Wie geregeld op pad gaat voor outdoor activiteiten, merkt al snel dat je over een brede garderobe aan kleding moet beschikken om je op ieder weertype te kunnen kleden. Denk aan het verschil tussen een wandeling in de bergen en een wandeling in Nederland, het verschil tussen een fietstocht in de herfst en in het vroege voorjaar, enzovoorts.

Voor veel mensen reden om hun garderobe steeds verder uit te breiden met items die zij tijdens outdoor activiteiten gebruiken. Zonde, want veel van deze spullen gebruik je mogelijk maar een paar keer per jaar. 

Om deze reden ben ik onlangs gebruik gaan maken van GearShare.nl. Ken jij dit platform al? Het platform ondersteunt de mogelijkheid om kleding en gadgets voor outdoor activiteiten te delen met andere gebruikers. Niet alles zelf kopen biedt het voordeel dat je geld bespaart én dat je het milieu minder zwaar belast; het is een heel duurzaam initiatief! 

Verdien je investering terug door kleding te verhuren 

Het aanbieden van kleding en gadgets op GearShare.nl is niet alleen vanuit een duurzaam oogpunt interessant. Ook biedt het je de mogelijkheid om de investering in deze spullen terug te verdienen. Kleding is over het algemeen niet goedkoop! Op het platform bied je kleding en gadgets te huur aan, waarbij anderen een vast bedrag betalen voor het gebruik ervan. Handig, wanneer je besluit een lange tijd naar een warm land te vertrekken in de wintermaanden. De spullen die je normaliter in Nederland zou gebruiken tijdens een winterse wandeling, bied je nu te huur aan. 

GearShare

Huur kleding bij de eerste keer skiën of snowboarden 

Andersom is het interessant om kleding te huren, wanneer je dit jaar voor het eerst op wintersportvakantie gaat. Mogelijk weet je nog niet zeker of dit type vakantie bij je past. Zou je kleding kopen, dan moet je dit een jaar later mogelijk direct weer (met verlies) verkopen. Door de eerste keer kleding te huren via GearShare.nl voorkom je zo’n situatie. Leave No Trace! Daarbij komt dat het huren van spullen voor een wintersportvakantie goedkoper is dan het investeren in nieuwe kleding, een nieuw snowboard of bijvoorbeeld nieuwe ski’s. 

Ook bij andere outdoor activiteiten die je voor het eerst onderneemt, loont het financieel en vanuit een duurzame gedachte om spullen initieel te huren. 

Zo werkt het platform GearShare.nl 

Het gebruik van het platform GearShare.nl is heel eenvoudig. Je maakt gratis een account aan, waarmee je spullen kunt huren en verhuren. Voorzie je profiel van een leuke foto en een korte tekst, waarin je jezelf voorstelt aan andere leden. Welke outdoor activiteiten onderneem je normaliter? Wat zijn je favoriete merken? Enzovoorts. Wanneer je spullen te huur aan wilt bieden, bepaal je zelf de prijs ervan. Kijk vooraf eens rond naar de spullen die al worden aangeboden; het geeft je een goed beeld van een reële prijs voor de verhuur van kleding en gadgets. 

Andersom kun je direct starten met het huren van items. Dit doe je door een huurverzoek in te dienen. Het is aan de verhurende partij om het verzoek goed-, dan wel af te keuren. Nu is het enkel nog wachten tot de spullen bij je thuis afgeleverd worden. Laat je eerstvolgende outdoor activiteit beginnen!