voorzien van een 9600mAh lithium accu, voorzien van Type-C aansluitingen zodat je de lamp ook makkelijk onderweg kunt opladen in de auto of middels een powerbank/zonnepaneel. Onderstaand is zichtbaar hoe lang je gemiddeld per stand kunt genieten van deze lamp.

Wil je de humidifier gebruiken dan heb je 100 ml water nodig en dien je een schuifknopje om te zetten waarmee deze stand ontgrendeld. Het fijne is wel dat deze stand automatisch uitschakelt bij te lang gebruik of als het water op is. 

Wil je de lamp gebruiken als een powerbank dat moet je er vanuit gaan dat je, wanneer je ook de andere functies wilt gebruiken, je de telefoon 1x volledig kunt laden. Gebruik je de andere functies niet dan kom je bij de gemiddelde smartphone uit op 2,5x keer opladen. De oplaadtijd van de lamp zelf duurt gemiddeld 4 uur.

Wanneer gebruiken wij deze lamp?

De Max Lantern komt het beste tot zijn recht als je meerdere dagen gaat kamperen en wanneer je lange avonden hebt met weinig licht. Met name in de herfst en winter of wanneer het in de zomermaanden minder goed weer is en je toch wat sfeer wilt creëren.

Daarnaast hebben wij de lamp veelal gebruikt in plaats van een hoofdlampje bij korte bivakovernachtingen en op plaatsen waar het maken van vuur niet is toegestaan. Doordat je de sfeervolle verlichting kunt combineren met de humidifier krijg je in elk geval toch een beetje het gevoel van een kampvuur.

Daarnaast vinden wij deze lamp een comfortabele aanvulling op het kamperen in tenten waarbij een houtkachel aanwezig is. Ondanks dat je met regelmaat moet bijvullen maakt het de lucht in voelbare mate comfortabeler. 

Voor- en Nadelen

VoordelenNadelen
Design : De lamp is klein, niet te zwaar en functioneel gebouwd.Knoppen: De knoppen zijn niet altijd even makkelijk te bedienen en vrij klein. Nadelig in de winter of bij grote handen.
Materiaal: Lichtgewicht, kan tegen een stootje en een vochtige omgeving. Wordt tevens geleverd in een zeer nette bewaardoos.Beschikbaarheid in kleuren: De lamp komt maar in één kleur, wat naar onze mening verre van de mooiste is. 
Ontwerp: De lamp is duidelijk gebaseerd op een vintage look van de oudere olie- en gaslampen maar met moderne functionaliteiten.Gewicht: Ondanks het kleine formaat en lichte materiaal weegt te lamp, mede door de accu, net geen 500 gram.
Functies: Nog niet eerder hebben we een dermate functionele lamp gehad, je voelt je enigszins vervend met dit stukje materiaal in de tent.Oplaadtijd: Om deze lamp volledig op te laden heb je gemiddeld 4 uur nodig. 

Conclusie

Na het persoonlijk uitproberen en intensief gebruiken van deze lamp in verschillende seizoenen en situaties ben ik tevreden met de kwaliteit maar vooral erg tevreden over de functionaliteit. Het uiterlijk laat wat te wensen over echter doet het gebruik totaal niet onder, dat is voor mij aan het eind van de dag het belangrijkste. 

Exclusieve OutdoorOnly Korting

Klaar om deze lamp te ervaren? Koop nu je Flextail Max Lantarn en profiteer van 15% korting!
Gebruik code: OutdoorOnly15

Dit lampje zal, in tegenstelling tot de meeste reviewproducten, nog voor langere tijd te vinden zijn in mijn persoonlijke uitrustig. Naar verwachting zal deze ook menig keer verzocht worden door mijn partner voor een gezellig avondje buiten.

Duurzaamheids tijdlijn

Via onze unieke duurzaamheid tijdlijn die visualiseert hoe lang producten meegaan en hoe ze gedurende hun levensduur worden gebruikt. Deze tijdlijn biedt inzicht in de duurzaamheid en levensduur van dit product, van het moment van aanschaf tot het einde van zijn bruikbaarheid. Je kan zien hoe de kwaliteit van het product zich handhaaft tijdens verschillende gebruiksfases. Dit initiatief benadrukt onze inzet voor duurzaamheid en helpt jou als consument bewustere keuzes te maken bij het selecteren van producten die niet alleen lang meegaan, maar ook milieuvriendelijk zijn.

4 april 2024

3 maanden in gebruik

– paar keer meegenomen
– niet veel anders op aan te merken
– werkt nog steeds goed

21 december 2023

Aanschaf Flextail Max Lantarn

– eerste indruk is goed en degelijk
– nu testen en meenemen tijdens bushcraft

Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *